Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Miķelsonam PČ personīgais rekords un 29. vieta 200 metru kompleksajā peldējumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Miķelsonam PČ personīgais rekords un 29. vieta 200 metru kompleksajā peldējumā
Kristaps Miķelsons. Foto: Roberts Voskāns.

Latvijas izlases peldētājs Kristaps Miķelsons šodien Japānā pasaules čempionātā 200 metru distancē kompleksajā peldējumā sasniedza personīgo rekordu un izcīnīja 29. vietu.

Priekšsacīkstēs Miķelsons, kurš pirms mēneša Latvijas čempionātā 25m baiseinā šajā distancē izcīnīja zeltu ar jaunu sacensību rekordu, kā arī uzvarēja februāra beigās Latvijas čempionātā 50m baiseinā ar rezultātu 2:04.33, 200m kompleksajā peldējumā pasaules čempionātā veica divās minūtēs un 3,38 sekundēs, kas ir valmierieša jauns personīgais rekords. Iepriekšējo Miķelsons uzlaboja par piecām sekundes simtdaļām.

Sasniegtais rezultāts Latvijas čempionam ļāva apsteigt gandrīz pusi no dalīniekiem, dodot 29. vietu 49 peldētāju konkurencē. Lai iekļūtu pusfinālā jeb labāko sešpadsmitniekā bija jāpeld ātrāk par divām minūtēm (1:59,05) jeb vairāk nekā četras sekundes (4,33 sek.) ātrāk nekā valmierieša uzrādītais rezultāts. Pusfinālam nepietiktu arī ar Latvijas rekordu -2:00,39, kas pieder Uvim Kalniņam un kas uzstādīts pirms astoņiem gadiem Kazaņā.

Labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza Lielbritānijas peldētājs Dankans Skots, kurš distanci veica minūtē un 57,76 sekundēs, par 0,04 un 0,12 sekundēm apsteidzot divus Japānas peldētājus Daiju Seto un So Agatu.

Čempionāta turpinājumā Latvijas peldētājiem atlikuši vēl trīs starti. Vēl 50 metros brīvajā stilā startēs Ieva Maļuka, Ģirts Feldbergs sacentīsies 50 metru peldējumā uz muguras, bet Daniils Bobrovs - 200 metros brasā.

Pasaules čempionāts peldēšanā norisināsies līdz šai svētdienai, 30. jūlijam.