Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais teniss sākas ar Švjontekas un Paolīni uzvarām, Kerbere izslēdz Osaku

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskais teniss sākas ar Švjontekas un Paolīni uzvarām, Kerbere izslēdz Osaku
Iga Švjonteka. Foto: WTA

Parīzē sācies olimpisko spēļu tenisa turnīrs, kur pirmajās spēlēs uzvarēja poliete Iga Švjoteka un itāliete Džasmīna Paolīni.

Olimpiskajam tenisa turnīram lielākā daļa kvalificējās pēc pasaules ranga 10. jūnijā, tobrīd vajadzēja būt vismaz #81. Vairākas spēlētājas tika ar speciālo rangu (kas bija pirms savainojuma vai grūtniecības). Jau pēc izlozes atteicās Kazahstānas spēlētājas Jeļena Ribakina (#4) un Jūlija Putinceva (#30), līdz ar to viņu vietā stājās zemāka ranga tenisistes.

Šis turnīrs notiek "Roland Garros" laukumos, kur tradicionāli risinās "French Open".

Lietus dēļ tagadējo sacensību sākums aizkavējās. Divos lielākajos stadionos ir uzvelkamais jumts, tādējādi tur var spēlēt arī nelabvēlīgos laikapstākļos.

# Pasaules ranga līdere Iga Švjonteka (Polija) šodien ar 6:2 un 7:5 uzvarēja rumānieti Irinu Begu (#136), kura spēlēm kvalificējās ar speciālo rangu (#49). Otrajā setā poliete atspēlējās no 3:5.

Ātrie māla laukumi (Madride un Parīze) ir Švjontekas iecienītākais segums. Poliete ir četrkārtējā "French Open" čempione (2020, 2022, 2023, 2024) un kotējas kā olimpisko spēļu galvenā favorīte.

# Pasaules piektā rakete Džasmīna Paolīni (Itālija) šodien ar 7:5 un 6:3 pārspēja rumānieti Anu Bogdanu (#96), kaut gan pirmajā setā favorītei bija divu breiku deficīts - 1:4.

"Grand Slam" līmenī 28 gadīgā Paolīni pirms šī gada nebija tikusi tālāk par otro kārtu, taču šogad spēlēja "Australian Open" ceturtajā kārtā un "French Open" finālā, kā arī cīnījās Vimbldonas finālā.

# Vairākkārtējo "Grand Slam" čempioņu cīņā vāciete Angelika Kerbere (#217) šovakar ar 7:5 un 6:3 apspēlēja japānieti Naomi Osaku (#102).

36 gadīgā vāciete paziņojusi, ka šis ir viņas karjeras pēdējais turnīrs. Un bija liela iespēja, ka 10 gadus jaunākā japāniete uzvarēs (māls gan nav viņas iecienītākais segums).

Gadu mijā abas atgriezās pēc maternitātes pārtraukuma.

Olimpisko spēļu teniss sievietēm, 1. kārtas pirmie mači

#1 Iga Švjonteka - #136 Irina Begu6:2 7:5
#5 Džasmīna Paolīni - #96 Ana Bogdana7:5 6:3
#61 Žaklīna Kristiana - #25 Karolīna Garsija5:7 6:3 6:4
#217 Angelika Kerbere - #102 Naomi Osaka7:5 6:3

Izmantotie resursi:
olympics.com

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle