Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Ohmans/Helvigs dominē un atnes Zviedrijai olimpisko zeltu pludmales volejbolā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ohmans/Helvigs dominē un atnes Zviedrijai olimpisko zeltu pludmales volejbolā
Davids Ohmans un Jonatans Helvigs. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrs vīriešiem noslēdzies ar zviedru Davida Ohmana un Jonatana Helviga triumfu. Zviedri finālā pārliecinoši pieveica vāciešus Nilu Ēleru un Klemenu Vikleru.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola vīriešu turnīra finālā pēc ne tik izteiksmīgas bronzas cīņas bija cerība sagaidīt interesantu spēkošanos starp zviedriem Davidu Ohmanu/Jonatanu Helvigu un vāciešiem Nilu Ēleru/Klemenu Vikleru. Šosezon pāri tikušies jau sešas reizes, bet allaž pārāki bijuši Zviedrijas pludmales volejbolisti, bet kopējā statistika ir 10-1 par labu zviedriem.

• Iespējams, ar fināla satraukumu pirmajās izspēlēs netika galā vācieši, kuri pieļāva vairākas kļūdas, nonākot iedzinējos ar 0:3. Problēmas ar uzbrukuma noslēgumu radās arī Helvigam, tikpat ātri rezultātam kļūstot neizšķirtam. Kas neizdevās uzbrukumā, tas izdevās blokā, Helvigam atjaunojot trīs punktu pārsvaru zviedriem (7:4). Divreiz uzbrukumā kļūdījās Viklers, rezultāta starpībai sasniedzot arī piecus punktus. Vācieši nespēja apspēlēt zviedru piedāvāto aizsardzību arī pēc tehniskā pārtraukuma, rezultāta starpībai turpinot pieaugt. Ohmans un Helvigs pārliecinoši uzvarēja pirmo setu ar 21:10.

Otrā seta ievadā divas kļūdas serves uzņemšanā pieļāva Ēlers, dodot pretiniekiem trīs punktu vadību (7:4). