Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Ukrainā nesteidzas pieņemt lēmumu saistībā ar SOK paziņojumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ukrainā nesteidzas pieņemt lēmumu saistībā ar SOK paziņojumu
Ukrainas delegācija Riodežaneiro olimpisko spēļu ceremonijā. Foto: noc-ukr.org / The Kharkiv Times

Ukrainā pēc konsultācijām pieņems izsvērtu lēmumu saistībā ar olimpiskajām spēlēm, kas 2024. gada vasarā risināsies Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Kā jau ziņots, piektdienas pēcpusdienā Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) informēja, ka 2024. gada olimpiskajās spēlēs Krievijas un Baltkrievijas sportisti varēs startēt kā individuāli neitrālie atlēti, bet ne komandās. Reaģējot uz agresorvalstu sportistu pielaišanu, Latvija un sabiedrotie gaidīs, kā rīkosies Ukraina, kā arī centīsies panākt SOK lēmuma maiņu.

Nedēļas nogalē vairāki Ukrainas politiķi, sporta funkcionāri un eksperti nāca klajā ar SOK lēmuma nosodīšanu, tomēr par konkrētu rīcību tiks lemts vēlāk. Pirmdien tika cerēts uz lielākām aktivitātēm un kādiem pavērsieniem, taču nedēļas pirmajā dienā Ukrainā ažiotāža bija krietni mazāka nekā nedēļas nogalē.

"Gatavojoties 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, sācies auglīgs darbs ar sporta federācijām. Šodien aizvadījām tikšanos ar vieglatlētikas federāciju. Plānots, ka mūsu sportisti spēlēs piedalīsies lielā un jaudīgā sastāvā," pirmdien feisbukā vēstīja Ukrainas Olimpiskās komitejas prezidents Vadims Gutcaits, kurš nedēļas nogalē nosodīja SOK lēmumu.

Ukrainas Jaunatnes un sporta ministra pienākumu izpildītājs Matvijs Bidnijs par SOK lēmumu uzzināja 15 minūtes pirms tikšanās ar Francijas sporta ministri un nedēļas nogalē izteica savu nosodījumu. Ukrainas ministrs bija pārsteigts, jo tika lēsts, ka šajā sakarā SOK lems 2024. gada martā.

Ukrainā nesteigsies ar savu lēmumu. "Jebkurā gadījumā tagad nevajag paziņot par boikotu," nedēļas nogalē teica Matvijs Bidnijs. "Mums jādara viss, lai viņu ["neitrālo"] būtu pēc iespējas mazāk. Intriga, spriedze un spiediens jāuztur līdz pat beigām. Paskatīsimies, kā notiks atlase. Domāju, ka mums jāizmanto katra izdevība apstrīdēt un atspoguļot. Tas ir mans viedoklis, bet saprotams, ka tas būs ne tikai mans lēmums. Lēmumu pieņemsim vēlāk, kad būsim aizvadījuši konsultācijas ar Ukrainas sporta sabiedrību un valsts augstāko politisko vadību. Tas nav tikai sports - tas ir ārpolitikas jautājums. Lēmumam ir jābūt balstītam uz mūsu valsts interesēm. Mums jāsaglabā vēss prāts un jāpieņem pārdomāti lēmumi."

Izmantotie resursi:
https://ua.tribuna.com/others/10000...
https://ua.tribuna.com/others/10000...
https://xsport.ua/ru/Olympics_s/new...
https://noc-ukr.org/news/24333/
https://mms.gov.ua/news/matvii-bidn...

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 09:59, pirms 5 mēnešiem
Šie nesteidzas, bet LV politiķi jau kārtējo reizi skrien visiem pa priekšu.

     [+] [-]

, 2023-12-12 10:22, pirms 5 mēnešiem
LIELAIS faniņš rakstīja: Šie nesteidzas, bet LV politiķi jau kārtējo reizi skrien visiem pa priekšu.
Papildinātie OS noteikumi par neitrālajiem sportistiem ir gana labi. Ja vēl tiktu sodīta jebkāda karogu demonstrēšana vai himnas dziedāšana no skatītāju vai pašu dalībnieku puses, tad nav nekādu iebildumu.

Lai startē zem baltā padošanās karoga

Ne gods, ne cieņa, ne jebkādas nacionālisma izpausmes.

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 10:37, pirms 5 mēnešiem
Šeit nevajag steigties, bet visu laiku jāizdara mērķtiecīgs spiediens uz SOK un protams jāpauž savs negatīvais viedoklis par okupantu piedalīšanos.
Slēpts komentārs: edgarinsh
Slēpts komentārs: vienkārši Anatolijs

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 10:37, pirms 5 mēnešiem
SOK valdē izlēma Aruba, Fidži un Zimbabve. Latvija, Lietuva un Igaunija to nevar mainīt.

  +5 [+] [-]

, 2023-12-12 10:37, pirms 5 mēnešiem
MachimoI rakstīja: Papildinātie OS noteikumi par neitrālajiem sportistiem ir gana labi. Ja vēl tiktu sodīta jebkāda karogu demonstrēšana vai himnas dziedāšana no skatītāju vai pašu dalībnieku puses, tad nav nekādu iebildumu.

Lai startē zem baltā padošanās karoga

Ne gods, ne cieņa, ne jebkādas nacionālisma izpausmes.
Tu taču labi saproti, ka tas karogs, krāsiņas, biksītes tāda formāla lieta vien ir. Visi tāpat labi saprot no kurienes tie sportisti nāk, un tad vēl jau viņi paši noteikti nēsāsies pa Olimpisko ciematu ar tām izcīnītajām medaļām. Farss.
Slēpts komentārs: MachimoI

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 11:26, pirms 5 mēnešiem
Mēs varētu būt kārtīgi latvieši un pamācīt ukraiņus pareizās vērtībās!

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 12:19, pirms 5 mēnešiem
Aigaro rakstīja: Mēs varētu būt kārtīgi latvieši un pamācīt ukraiņus pareizās vērtībās!
Piemeram kaa parvadat vinu graudus vai ne ....

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 12:47, pirms 5 mēnešiem
MachimoI rakstīja: Es īsti nesapratu, ko tu ar to vēlējies pateikt, bet man ir zināmas aizdomas, ka vēlies mani redzēt bez biksītēm. Nebūs, vecīt. Tiešām nenosodu un tā, bet garām.
Par to, ka tu apeņu vietā valkā sieviešu biksītes, es ne brīdi nešaubījos

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 12:49, pirms 5 mēnešiem
Kaut kāds sviests .. bija taču daudz laika pieņemt lēmumu .. vispār, ir jāiespaido lēmumu pieņemšana nevis jāgaida, kas būs un tad jāsāk domāt, ko darīt. Ukrainai jau sen vajadzēja paziņot, ka nepiedalīsies, ja SOK atļaus ''neitrālos'' atlētus un aģitēt citas valstis paziņot to pašu. Ja būtu zināms, ka Ukraina (ideālā variantā valstu grupa) boikotēs spēles, tad SOK būtu daudz grūtāk pieņemt šādu lēmumu, jo tad viņiem būtu jāizdara izvēle - vai nu Ukraina (vai vesela valstu grupa), vai ''neitrālie''. Bet nē, ne tikai atļāva SOK lemt bez konkrēta spiediena, bet pat tagad kaut ko bakstās.

  +5 [+] [-]

, 2023-12-12 13:12, pirms 5 mēnešiem
Boikots neder! Ukrainas tauta vēlas pozitīvas emocijas un lepoties ar saviem sportistiem. Nevis tikai depresīvi sēdēt pagrabos, cerot uz kara beigām pēc vairākiem gadiem.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-12 18:45, pirms 5 mēnešiem
Patiesībā ir vēl trakāk, tūlīt visi pseidoukrainu mīli mani lamas bet ir tak tā kā uz olimpisko spēļu laiku tika pārtraukti jebkādi kari, un visi nāca sacensties arēnā. Lai Huilo uzraksta ka 3 nedēļas miers un pa lielam pēc noteikumiem kas pastāv jau vairākus tūkstošus gadus, viņi var mierīgi iet spēlēt olimpiskās spēles

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 19:15, pirms 5 mēnešiem
MachimoI rakstīja: Es īsti nesapratu, ko tu ar to vēlējies pateikt, bet man ir zināmas aizdomas, ka vēlies mani redzēt bez biksītēm. Nebūs, vecīt. Tiešām nenosodu un tā, bet garām.
Ja tu esi sieviete, tad es vēlos arī tevi redzēt bez biksītēm!

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 19:15, pirms 5 mēnešiem
Krievijas un bidlarusijas radījumiem nav vietas cilvēku sportā..ne tagad,ne pēc 10 gadiem..

