Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Alkarass uzvar taibreikā un sasniedz Parīzes spēļu 1/8 finālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Alkarass uzvar taibreikā un sasniedz Parīzes spēļu 1/8 finālu
Karloss Alkarass. Foto: ITF

Parīzē turpinās olimpisko spēļu tenisa turnīrs "Roland Garros" māla laukumos. Vīriešu turnīrā šodien sākās otrā kārta, kur uzvarēja arī spānis Karloss Alkarass.

Olimpiskajam tenisa turnīram lielākā daļa kvalificējās pēc pasaules ranga 10. jūnijā, tobrīd vajadzēja būt vismaz #86. Jau pēc izlozes atteicās daži spēlētāji, līdz ar to viņu vietā stājās zemāka ranga tenisisti. Vairāki spēlētāji tika ar aizsargāto rangu (kas bija pirms savainojuma) vai ar kontinentālo kvotu.

# Spānijas tenisa līderis Karloss Alkarass (#3) šovakar ar 6:1 un 7:6 pārspēja Nīderlandes labāko tenisistu Tallonu Grīksporu (#28).

Otrā setā pirmajos deviņos geimos servētāji bija savu uzdevumu augstumos, bet desmitajā nogrieznī Alkarass atspēlēja setbumbu. Savukārt taibreikā mača favorīts no 3-3 panāca 7-3.

Šajā mačā spānis piekāpās punktos pēc pirmās serves (66% pret 72), toties bija pārāks pirmās serves izdošanās procentos (68 pret 58), punktos pēc otrās serves (77% 42) un breikbumbās - 2/3 pret 0/2. Eisu un dubultkļūdu attiecība: 5-1 pret 2-3. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 23-18 pret 16-24.

Alkarass šogad triumfējis "French Open" un Vimbldonā.

# 1/8 finālu šodien sasniedza arī norvēģis Kaspers Rūds (#9), grieķis Stefanoss Cicipass (#11), argentīnietis Fransisko Serundolo (#26) un serbs Novaks Džokovičs (#2), kurš pieveica spāni Rafaelu Nadalu.

Tenisā šis nav tik prestižs turnīrs kā "Grand Slam", jo olimpiskajās spēlēs organizatori nepiešķir ranga punktus un naudas balvas. Toties ir olimpisko spēļu īpašā aura un iespējams izcīnīt medaļu.

Izmantotie resursi:
olympics.com

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle