Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

LOK ģenerālsekretārs Lejnieks: "Mētāties ar vārdu boikots ir pāragri"

Agris Suveizda

LOK ģenerālsekretārs Lejnieks: "Mētāties ar vārdu boikots ir pāragri"
Kārlis Lejnieks. Foto: olimpiade.lv

LETA. Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks otrdien sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) sacīja, ka pašlaik LOK vēl nav gatava pieņemt lēmumu par Latvijas sportistu dalību 2024. gada Vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē, ja tajās startēs Krievijas un Baltkrievijas atlēti.

Jau vēstīts, ka SOK pagājušās nedēļas nogalē atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem, neskatoties uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā.

Kā "Rīta Panorāmā" telefonsarunā sacīja Lejnieks, tad ir pāragri un nevietā mētāties ar vārdu 'boikots', jo tas ieliekot zināmas saistības arī nākotnē. "Man grūti komentēt, ko SOK var mainīt vai nevar," teica Lejnieks. "Mēs zinām, kas mums ir jādara. Mūsu cīņa ir par to, lai, pirmkārt, Ukraina piedalītos [olimpiskajās spēlēs], otrkārt, lai agresorvalstis nepiedalītos," viņš turpināja.

Kā norādīja Lejnieks, LOK nostāja būs cieši saistīta ar Ukrainas puses pozīciju un viņu lēmumiem, piedalīties vai nepiedalīties olimpiskajās spēlēs, ja tajās startēs krievi un baltkrievi. "Līdz olimpiskajām spēlēm vēl daudz kas var mainīties,' sacīja LOK ģenerālsekretārs. "Jāņem vērā arī pašas Francijas nostāja, jo tai ir iespēja no attiecīgām valstīm sportistus neielaist. Mums vēl ir tāls ceļš ejams un ar konkrētiem lēmumiem steigties nevajag," viņš teica.

Jau ziņots, ka SOK piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem. Patlaban neitrālu sportistu statusā olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ol...
LETA

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 12:45, pirms 5 mēnešiem
Zināma taisnība Kārlim Lejniekam ir, jo visai civilizētai pasaulei jāstrādā uz to, lai agresorvalstis nepiedalītos OS, un nevis mēs nepiedalītos. Tas nebūs viegli, bet uz to ir jāiet.

  +5 [+] [-]

, 2023-12-12 13:52, pirms 5 mēnešiem
visai "civilizētajai pasaulei " , izskatās, ka ir dziļi pie pakaļas mūsu un ukraiņu viedoklis... Jau sen ASV, vācieši, franči , briti varēja paust savu nostāju, tā vietā - kapa klusums... visiem pajāt, būsim godīgi.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 14:23, pirms 5 mēnešiem
Calvin rakstīja: visai "civilizētajai pasaulei " , izskatās, ka ir dziļi pie pakaļas mūsu un ukraiņu viedoklis... Jau sen ASV, vācieši, franči , briti varēja paust savu nostāju, tā vietā - kapa klusums... visiem pajāt, būsim godīgi.
Diemžēl, bet civilizētās pasaules līderēm (ASV, Francija, UK, Vācija utt.) pieņemt šāda veida lēmumus ir daudz sarežģītāk, nekā, tā saucamajām, mazajām valstīm, jo lielo valstu cilvēkresursu apmēri, un zināmā politiskā sašķeltība, nedod iespēju ātri pieņemt lēmumus šādos jautājumos. Birokrātiskā mašīna strādā gausi.
To mēs ļoti labi redzam pēc tā cik gausi tiek pieņemti lēmumi attiecībā uz ekonomisko un bruņojuma palīdzību Ukrainai cīņā ar vatņiku okupantiem.

  +3 [+] [-]

, 2023-12-12 14:34, pirms 5 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Diemžēl, bet civilizētās pasaules līderēm (ASV, Francija, UK, Vācija utt.) pieņemt šāda veida lēmumus ir daudz sarežģītāk, nekā, tā saucamajām, mazajām valstīm, jo lielo valstu cilvēkresursu apmēri, un zināmā politiskā sašķeltība, nedod iespēju ātri pieņemt lēmumus šādos jautājumos. Birokrātiskā mašīna strādā gausi.
To mēs ļoti labi redzam pēc tā cik gausi tiek pieņemti lēmumi attiecībā uz ekonomisko un bruņojuma palīdzību Ukrainai cīņā ar vatņiku okupantiem.
protams, tas viss ir skaidrs un zināms. Tieši tādēļ netop skaidrs, ko tieši Lejnieks gatavojas sagaidīt no pārējām valstīm...

