Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Četri Latvijas peldētāji gatavi pasaules čempionātam Dohā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Četri Latvijas peldētāji gatavi pasaules čempionātam Dohā
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Rītdien, 11.februārī, Kataras galvaspilsētā Dohā sāksies pasaules čempionāts peldēšanā, kurā rekordlielajā dalībnieku vidū būs arī četri Latvijas pārstāvji – Daniils Bobrovs, Ģirts Feldbergs, Reds Rullis un Gabriela Ņikitina.

Latvijas sportisti Dohā ieradās jau ceturtdien, lai varētu aklimatizēties un aizvadīt treniņus sacensību kompleksā, bet jau rītdien, sacensību pirmajā dienā, uz starta blokiem kāps mūsu olimpietis Daniils Bobrovs, kas priekšsacīkstēs startēs 100m brasā. Tomēr galvenais starts Bobrovam paredzēts 15. februārī, kad programmā iekļautas priekšsacīkstes 200m brasā, kas ir rīdzinieka pamatdisciplīna.

Pirmdien, 12. februārī, Ģirts Feldbergs startēs 100m uz muguras, bet pasaules čempionātu debitants Reds Rullis debitēs ar startu 200m brīvā stila priekšsacīkstēs.

Otrs starts Rullim paredzēts trešdien – valmierietis būs viens no 112 sportistiem, kas startēs 100m brīvā stila priekšsacīkstēs.

Piektdien un sestdien uz starta blokiem kāps 2012. gada Londonas olimpisko spēļu dalībniece Gabriela Ņikitina, attiecīgi startējot 50m tauriņstilā un brīvajā stilā. Tāpat sestdienā savu otro startu aizvadīs Feldbergs, kuram starts 50m uz muguras.

Jāatzīmē, ka kvalifikācijas normatīvus dalībai pasaules čempionātā Dohā izpildīja arī Ieva Maļuka un Kristaps Miķelsons, taču, ņemot vērā savas studijas ASV, kā arī dalību 2023. gada pasaules čempionātā Tokijā, kas ir svarīgs priekšnosacījums sportistu iespējām kvalificēties dalībai 2024. gada olimpiskajās spēlēs, tika pieņemts lēmums nedoties uz Dohu. Nākamie starti Latvijas izlases sastāvā viņiem visticamāk paredzēti jūnijā ieplānotajā Eiropas čempionātā.

Latvijas delegāciju šajā čempionātā pavada LPF Treneru komitejas vadītājs Sergejs Kurmeļevs, savukārt čempionāta tiesnešu brigādē iekļauts Latvijas pārstāvis Ģirts Ģīrupnieks, kuram arī šī būs pirmā pieredze pasaules čempionātu tiesāšanā.