Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Itālijas kērlingisti finālā pārspēj norvēģus un kļūst par olimpiskajiem čempioniem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Itālijas kērlingisti finālā pārspēj norvēģus un kļūst par olimpiskajiem čempioniem
Stefānija Konstantīnī un Amos Mosaners. Foto: Reuters/Scanpix

Ar Itālijas kērlingistu Stefānijas Konstantīnī un Amosa Mosanera uzvaru noslēdzies Pekinas olimpisko spēļu jaukto pāru kērlinga turnīrs. Itālieši finālā ar 8:5 pārspēja Norvēģijas duetu, kļūstot par jaunajiem olimpiskajiem čempioniem.

Pekinas olimpisko spēļu kērlinga turnīri risinās 2008. gada vasaras spēļu peldēšanas sacensību norises vietā, kas pārveidota par ledus arēnu. Pāru sacensības ir nedaudz dinamiskākas par klasisko kērlingu, jo tajās ir vien astoņi endi (klasiskajā kērlingā 10) un izspēlēti tiek pieci akmeņi (klasiskajā kērlingā astoņi), kamēr vēl pa akmenim novietoti jau laukumā.

• Vakar tika aizvadītas pusfināla spēles, kurās noskaidrojās, ka par zeltu cīnīsies līdz šim neuzvaramais Itālijas duets (Stefānija Konstantīnī/Amos Mosaners) un Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas laureāti no Norvēģijas (Kristina Skaslīna/Magnus Nedregotens). Abu komandu tikšanās reizē regulārajā turnīrā Itālijas duets uzvarēja rezultatīvā spēlē ar 11:8.

• Pirmajā endā abi dueti pa diviem akmeņiem blakus ielika mājas centrā, bet tad Mosaners izsita vienu no pretinieku akmeņiem, savējo atstājot mājas priekšā. Tam garām tika Skaslīnas pēdējais akmens, atstājot Konstantīnī iespēju paņemt vienu punktu. Šajā turnīrā itāliete teju nekļūdās, bet šoreiz nedaudz pietrūka, lai raidītu akmeni mājas pašā centrā. Tādējādi Norvēģijai izdevās nozagt divus punktus. Otrajā endā teju visi izspēlētie akmeņi bija mājas centrā. Tuvāk mājas centram bija tikai viens Itālijas akmens, bet Mosaners laboja situāciju, vēl vienu akmeni pasitot uz mājas centru. Skaslīna likvidēja pretinieku iespēju gūt vismaz trīs punktus, ko Konstantīnī ar pēdējo akmeni nespēja mainīt - 2:2.

• Trešo endu lieliski nospēlēja itālieši, kuri aiz sava sarga aizslēpa akmeni mājas centrā, pretendējot uz nozagtu punktu. Norvēģi centās šo akmeni izsist, bet tā rezultātā mājas centrā nogādāja arī otru pretinieku akmeni. Konstantīnī vēl vienu akmeni ielika mājas centrā, bet Skaslīna veica labāku metienu nekā iepriekš Nedregotens, novēršot vairāk nekā viena punkta zaudējumu. Vēl nedaudz labāku situāciju itāļi sev izkārtoja ceturtajā endā. Skaslīnai vajadzēja izsist divus akmeņus no mājas centra, lai neļautu pretiniekiem atkal nozagt punktus. Norvēģiete pēdējā metienā kļūdījās, kas maksāja trīs zaudētus punktus un būtiski samazināja cerības uz zeltu - 6:2.

• Piektā enda izskaņā radās situācija, ka laukumā ir tikai pieci Itālijas dueta akmeņi. Skaslīnai vajadzēja ieraidīt savu pēdējo akmeni mājas centrā, lai iegūtu vienu punktu, ko arī bez problēmām paveica. Sestajā endā norvēģi noslēdza mājas centru, kurā atradās pašu akmens, bet ar pēdējā akmens izspēli norvēģi sabojāja savu iespēju nozagt punktu. Konstantīnī vēl vajadzēja no mājas centra izsist pretinieku akmeni, ko perfekti paveica, atjaunojot četru punktu pārsvaru (7:3).

• Septītais ends šajā spēlē bija izšķirošs. Ja Norvēģijas duets vēl gribēja ieķerties spēlē, tad vajadzēja gūt divus vai vairāk punktus. Itālieši arī to saprata, liekot maksimāli daudz savu akmeņu mājas centrā. Pirms pēdējās metienu sērijas bija skaidrs, ka situāciju mājas centrā itāliešiem nav iespējams uzlabot. Norvēģijas duets atspēlēja divus punktus, bet astotajā endā tam vajadzēja nozagt vēl vismaz divus punktus. Šajā endā itālieši vairāk nodarbojās ar sava pārsvara sargāšanu. Pirms pēdējās metienu sērijas Norvēģijai bija tikai teorētiskas iespējas uz izglābšanos. Norvēģi izdarīja visu, kas viņu spēkos, bet Konstantīnī metiens lika punktu spēlei un olimpiskajam turnīram, kurā Itālijas duets uzvarēja visās spēlēs - 8:5.

Olimpisko spēļu laureāti kērlingā jaukto pāru komandām

GadsZeltsSudrabsBronza
2022ItālijaNorvēģijaZviedrija
2018KanādaŠveiceNorvēģija

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-08 16:33, pirms 2 gadiem
Itāļu puisim 8.endā roka notrīcēja, bet Konstantini super aukstasinīga un precīza. Ļoti pārliecinošs sniegums visa turnīra garumā.