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 14:40, pirms 5 mēnešiem
Calvin rakstīja: protams, tas viss ir skaidrs un zināms. Tieši tādēļ netop skaidrs, ko tieši Lejnieks gatavojas sagaidīt no pārējām valstīm...
Nu, pag! Es taču nerakstīju, ka šīs valstis nekad nepieņems normālu lēmumu attiecībā uz šo visu. Man stāsts bija, ka šajās valstīs tas viss notiek salīdzinoši gausi, milzīgās birokrātijas dēļ.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 15:03, pirms 5 mēnešiem
Boikotēs,neboikotēs.Varētu domāt,ka tas kaut ko īpaši ietekmētu. 1980.gadā boikotēja Maskavas olimpiskās spēles Rietumu pasaules vadošās valstis,1984.gadā to pašu izdarīja Sociālistiskā 'lāgera" valstis,izņemot šķiet Dienvidslāviju.Nu un ? Spēles notika,olimpiskie medaļnieki noskaidroti,bet zaudētājos palika paši sportisti.Cik par to nav rakstīts un runāts.Manuprāt SOK ir izvirzījis tādus nosacījumus Krievijai,ka tie šobrīd ārdās uz nebēdu un kritizē SOK simtreiz vairāk nekā rietumu pasaule,mūs ieskaitot.Politikā visādi brīnumi var notikt un tieši tāpēc nevajadzētu mētāties ar solījumiem,kā to izdarīja daži mūsu sportisti,jo pēc tam var iznākt nožēlot teikto.Daudz efektīgāk būtu olimpiādes laikā ,teiksim skatītājiem,izmantot Krieviju nosodošus plakātus,sportistiem ar savu attieksmi izrādīt nicinājumu agresoru valsts pārstāvjiem,neiet uz apbalvošanu,ja uz pjedestāla ir Krievijas pārstāvis.Apmēram kaut kā tā,nevis sportistiem,dēļ vienas mēslu valsts pārstāvjiem,norakt savu četrgades darba augļus.Manas subjektīvas pārdomas par šo jautājumu.

     [+] [-]

, 2023-12-12 15:51, pirms 5 mēnešiem
alguns rakstīja: Boikotēs,neboikotēs.Varētu domāt,ka tas kaut ko īpaši ietekmētu. 1980.gadā boikotēja Maskavas olimpiskās spēles Rietumu pasaules vadošās valstis,1984.gadā to pašu izdarīja Sociālistiskā 'lāgera" valstis,izņemot šķiet Dienvidslāviju.Nu un ? Spēles notika,olimpiskie medaļnieki noskaidroti,bet zaudētājos palika paši sportisti.Cik par to nav rakstīts un runāts.Manuprāt SOK ir izvirzījis tādus nosacījumus Krievijai,ka tie šobrīd ārdās uz nebēdu un kritizē SOK simtreiz vairāk nekā rietumu pasaule,mūs ieskaitot.Politikā visādi brīnumi var notikt un tieši tāpēc nevajadzētu mētāties ar solījumiem,kā to izdarīja daži mūsu sportisti,jo pēc tam var iznākt nožēlot teikto.Daudz efektīgāk būtu olimpiādes laikā ,teiksim skatītājiem,izmantot Krieviju nosodošus plakātus,sportistiem ar savu attieksmi izrādīt nicinājumu agresoru valsts pārstāvjiem,neiet uz apbalvošanu,ja uz pjedestāla ir Krievijas pārstāvis.Apmēram kaut kā tā,nevis sportistiem,dēļ vienas mēslu valsts pārstāvjiem,norakt savu četrgades darba augļus.Manas subjektīvas pārdomas par šo jautājumu.
SOK pati provocē sportistus uz šādiem lēmumiem. Var skatīties kaut vai Itālija 2026 piemēru - vāciešiem neļāva uzņemt kamaniņas, jo neļauj viņu sacensībās piedalīties krievu sportistiem. Sok ar šo lēmumu parādīja - krievi OS būs. Un ja kāds izrādīs ar karogiem, plakātiem utt neapmierinātību - sodīs viņu.

