Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Ukrainas parlamenta deputāte: ''Ukraina vēl nav izlēmusi par dalību Parīzes OS''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ukrainas parlamenta deputāte: ''Ukraina vēl nav izlēmusi par dalību Parīzes OS''
Parīzes olimpiskās spēles. Foto: VCG / cgtn.com

LETA. Ukraina vēl nav izlēmusi, vai piedalīsies šovasar gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs, šodien Saeimas Ārlietu un Eiropas lietu komisiju kopsēdē pauda Ukrainas parlamenta komitejas par Ukrainas integrāciju Eiropas Savienībā locekle Marija Mezenceva.

Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols (NA) atzīmēja, ka pagaidām Ukraina nav paudusi skaidru nostāju saistībā ar piedalīšanos olimpiskajās spēlēs, kurās pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma varēs piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportisti neitrālā statusā.

Politiķis norādīja, ka Latvija un Baltijas valstis ir nosodījušas SOK paziņojumu, paužot, ka tas ir nepareizs un būtu jāpārskata. Reizē tiek gaidīts Ukrainas lēmums par piedalīšanos olimpiskajās spēlēs, lai Latvija un arī citas valstis varētu lemt par tālākajiem soļiem.

Mezenceva uzsvēra, ka politika nav nošķirama no sporta, jo tādas agresorvalstis kā Krievija un Baltkrievija izmanto sportistus agresijas veicināšanai.

Ukrainas sportisti ir parakstījuši atklātu vēstuli Francijas augstākajām amatpersonām un spēļu rīcības komitejai, lūdzot nepieļaut agresorvalstu sportistu dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs, sacīja Mezenceva.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijā ierodas plaša delegācija no Ukrainas - gan prezidenta kundze Olena Zelenska, gan Ukrainas premjerministra vietniece Eiropas un Eiro-atlantiskās integrācijas jautājumos Olga Stefanišina.

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2024-01-31 16:00, pirms 5 mēnešiem
Kamēr ukraiņi vilcinās, Miezis, Čavars un Lasmanis jau ir izlēmuši! Par Krūmiņu gan nezinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-02-05 12:16, pirms 5 mēnešiem
Marsels Hosa #81 rakstīja: Cerams nepiedalisies, lai arī LV var nepiedalīties un ietaupīt naudinsh
Tu domā, ka tā nauda, kas šādi tiktu ietaupīta, nonāks pie tevis un pārējās pelēkās masas? Sapņo vien... politiķi sabāzīs savās kabatās... tāpēc labāk, lai sportisti piedalās un viņiem tiek tā nauda...