Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Rumānijas vingrotāja Barbosu saņem Čailsai atņemto OS bronzu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rumānijas vingrotāja Barbosu saņem Čailsai atņemto OS bronzu
Ana Barbosu. Foto: Zumapress/Scanpix

LETA--AFP. Rumānijas vingrotāja Ana Barbosu piektdien saņēma Parīzes olimpisko spēļu bronzas godalgu brīvajās kustībās pēc tam, kad amerikānietei Džordanai Čailsai godalga tika atņemta.

Parīzes olimpisko spēļu sacensībās sākotnēji trešo vietu izcīnīja Barbosu. Tiesa, vēlāk Čailsas rezultāts tika labots no 13,666 uz 13,766 punktiem, tādējādi ASV sportiste pakāpās uz trešo vietu, savukārt Barbosu zaudēja godalgu.

Rumānijas sportiste ar pārstāvjiem vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), kas konstatēja, ka Čailsas rezultāts tika apstrīdēts vēlāk kā par noteikumos norādīto vienu minūti.

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) sestdien paziņoja, ka akceptēs CAS lēmumu, savukārt Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) dienu vēlāk pavēstīja, ka veiks izmaiņas oficiālajos rezultātos.

"Kā sportistes neesam izdarījušas neko nepareizi," teica Barbosu pēc medaļas saņemšanas. "Meitenēm, kuras vēlas nodarboties ar vingrošanu, saku, lai viņas tic. Ja viņas kaut ko vēlas, tas piepildīsies, ja viņas pie tā pieturēsies un ieguldīs smagu darbu."

Nedēļas sākumā ASV Vingrošanas federācija ("USA Gymnastics") paziņoja, ka tomēr vēl mēģinās atgūt Čailsai atņemot godalgu.

Par olimpisko čempioni brīvajās kustībās kļuva Brazīlijas vingrotāja Rebeka Andradi.

Izmantotie resursi:
LETA