Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pieckārtējā olimpiskā čempione Tompsone-Hēra Parīzē neaizstāvēs 200 metru titulu

Pieckārtējā olimpiskā čempione Tompsone-Hēra Parīzē neaizstāvēs 200 metru titulu
Eleina Tompsone-Hēra. Foto: Reuters/Scanpix

Sprintere Eleina Tompsone-Hēra, kura pirms trīs gadiem Tokijas olimpiskajās spēlēs un pirms astoņiem gadiem Riodežaneiro triumfēja 200 metru distancē, izvēlējusies nepiedalīties Jamaikas atlases sacensībās, tādējādi neaizstāvēs savu zelta godalgu.

31 gadu vecā Eleina Tompsone-Hēra izcīnījusi piecus olimpiskos zeltus. 2016. gadā Rio viņa triumfēja 100 un 200 metru distancēs, bet 2021. gadā Tokijā jamaikiete ne tikai aizstāvēja titulus, bet arī izcīnīja zeltu 4x100 metru stafetē.

Jūnija sākumā sacensībās Ņujorkā viņa guva traumu, un tagad olimpiskā čempione izvēlējusies nepiedalīties Jamaikas atlases sacensībās 200 metros, bet skries divreiz īsāko sprinta distanci.

Tompsone-Hēra ir vienīgā sieviete, kura divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas izcīnījusi zeltu gan 100, gan 200 metros. Viņai pieder otrais visu laiku labākais laiks 100 metru sprintā – 10,54 sekundes. Ātrāk skrējusi tikai ASV sprintere Florense Grifita-Džoinere – 10,49 sekundes. Viņai piederošais pasaules rekords turas nepārspēts kopš 1988. gada.

Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensības notiks no 1. līdz 11. augustam.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...


Ernests Zēbolds. Foto: LRF.LV
3

Zēbolds kvalificējies Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila sacensībām

Latvijas sportists Ernests Zēbolds kvalificējies Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila sacensībām "park" disciplīnā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācijā (LRF).
Foto: LOK
9

LOK iepazīstina ar Parīzes olimpisko spēļu tērpiem un aksesuāriem

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējais partneris 4F un šogad arī Latvijas Paralimpiskās komitejas tehniskais partneris izveidojis apģērbu un aksesuāru kolekciju īpaši Latvijas delegācijām Parīzē. Kolekcija ietver pilnu apģērbu komplektu atklāšanas un apbalvošanas ceremonijām, kā arī ikdienas un treniņu apģērbu. Tā papildināta ar pieskaņotiem apaviem un aksesuāriem, no kuriem īpašas rotas Komanda Latvija delegācijai izstrādājis juvelierizstādājumu zīmols Given.
Daniils Bobrovs un Ieva Maļuka. Foto: LPF.

Peldēšanā Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Maļuka un Bobrovs

Ievērojot Starptautiskās Peldēšanas federācijas ("World Aquatics") noteikto kvalifikācijas procedūru un kārtību, Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) Valde pēc iepriekš apstiprināta kvalifikācijas perioda beigām ir fiksējusi Latvijas sportistu augstvērtīgākos rezultātus un sekojoši izvirzījusi dalībai olimpiskajās spēlēs Latvijas reitinga līderus - Ievu Maļuku un Daniilu Bobrovu, informē LPF.