  +2 [+] [-]

, 2023-12-12 16:30, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: SOK pati provocē sportistus uz šādiem lēmumiem. Var skatīties kaut vai Itālija 2026 piemēru - vāciešiem neļāva uzņemt kamaniņas, jo neļauj viņu sacensībās piedalīties krievu sportistiem. Sok ar šo lēmumu parādīja - krievi OS būs. Un ja kāds izrādīs ar karogiem, plakātiem utt neapmierinātību - sodīs viņu.
Protams,ka sodīs.Vairs neatceros,bet liekās tas bija Minhenes olimpiādē,kur ASV nēģeru sprinteri uz goda pjedestāla apbalvošanas laikā pacēla dūri melnā cimdā,kas bija protests pret rasismu.Viņus arī tur laikam sodīja,bet kas? Tas fakts aizgāja pa visu pasauli,jo TV rāda tiešraidē.Tā patās arī Parīzes olimpiskās spēles varētu rīkot protesta akcijas.Lai soda.Tikai tā SOK iebrauks vēl lielākās auzās.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 17:23, pirms 5 mēnešiem
alguns rakstīja: Protams,ka sodīs.Vairs neatceros,bet liekās tas bija Minhenes olimpiādē,kur ASV nēģeru sprinteri uz goda pjedestāla apbalvošanas laikā pacēla dūri melnā cimdā,kas bija protests pret rasismu.Viņus arī tur laikam sodīja,bet kas? Tas fakts aizgāja pa visu pasauli,jo TV rāda tiešraidē.Tā patās arī Parīzes olimpiskās spēles varētu rīkot protesta akcijas.Lai soda.Tikai tā SOK iebrauks vēl lielākās auzās.
Tas nebija Minhenē,tas bija Mehiko 200m skrējiena uzvarētājs un 3.vietas ieguvējs, bet par protestiem piekrītu
Tas būtu daudz efektīgāk par boikotu,jo to redzētu miljoniem skatītāju visā pasaulē
Jādara viss lai tiem ''neitrālajiem'' smerdeļiem un bahiem zeme degtu zem kājām!

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 18:01, pirms 5 mēnešiem
Kārli, mums nav jāskatās uz kaut kādiem ukraiņiem! Olimpiskais čempions Miezis jau pauda vienīgo pareizo kursu - boikots!

  +1 [+] [-]

, 2023-12-12 18:19, pirms 5 mēnešiem
Lejnieks ir tāds mīkstais bezmugurkaulnieks.
Ir jābūt konkrētai attieksmei - ja piedalās orki, boikots un viss.

     [+] [-]

, 2023-12-12 18:50, pirms 5 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Diemžēl, bet civilizētās pasaules līderēm (ASV, Francija, UK, Vācija utt.) pieņemt šāda veida lēmumus ir daudz sarežģītāk, nekā, tā saucamajām, mazajām valstīm, jo lielo valstu cilvēkresursu apmēri, un zināmā politiskā sašķeltība, nedod iespēju ātri pieņemt lēmumus šādos jautājumos. Birokrātiskā mašīna strādā gausi.
To mēs ļoti labi redzam pēc tā cik gausi tiek pieņemti lēmumi attiecībā uz ekonomisko un bruņojuma palīdzību Ukrainai cīņā ar vatņiku okupantiem.
Nu visi te aizmirst vienu faktu - Francija tās spēles organizē. Prasīt no frančiem kkādu viedokli tas ir kā? Franči boikotēd pašu rīkotās spēles? Jūs taču saprotat, ka diplomātiska līmenī franču darīs visu, lai nekàdu boikotu nebūtu (vēljovairāk no "sabiedroto" lielvalstu puses)

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 18:55, pirms 5 mēnešiem
killo2000 rakstīja: Nu visi te aizmirst vienu faktu - Francija tās spēles organizē. Prasīt no frančiem kkādu viedokli tas ir kā? Franči boikotēd pašu rīkotās spēles? Jūs taču saprotat, ka diplomātiska līmenī franču darīs visu, lai nekàdu boikotu nebūtu (vēljovairāk no "sabiedroto" lielvalstu puses)
Patiesībā frančiem ir vislielākais trumpis rokās, kā OS rīkotājvalstij, jo viņi vienkārši var aizliegt agresorvalstu sportistiem iebraukt valstī. Un nevienam nekas nebūs jāboikotē.

