Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs otro gadu pēc kārtas Ostravas 1/8 finālā zaudē vāciešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs otro gadu pēc kārtas Ostravas 1/8 finālā zaudē vāciešiem
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar izcīnītu devīto vietu noslēguši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmu Čehijas pilsētā Ostravā. Otro gadu pēc kārtas astotdaļfinālā zaudēts vāciešiem Juliusam Tolem un Klemenam Vikleram.

Pļaviņš un Točs turnīru sāka ļoti pārliecinoši, demonstrējot ļoti labu sniegumu, bet jo īpaši aizsardzībā. Lai iekļūtu astotdaļfinālā latviešiem vajadzēja pieveikt ASV pludmales volejbolistus Biliju Alenu un Stefordu Sliku, ko izdevās paveikt. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Latvijas duetam pretī stājās vācieši Julius Tole un Klemens Viklers, kuri pirmajās divās spēlēs izcīnīja uzvaru un kvalificējās astotdaļfinālam. Pagājušajā sezonā abi dueti aizvadīja divas savstarpējās spēles, abās pārākiem, tostarp arī Ostravas turnīra astotdaļfinālā, esot Vācijas duetam.

Spēli ar servi autā sāka Pļaviņš, kam sekoja neveiksmīgs uzbrukums līnijā un arī pirmā kļūda uzbrukumā Toča izpildījumā (0:3). Pēc pirmās laukuma pušu maiņas Tole labi nospēlēja blokā, bet tomēr skāra tīklu. Nākamajā izspēlē viņš netika galā ar Toča servi, rezultāta starpībai sarūkot līdz minimumam (4:5). Drīz pēc tam Latvijas duetam izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo. Līdz tehniskajam pārtraukumam vāciešiem izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru.

Pēc atpūtas Pļaviņš labi ieservēja sestajā zonā, pretiniekiem vien ar lielām grūtībām noslēdzot izspēli ar punkta guvumu. Nākamos divus punktus jau guva latvieši, kad Pļaviņš labi nospēlēja aizsardzībā, bet punktu epizodei ar bloku lika Točs (12:12). Izrādījās, ka tā arī bija pēdējā reize, kad rezultāts bija neizšķirts. Visu atlikušo seta daļu vadībā atradās Vācijas duets, spējot palielināt savu pārsvaru arī līdz četriem punktiem. Pļaviņš un Točs zaudēja pirmo setu ar rezultātu 17:21.

Otrā seta sākumā latvieši ar labām darbībām aizsardzībā centās iegūt iniciatīvu, bet pietrūka uzbrukuma noslēguma. Vācijas duets spēlēja ļoti labi, izvirzoties vadībā ar 6:2. No šīs bedres latviešiem tā arī neizdevās izlīst. Dažādas kļūdas un paviršības izskatījās pēc pacelta baltā karoga, kad rezultāts bija 11:5 Vācijas dueta labā. Seta otrajā pusē cīņas gaita izlīdzinājās, bet vācieši kļūdas nepieļāva, rezultāta starpībai ne uz brīdi nemainoties par labu Latvijas duetam. Spēle tā arī noslēdzās ar saprotamu latviešu zaudējumu ar rezultātu 0-2 (17:21, 13:21).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs turnīru noslēdza ar izcīnītu devīto vietu, nauda balvu 4000 ASV dolāru apmērā un 400 reitinga punktiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-01 16:42, pirms 5 gadiem
Pēc spēles īsti nevar saprast kuri ir 20-gadnieki,tiklīdz pretī nāk kaut cik cienīgi pretinieki -tā jāpako čemodāni.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-01 18:23, pirms 5 gadiem
Latvijas ziedu laiki ir pagātnē.......

     [+] [-]

, 2019-06-01 21:15, pirms 5 gadiem
Nu šoreiz gan Mārtiņam jāuzņemās atbildība par zaudējumu. Galīgi negāja!