Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ķīniete Jī pārsteidzoši uzvar 200 metros kombinācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ķīniete Jī pārsteidzoši uzvar 200 metros kombinācijā
Aleksandrs Dāle Ūens
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Šanhajā notiekošajā pasaules čempionātā sadalīti vēl četri medaļu komplekti. Pie uzvarām tika ASV, Ķīnas, Brazīlijas un Norvēģijas sportisti.

Dienas pirmajā finālā – sieviešu 100 metros tauriņstilā – triumfēja amerikāniete Deina Volmere, kura finišēja pēc 56.87 sekundēm. 2. vietā ierindojās austrāliete Ališa Koutsa (+0.07), bet bronzas godalgu izcīnīja ķīniete Jina Lū (+0.19). Uzreiz aiz goda pjedestāla palika pasaules rekordiste un pagājušā čempionāta uzvarētāja, zviedriete Sāra Sjestrēma. Viņa jaunajai čempionei zaudēja pussekundi. Jāpiebilst, ka Volmere pusfinālā sasniedza jaunu personisko rekordu – 56.47. Sjestrēmas 2009. gadā Romā sasniegtais rekords ir 56.06.

Visaizraujošākais bija sieviešu 200 metru kombinācijas fināls. Tajā pārsteidzoši uzvarēja tikai 15 gadus vecā ķīniete Šivena Jī (2:08.90), kura pērn šajā pašā distancē triumfēja Āzijas čempionātā. Jī uzvaru izrāva vien pašā finišā, par 0.10 sekundēm pārspējot Koutsu un par 0.22 sekundēm bijušo čempioni un esošo pasaules rekorda īpašnieci Arianu Kukorsu no ASV. Amerikāniete ilgu distances daļu bija vadībā, taču beigās nespēja iztūret konkurentu tempu. Kukorsa šodien nopeldēja gandrīz trīs sekundes lēnāk par sev piederošo pasaules rekordu (2:06.15).

50 metros tauriņstilā vīriešiem nepārspēts palika Brazīlijas sportists Sēzars Filju Sjelu, kurš finišēja pēc 23.10 sekundēm. Sudrabs un bronza tika austrāliešiem, attiecīgi Metjū Tārgetam (+0.18) un Džefam Hjūdžilam (+0.25). Sjelu tikai pagājušajā nedēļā no Sporta Arbitrāžas tiesas saņēma atļauju piedalīties pasaules čempionātā. Brazīlietis, kurš kopā ar četriem tautiešiem maijā Riodežaneiro tika pieķerts dopinga lietošanā, pēc finiša izplūda asarās.

Visbeidzot šodienas noslēdzošajā finālā triumfs Norvēģijas sportistam Aleksandram Dālem Ūenam, kurš pārliecinoši uzvarēja 100 metros brasā – 58.71. Otrais, atpaliekot 0.71 sekundi, bija itālietis Fabio Skocoli, bet trešais, zaudējot vēl septiņas sekundes simtdaļas, bija Dienvidāfrikas pārstāvis Kamerons van der Burgs. Septītais finālā bija lietuvietis Giedrs Titenis (+1.54). Uzvaru Norvēģijas sportists atzīmēja ar rokas pielikšanu pie mazā Norvēģijas karodziņa, kas atradās uz viņa galvassegas.

200 metru brīvā stila finālā iekļuvis 14-kārtējais olimpiskais čempions, amerikānis Maikls Felpss. Viņš savā pusfinālā bija trešais aiz Paula Bīderamana un Raiena Lohtes, bet divu pusfinālu summā sasniedza 5. labāko rezultātu. Vislabākais laiks bija francūzim Janikam Agnelam (1:45.62). Felpss, peldot ar rezervīti, labākajam laikam zaudēja 1.29 sekundes.

Izmantotie resursi:
shanghai-fina2011.com