     [+] [-]

, 2023-12-12 18:58, pirms 5 mēnešiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Patiesībā frančiem ir vislielākais trumpis rokās, kā OS rīkotājvalstij, jo viņi vienkārši var aizliegt agresorvalstu sportistiem iebraukt valstī. Un nevienam nekas nebūs jāboikotē.
Viņi var, bet neba tur viss at rokas spiedienu sarunāts. Tas 100% rezultēsies ar soda naudām + Francijas olimpiskās komitejas diskvalificēšanu, par valsts iejauksanos. Respektīvi pašas Francijas izslēgšanu no olimpiskās aprites. Nu tur takš skaidrs, ka franči neko tādu nedarīs.

     [+] [-]

, 2023-12-12 19:16, pirms 5 mēnešiem
Var jau diskutēt, kas būtu iespaidīgāk, kādu 20 valstu boikots, teiksim ASV, austrālijas, francijas, vācijas utt vieglatlētikas un peldēšanas "atdošana".
Vai, piemēram, pielaist šos atlētus, bet tad arī bez nekādas politiskās aizsardzības, lai ir jautājumi, atieksme, ķāda nu kuram tad ir uz sirds, gan mediju, gan sportistu starpā... PLUS, spēcīga attieksme pret SOk funkcionāriem, es teiktu, ka prezidents 5 minūšu atklāšanas runas vietā varētu sastapties ar 15 minūšu izsvilpšanu...
Respektīvi, ja jau tā, ka ļauj un pieļauj, tad šo skatuvi izmantot pa pilnu programmu attieksmes izrādīšanai, kas varētu pat būt lielāka skatuve, nekā pirms spēlu atklāts boikots.

  -1 [+] [-]

, 2023-12-12 19:34, pirms 5 mēnešiem
killo2000 rakstīja: Viņi var, bet neba tur viss at rokas spiedienu sarunāts. Tas 100% rezultēsies ar soda naudām + Francijas olimpiskās komitejas diskvalificēšanu, par valsts iejauksanos. Respektīvi pašas Francijas izslēgšanu no olimpiskās aprites. Nu tur takš skaidrs, ka franči neko tādu nedarīs.
Nu, neminēšu kā būtu, ja būtu, bet tas man ir skaidrs, ka Francijai gudri rīkojoties SOK un vatņiki var palikt absolūtos jaņos. Tomēr tas apstāklis, ka Francijā, tāpat kā Vācijā, visos līmeņos ir daudz Huilo&Co uzpirktu ierēdņu, man liek šaubīties, vai Francija rīkosies.

     [+] [-]

, 2023-12-12 21:58, pirms 5 mēnešiem
Subjektīvais rakstīja: Var jau diskutēt, kas būtu iespaidīgāk, kādu 20 valstu boikots, teiksim ASV, austrālijas, francijas, vācijas utt vieglatlētikas un peldēšanas "atdošana".
Vai, piemēram, pielaist šos atlētus, bet tad arī bez nekādas politiskās aizsardzības, lai ir jautājumi, atieksme, ķāda nu kuram tad ir uz sirds, gan mediju, gan sportistu starpā... PLUS, spēcīga attieksme pret SOk funkcionāriem, es teiktu, ka prezidents 5 minūšu atklāšanas runas vietā varētu sastapties ar 15 minūšu izsvilpšanu...
Respektīvi, ja jau tā, ka ļauj un pieļauj, tad šo skatuvi izmantot pa pilnu programmu attieksmes izrādīšanai, kas varētu pat būt lielāka skatuve, nekā pirms spēlu atklāts boikots.
Jā, šim piekrītu.