Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Felpss izcīna savu pirmo zeltu Šanhajā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Felpss izcīna savu pirmo zeltu Šanhajā
Maikls Felpss
Foto: AFP/Scanpix

Maikls Felpss, uzvarot 200 metros tauriņstilā, izcīnījis savu pirmo zelta medaļu Šanhajā notiekošajā pasaules čempionātā. Sacensību 4. dienā zelta medaļas izcīnīja arī itāliete Federika Pellegrini, ķīnietis Jans Suns un brazīlietis Franka Alvešs.

Maikls Felpss finālā bija ātrākais pēc 50 un 100 metriem, bet pēc distances trešdaļas nedaudz priekšā bija japānis Takeši Macuda. Pēdējos 50 metrus amerikānis veica pārliecinoši, konkurentiem cerības nedodot un uzvarot ar laiku 1:53.34. Macuda zaudēja 0.67 sekundes, bet bronzu izcīnīja ķīnietis Vū Pens (+1.33).

Felpsam trešā medaļa šajā čempionātā. Pirms šodienas viņš ieguvis arī bronzu 4x100 m stafetē brīvajā stilā un sudrabu 200 metros brīvajā stilā (zaudēts tautietim Raienam Lohtem). Felpss piekto reizi pasaules čempionātos uzvarējis šajā distancē. Tik daudz uzvaru vienā distancē pasaules meistarsacīkstēs nav nevienam sportistam. Kopumā Felpsam 23 zelta medaļas pasaules čempionātos.

200 metros brīvajā stilā sievietēm zeltu izcīnīja galvenā favorīte un pasaules rekordiste Federika Pellegrini, kura savā stilā sāka lēnā tempā, bet finišu spēja sasniegt pirmā – 1:55.58. Itālietei otrais zelts šajā čempionātā, pirmo viņa izcīnīja čempionāta pirmajā dienā 400 metros brīvajā stilā. 200 un 400 metru dubli viena čempionāta ietvaros līdz šim bija izdevies sasniegt tikai Ianam Torpam. Austrālietis to paveica 2001. un 2003. gadā.

Sudraba godalgu izcīnīja Austrālijas sportiste Kailija Pālmere (+0.46), bet bronza tika francūzietei Kamillai Mufā (+0.52). Nīderlandes sportiste Femke Hēmskerka, kura ilgi bija vadībā, beigās "noplīsa" un ierindojās tikai 7. vietā.

Ar pārliecinošu Āzijas čempiona, ķīnieša Jana Suna, uzvaru noslēdzās 800 metru brīvā stila fināls. Suns uzvarēja ar rezultātu 7:38.57. Sudrabs ar jaunu Kanādas rekordu Raienam Kohreinam (+3.29), bet bronzas godalgu izcīnīja Ungārijas sportists Kiss Gergo (+6.37).

Dienas noslēdzošais ceturtais fināls bija vīru sprints brasā. 50 metrus visātrāk veica Brazīlijas sportists Franka da Silva Felipe Alvešs – 27.01. Zaudējot 0.16 sekundes, bija Eiropas čempions Fabio Skocoli no Itālijas, bet ar bronzu jāsamierinās pirms diviem gadiem Romā ar pasaules rekordu uzvarējušajam Dienvidāfrikas sportistam Kameronam van der Burgam (+0.18).

Izmantotie resursi:
OMEGA Timing