Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Nuis: "Es zināju, ka man jānoslido labākās sacensības sezonā"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Nuis: "Es zināju, ka man jānoslido labākās sacensības sezonā"
Kjelds Nuis. Foto: SIPA/Scanpix

Nu jau divkārtējais olimpiskais čempions 1500 metros ātrslidošanā, Kjelds Nuis no Nīderlandes, kurš uzstādīja arī jaunu olimpisko rekordu, pēc sacensībām neslēpa sajūsmu par paveikto un atzina, ka tam vēl īsti nevar noticēt. Tiesa arī izteica nožēlu, ka nevarēs cīnīties par vēl vienu zeltu arī 1000 metros.

Kjelds Nuis augstākajā pasaules ātrslidošanas sabiedrībā ir jau kopš 2010./2011. gada sezonas, kad izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionātā 1000 metros. Nākamajās sezonās viņš koncentrējās tieši uz 1000 un 1500 metru distancēm, kurās spēja cīnīties par augstākajām vietām.

Tiesa olimpisko debiju Nuis piedzīvoja vien pirms četriem gadiem Phjončhanā, uzreiz kļūstot par olimpisko čempionu gan 1000, gan 1500 metru distancē. Lai arī pēdējās divās sezonās lielajās sacensībās panākumi gūti vien 1500 metros, Pasaules kausā šosezon trīs reizes izdevās kāpt uz goda pjedestāla 1000 metros, bet 1500 metros augstākā vieta bija vien sestā.

"Pēdējos četros gados tā stabilitāte, kas man bija 2018. gadā, bija pazudusi. Katrās sacensībās pēdējo četru gadu laikā sacensību informators vienmēr pieteica mani kā olimpisko čempionu, ko patiesībā ir grūti katru reizi dzirdēt. Tas uzliek slogu. Phjončhanā bija manas pirmās olimpiskās spēles, es izcīnīju divas zelta medaļas. Nu es varu priecīgi teikt, ka esmu aizstāvējis savu čempiona titulu, lai arī tam īsti vēl nespēju noticēt," tā Nuis.

Nuis atzina, ka šoreiz viņa ceļš pretī olimpiskajām spēlēm bija daudz savādāks, jo viņš uz tām ieradās kā pasaules čempions, kuram nu vajadzēja kļūt par čempionu olimpiskajās spēlēs. "Domāju, ka esmu uzņēmis jaunu kursu kā sportists. Tas man prasīja ilgu laiku, lai atrastu veidu kā uzvarēt. Kad tu sāc uzvarēt, tu vari arī atkal sākt zaudēt. Vienmēr cenšos koncentrēties un noskaņot sevi, ka varu atkal uzvarēt."

Pēc zelta medaļas izcīnīšanas Pekinā Nuis piezvanīja savam dēlam: "Viņš ieguva mazu medaļu un gribēja man to pasniegt. Dēls teica: "Ei, tēt, tev vēl nav medaļa, lūdzu medaļa priekš tevis." Tas bija ļoti mīļi."

Tomēr ne tik patīkamas sajūtas saistāmas ar to, ka Nuis nevarēs cīnīties par vēl vienu olimpisko zelta medaļu 1000 metru distancē, jo Nīderlandes nacionālajā atlasē pamanījās ierindoties vien ceturtajā vietā: "Tas vēl joprojām ir sāpīgi, ka es nevarēšu slidot šajās sacensībās. Ja es varu tik viegli slidot 1500 metros, noslidot sezonas labāko sacensību, es noteikti varētu iegūt medaļu arī 1000 metros. Tas gan paliks no sērijas "kā būtu, ja būtu.""

Kjelds Nuis bija pirmais ātrslidotājs kopš 1994. gada Lilihammeras olimpiskajām spēlēm, kuram izdevās izcīnīt zelta medaļu 1500 metros divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Pirms 28 gadiem to paveica norvēģis Johans Olafs Koss.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/en/beijing-2022/

     [+] [-]

, 2022-02-08 21:59, pirms 2 gadiem
a kur tagad palikuši štata bļāvēji par uzvārdu pareizrakstību?
Nuis - tas tā kā būtu latviešu pareizrakstībai atbilstoši?