Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Krievijai un Baltkrievijai aizliedz piedalīties FIVB un CEV sacensībās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijai un Baltkrievijai aizliedz piedalīties FIVB un CEV sacensībās
Pludmales volejbolisti Oļegs Stojanovskis un Vjačeslavs Krasilņikovs izcīna pasaules čempionu titulu (2019). Foto: FIVB

Starptautiskā volejbola federācija (FIVB) un Eiropas Volejbola konfederācija (CEV) šodien paziņojušas, ka Krievijas un Baltkrievijas nacionālajām izlasēm, klubiem, sportistiem un amatpersonām nav tiesību piedalīties starptautiskajās sacensībās. Lēmums stājas spēkā nekavējoties un ir spēkā līdz turpmākajam paziņojumam.

Atgādinām, ka Ukrainā notiekošās kara darbības dēļ Krievijai tika atņemtas tiesības rīkot 2022. gada pasaules čempionātu volejbolā vīriešiem.

Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji vairs nedrīkst piedalīties FIVB un CEV volejbola, pludmales volejbola vai sniega volejbola starptautiskajās un kontinentālajās sacensībās. Bez tam līdz turpmākajam paziņojumam Krievijas un Baltkrievijas nacionālo federāciju locekļi tiek atstādināti no viņu attiecīgajām funkcijām CEV struktūrās.

FIVB ir ļoti nobažījusies par notiekošo karu Ukrainā un tā šausminošo ietekmi uz tik daudzu cilvēku dzīvi, paužot pilnīgu solidaritāti ar volejbola kopienu un Ukrainas tautu un cerot uz miermīlīgu risinājumu steidzami.

Starp citu, pašreizējais pasaules čempions pludmales volejbolā Vjačeslavs Krasiļņikovs (Krievija) pirms dažām dienām sociālajā tīklā uz Ukrainas karoga fona publicēja paziņojumu pret karu un izraisīja lielu atsaucību komentāros, bet pēcāk viņa vēstījums tika izdzēsts un "Beach Pro" tūres posmos kā Oļega Stojanovska pārinieks parādījās Iļja Ļešukovs, stājoties sākotnēji pieteiktā Krasiļņikova vietā.

Izmantotie resursi:
fivb.com
cev.eu

  +5 [+] [-]

, 2022-03-01 17:21, pirms 2 gadiem
Krasiļņikovu noņēma no trases?

  +1 [+] [-]

, 2022-03-01 17:32, pirms 2 gadiem
Perfekti! Fašistus ārā no sporta!

  +1 [+] [-]

, 2022-03-01 19:12, pirms 2 gadiem
herkulez rakstīja: Krasiļņikovu noņēma no trases?
Tur jau nav tikai Krasiks! Tur uzreiz Stojaks, tur Ļjamins ar Semjonovu! Izcili pāri! Bet tā tam būs būt! Tur nav variantu!