Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka sacensībās ASV labo Latvijas rekordu 100 metros tauriņstilā

Agris Suveizda

Maļuka sacensībās ASV labo Latvijas rekordu 100 metros tauriņstilā
Ieva Maļuka. Foto: f64

Latvijas izlases peldētāja Ieva Maļuka, kas šobrīd studē un trenējas ASV, Knoksvillā notiekošajā ASV atklātā čempionāta seriālā “TYR Pro Swim Series” (50m) sasniegusi jaunu nacionālo rekordu 100m tauriņstilā, informējusi Latvijas Peldēšanas federācija.

Arizonas Universitātes “Sun Devils” audzēkne sacensību priekšsacīkstēs 100 metru tauriņstilā finišēja pēc vienas minūtes un 1.77 sekundēm (1:01.77), kas bija vienpadsmitais labākais rezultāts un ļāva kvalificēties sacensību B finālam. Tajā latviete ievērojami uzlaboja savu sniegumu, finišējot ar jaunu personīgo un nacionālo rekordu – 1:00.54. Tokijas olimpisko spēļu dalībniece sev piederošo Latvijas rekordu šajā distancē laboja par 0.13 sekundēm.

Šajā čempionātā Maļuka startēja arī 200 metru brīvajā stilā, kur kvalificējās C finālam. Tajā sportiste distanci veica divās minūtēs un 02.65 sekundēs (2:02.65). Arī šajā distancē Latvijas rekords pieder Maļukai (2:01.15).

Sportiste, vērtējot savu sniegumu, atzina, ka sacensībās startē atrodoties “zem slodzes”, tāpēc ir apmierināta ar uzrādītajiem rezultātiem un uzskata, katreniņos ir padarīts labs bāzes darbs, kas jau šodien dod rezultātus.

Izmantotie resursi:
https://swimming.lv/ieva-maluka-asv...