Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

O'Kelehena ar jaunu rekordu triumfē pasaules čempionātā 200 metros brīvajā stilā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

O'Kelehena ar jaunu rekordu triumfē pasaules čempionātā 200 metros brīvajā stilā
Mollija O'Kelehena. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Austrālijas peldētāja Mollija O'Kelehena trešdien ar jaunu pasaules rekordu triumfēja pasaules čempionātā 200 metru brīvā stila distancē.

19 gadus vecā austrālieti distanci veica minūtē un 52,85 sekundēs par 0,13 sekundēm labojot itālietes Manuelas Pellegrīni līdzšinējo pasaules rekordu.

Sudraba godalgu izcīnīja uzvarētājas tautiete un olimpiskā čempione Ariarna Titmusa, kura O'Kelehenai zaudēja 0,16 sekundes, bet pie bronzas un jauna pasaules junioru rekorda tika Sammera Makintoša no Kanādas, kuras laiks finišā bija minūte un 53,65 sekundes.

O'Kelehenai šī ir otrā individuālā zelta medaļa pasaules čempionātos. Pērn viņa triumfēja 100 metros brīvajā stilā. Stafešu sastāvos O'Kelehena ir divkārtējā olimpiskā un divkārtējā pasaules čempione.

Tikmēr 800 metro brīvajā stilā vīriešiem par pasaules čempionu trešdien kļuva tunisietis Ahmeds Hafnaui, kurs distanci veica septiņās minūtēs un 37,00 sekundēs.

Pie sudraba godalgas tika austrālietis Sems Šorts, kurš uzvarētājam zaudēja 0,76 sekundes, bet bronzu izcīnīja Bobijs Finke no ASV, kurš no čempiona atpalika 1,67 sekundes.

Pasaules meistarsacīkstes peldēšanā norisināsies līdz 30.jūlijam.

Izmantotie resursi:
LETA