Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Jānis Celmiņš

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.

Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi bija LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK.

Lai juridiski iesāktu apvienošanās procesu, balsi “par” šo projektu trešdien bija jāatdod divām trešdaļām no klātesošo biedru. Tas nenotika un aizklātā balsojumā biedri teica “nē” apvienošanās procesam.

Par LOK Statūtu izmaiņām nobalsoja vien 39 no 99 klāt esošajiem biedriem (60 pret). Tikmēr balsojumā par reorganizācijas līgumu balsoja 98 balsstiesīgie, no kuriem balsi “par” atdeva 35, bet 63 bija “pret”. Tā kā LOK nobalsoja pret apvienošanās procesu, vēlāk paredzētajā LSFP kopsapulcē par to nemaz netiks lemts.

“Es vēlos redzēt sportu kā labi pārvaldītu, modernu, vienotu, monolītu, savstarpēji cienošu un jaudīgu nozari! Tādu, kas spēj izprast dažādību, aizstāvēt mazākos un integrēt atšķirīgos. Tādu, kas veido noteikumus, nevis dzīvo saskaņā ar citu radītiem noteikumiem. Šodien mums bija iespēja nobalsot par vienotu organizāciju, par jaunu sporta nākotnes attīstības ceļu, tomēr mums to neizdevās izdarīt. Tika ieguldīts liels darbs, šoreiz sporta sabiedrība nenoticēja un nesaliedējās, nemetīsim plinti krūmos un turpināsim darbu tādā kārtībā, kā līdz šim,” saka LOK prezidents Jānis Buks.

Lai juridiski iesāktu apvienošanās procesu, atbilstoši Biedrību un nodibinājumu likumam starp LOK un LSFP ir jānoslēdz rakstveida reorganizācijas līgums, kas pirms tam ar divām trešdaļām klātesošo biedru balsu jāapstiprina abu minēto organizāciju biedru sapulcēs.

Reorganizācija paredzētu atvērtākas, spēcīgākas un vienotākas organizācijas izveidi, kas gala rezultātā sastāvētu no 101 biedra (tajā skaitā 26 asociētajiem biedriem), teikts mēnesi pirms kongresa LOK izplatītajā paziņojumā.

  +3 [+] [-]

, 2024-03-27 14:37, pirms mēneša
Laiks visus valsts naudas līdzekļus dalīt tikai ar IZM starpniecību.
Ja LOK vai LSFP var piesaistīt sponsorus, tad, lai arī veido atsevišķas atbalsta sistēmas un programmas īpaši labākajiem.

     [+] [-]

, 2024-03-27 15:02, pirms mēneša
vai šo nevarētu saukt arī par uzticības balsojumu?

  +1 [+] [-]

, 2024-03-27 15:58, pirms mēneša
Runas par nepieciešamību apvienoties ir tikai lirika. Patiesībā - katram savs krēsls un amats ir daudz tuvāks. Šeit es pirmām kārtām domāju Fogeļeināra nostāju un retoriku. Respektīvi, ja nevaru kļūt par LOKa prezidentu - vismaz pie FP siles turos.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-27 16:49, pirms mēneša
zagt-2vās-vietās-ir-profitablāk-nekā-vienā

  +1 [+] [-]

, 2024-03-27 17:56, pirms mēneša
Es domāju gan! Kurš gan gribēs kasi apvienot un dalīt? Katram savs pīrādziņš, nekāda kopīgā galda!

     [+] [-]

, 2024-03-27 20:07, pirms mēneša
varonis rakstīja: vai šo nevarētu saukt arī par uzticības balsojumu?
Noteikti nē. Mazās federācijas labi saprata, ka LOK prioritāri atbalstīs tikai olimpiskos sporta veidus, bet motokross, autosports, orientēšanās, florbols un kaudze citu sportu paliks sausām mutēm.
Nu, protams arī Fogeļa izmisīgais lūgums ļaujiet novilkt saldā maizē pāris gadus līdz pensijai bija tikpat svarīgs arguments.