Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Elites posma 1/4 finālistēm Graudiņai un Samoilovai 7. vieta pasaules "entry" rangā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Elites posma 1/4 finālistēm Graudiņai un Samoilovai 7. vieta pasaules "entry" rangā
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Foto: volleyballworld.com

Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) publiskojusi jaunākos rangus pludmales volejbolā. Pasaules "entry" rangā Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova tagad atrodas septītajā vietā.

Atgādinām, ka Brazīlijas pilsētā Uberlandijā svētdien noslēdzās "Beach Pro" elites posms, kur divkārtējās Eiropas čempiones Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova izcīnīja piekto vietu, savukārt zeltu ieguva amerikānietes Kristena Nasa/Teirina Klota un čehi Ondržejs Perušičs/Dāvids Šveiners.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Graudiņai/Samoilova nopelnīja 760 punktus rangam, taču Uberlandijā viņām bija jāaizstāv 800 punkti. Tādējādi jaunākā "entry" rangā Latvijas dāmas faktiski zaudēja 40 punktus, kur dēļ noslīdēja no sestās uz septīto vietu.

Pasaules rangs šobrīd neko neizšķir, krietni svarīgāks ir "entry" rangs, pēc kura attiecīgais duets uzreiz tiek "Beach Pro" tūres posma pamatturnīrā, sāk ar kvalifikāciju vai gaida rezerves sarakstā. Arī pasaules rangā Graudiņa/Samoilova ir septītajā vietā, savukārt Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš tur ieņem 31. pozīciju.

Sieviešu "entry" rangs

1.Duda/Ana Patrīsija (Brazīlija)3300
2.Stama/Shona (Nīderlande)3160
3.Klensija/Artačo (Austrālija)3100
4.Huberli/Brunnere (Šveice)2960
5.Hjūza/Čena (ASV)2860
6.Medere/Veržē-Deprē (Šveice)2780
7.Graudiņa/Samoilova (Latvija)2760
7.Nasa/Klota (ASV)2760

Vīriešu "entry" rangs

1.Mols/Serums (Norvēģija)3400
2.Omans/Hellvigs (Zviedrija)3060
3.Ēlerss/Viklers (Vācija)2760
3.Karambula/Ranjēri (Itālija)2760
5.Perušičs/Šveiners (Čehija)2720
6.Brils/Losjaks (Polija)2660
7.Šerifs/Ahmeds (Katara)2600

Latvijas vīriešu dueti pēdējā laikā zaudējuši pozīcijas pasaules "entry" rangā un labākajā gadījumā spēlē "Challenge" kvalifikācijā. Pagājušajā sezonā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš divas reizes izcīnīja "Challenge" bronzu, bet patlaban pasaules "entry" rangā viņi ir Latvijas otrais labākais duets (920 punkti) aiz Mārtiņa Pļaviņa/Mihaila Samoilova (1000), kuri savu reitingu uzlaboja 2022. gada beigās un tika līdz 960 punktiem, kad daudzas vadošās komandas jau bija noslēgušas sezonu.

15.-18. jūnijā risināsies Jūrmalas "Challenge" posms. Kā jau ziņots, nacionālajā atlasē pamatturnīra īpašo ielūgumu ("Wild Card") izcīnīja Samoilovs/Šmēdiņš, bet Pļaviņš/Samoilovs nopelnīja kvalifikācijas "Wild Card". Pļaviņš un Samoilovs, iespējams, tiks kvalifikācijā ar ranga punktiem - tādā gadījumā kvalifikācijas īpašo ielūgumu varēs izmantot nacionālās atlases trešais labākais duets Edgars Točs/Olivers Bulgačs. Nacionālajā atlasē Samoilovam un Šmēdiņam vistuvāk tika U19 pasaules čempioni Kristians Fokerots un Gustavs Auziņš (21:19, 19:21, 16:18), taču jaunie talanti galu galā ierindojās ceturtajā vietā.

Jūrmalas "Challenge" sieviešu divi īpašie ielūgumi tiks izspēlēti 12.-13. maijā. Komandas vēl nav paziņotas, bet domājams, ka galvenās pretendentes būs Līva Ēbere/Deniela Konstantinova, Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa un varbūt vēl kāds duets. Konkurence varētu būt lielāka nekā CEV Nāciju kausa atlasē, jo, iespējams, no Amerikas atgriezīsies Anete Namiķe, Kristīne Briede un Krista Paegle.

Izmantotie resursi:
Vīriešu "entry" rangs - fivb.com
Sieviešu "entry" rangs - fivb.com

     [+] [-]

, 2023-05-02 01:38, pirms gada
SamŠmē var pacelties daudz augstāk! Jāpārvar kvalifikācija un jātiek tālu. Vai jāizšauj Jūrmalas čelendžerī. Tas ir reāli.