Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Peldēšanā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Maļuka un Bobrovs

Peldēšanā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Maļuka un Bobrovs
Daniils Bobrovs un Ieva Maļuka. Foto: LPF.

Ievērojot Starptautiskās Peldēšanas federācijas ("World Aquatics") noteikto kvalifikācijas procedūru un kārtību, Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) Valde pēc iepriekš apstiprināta kvalifikācijas perioda beigām ir fiksējusi Latvijas sportistu augstvērtīgākos rezultātus un sekojoši izvirzījusi dalībai olimpiskajās spēlēs Latvijas reitinga līderus - Ievu Maļuku un Daniilu Bobrovu, informē LPF.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas periodā starp Latvijas sportistiem augstvērtīgāko rezultātu ir sasniedzis Bobrovs, kurš aizvadītajā nedēļā Serbijā notiekošajā Eiropas čempionātā 200 metru brasā sasniedza jaunu nacionālo rekordu - divas minūtes un 13,34 sekundes, uzrādot 833 WA punktus.

Arī Maļukai augstvērtīgākais rezultāts sieviešu konkurencē sasniegts ar jaunu nacionālo rekordu - pērn ASV notiekošajās sacensībās "Toyota US Open 2023" sportiste 200 metru kompleksā distanci veica divās minūtēs un 14,18 sekundēs, sasniedzot 830 WA punktus.

Tāpat, ņemot vērā sportistu uzrādītos rezultātus un izvirzītos pārstāvjus/trenerus olimpiskajām spēlēm, valde ir lēmusi virzīt iekļaušanai olimpiskajā delegācijā trenerus prioritārā secībā Germanu Jakubovski un Jeļenu Maļuku.

Atšķirībā no iepriekšējām spēlēm gan Bobrovs, gan Maļuka Parīzē drīkstēs startēt tikai savā pamatdisciplīnā, kurā sasniegts augstvērtīgākais rezultāts. Abiem sportistiem šīs būs otrās spēles pēc kārtas.

"World Aquatics" noteiktā kvalifikācijas procedūra paredz, ka dalībvalstis, kuru sportisti nav kvalificējušies dalībai spēlēs ar rezultātu, ir tiesīgas izmantot ielūguma normatīvus (Universality places) un pieteikt vienu labāko sportistu sieviešu un vīriešu konkurencē. Starptautiskās federācijas prasības nosaka, ka tās ir piešķiramas sportistiem, kas nacionālajā reitingā ieņem pirmo vietu savā dzimuma kategorijā, un šie pieteikumi ir jāiesniedz ne vēlāk kā līdz 24.jūnijam.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija


Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: volleyballworld.com
5

Samoilova/Graudiņa uzzina pretinieces Parīzes olimpiskajās spēlēs

Šodien notika Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra grupu izloze. Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova tika ielozētas vienā grupā ar kanādietēm, šveicietēm un paragvajietēm.
Katarīna Šicenhefere, Dorina Klingere, Ronja Klingere, Lena Plesjučniga. Foto: Sara Montagnolli / Volleyball Austria

Jūrmalā notikušās olimpiskās atlases dalībniece atskatās uz nepiepildīto sapni

Jūnija vidū Majoru pludmalē risinājās CEV Nāciju kausa finālturnīrs, kur tika sadalītas pēdējās ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Kāroto kvotu neieguvusī Austrijas pludmales volejboliste Ronja Klingere atskatās uz izmisīgo un nerentablo cīņu par olimpisko sapni.
Eleina Tompsone-Hēra. Foto: Reuters/Scanpix

Piecu olimpisko zeltu īpašniece Tompsone-Hēra atsaka pretenzijas uz Parīzi

Olimpiskā rekorda īpašniece 100 metru sprintā Eleina Tompsone-Hēra nepiedalīsies Jamaikas olimpiskajā atlasē, tādējādi piecu olimpisko zelta medaļu īpašniece nedosies uz šīs vasaras Parīzes olimpiskajām spēlēm.