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 19:18, pirms 5 mēnešiem
Es nevēlos redzēt krievijas izdzimteņus nevienā sporta veidā..arī tagad es neskatos tos sporta veidus kuros utainajiem atļauj piedalīties. Teniss, NHL...

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 19:23, pirms 5 mēnešiem
Kara izraisīšanā un kara noziegumos vainojami, un nes atbildību, visi krievijas un bidlarusijas iedzīvotāji.

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 19:29, pirms 5 mēnešiem
Es uzskatu,ka arī skatītāji no krievijas nav vēlami OS. Arī bijušie krievijas sportisti.

     [+] [-]

, 2023-12-12 19:46, pirms 5 mēnešiem
Vardc. Tik tāda neliela lieta, kā tā, ka nacistu zeme neparakstīja miera paktu pirms OS. Nav 100% info, bet šķiet kaut ko tādu lasīju.

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 19:55, pirms 5 mēnešiem
Vardc rakstīja: Patiesībā ir vēl trakāk, tūlīt visi pseidoukrainu mīli mani lamas bet ir tak tā kā uz olimpisko spēļu laiku tika pārtraukti jebkādi kari, un visi nāca sacensties arēnā. Lai Huilo uzraksta ka 3 nedēļas miers un pa lielam pēc noteikumiem kas pastāv jau vairākus tūkstošus gadus, viņi var mierīgi iet spēlēt olimpiskās spēles
Nu tad to vajag ieņemt savā stulbajā galvā Putinam. 2008 - Gruzija (OS spēļu laikā). 2014 - Krima. Sākts OS spēļu laikā Sočos. 2022 - īsi pēc OS Ķīnā. Tas lops speciāli gaida OS laiku, kad cilvēki ir aizņemti ar citām lietām un nedomā par idiotiem. Viņš spļauj uz visām starptautiskajām norunām un tādēļ nekādas cieņas.

     [+] [-]

, 2023-12-13 08:09, pirms 5 mēnešiem
Man šķiet ka Ukraina piedalīsies OS ,jo tad ES var atteikt atbalstu Ukrainai, ja viņi boikotēs.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-13 11:31, pirms 5 mēnešiem
Esam neapmierināti ar to, kā SOK valdē nobalsoja Argentīna, Aruba, Fidži, Filipīnas, Jordāna, Singapūra, Zimbabve, Bahs, varbūt Serbija... Esam pret vairākumu.

Man ir aizdomas, ka neviens Latvijas funkcionārs/politiķis nevērsās personīgi pie SOK valdes locekļiem pirms balsojuma, lai censtos pārliecināt.

Vai kāds var palielīties ar SOK valdes locekļiem nosūtītājām vēstulēm pirms balsojuma?

Vai kāds mēģināja skaidrot situāciju personīgi SOK locekļiem pirms balsojuma, aicinot balsot pret neitrālo sportistu statusa noteikšanu?

Šādas vēstules printskrīns Latvijas funcionāram/politiķim būtu zvaigžņu stunda!

100% tāds printskrīns cirkulētu internetā! Bet neviens nav redzams.

     [+] [-]

, 2023-12-13 11:55, pirms 5 mēnešiem
Es laikam piekrītu Pučes rakstā paustajam. Protams, ir grūti ielīst to sportistu ādās, kas ir ļoti daudz ieguldījušies, lai labi nostartētu OS. Tagad tā vienkārši atmest ar roku ir ļoti grūti, apzinoties, ka citi tur piedalīsies. Bet vismaz man kā sporta līdzjutējam un varētu teikt arī sporta reklāmas patērētājam OS vairs neliekas pārāk saistošs jau kādu laiku. Iemesls tam nav tikai Krievija, tas ir daudzu apstākļu kopums, ko pat grūti uzreiz nosaukt, sākot jau ar norises vietu izvēlēm, beidzot ar man neinteresantu sporta veidu iekļaušanām. OS - tas vienkārši vairs nav tik interesanti kā pirms gadiem 20.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-13 11:55, pirms 5 mēnešiem
Nu neko, domāja, ka tas balsojums būs tikai martā. Tāpēc pat nemēģināja pārliecināt personīgi.

  -2 [+] [-]

, 2023-12-13 13:12, pirms 5 mēnešiem
un vēl: Krivijas armija karo pret Ukrainas armiju un NATO spēkiem, savukārt Izraēla iznīcina civiliedzīvotājus Gazas sektorā, pie kam ar ASV un NATO svētību. Vai šīs valstis ir cienīgas piedalīties Olimpiskajās spēlēs???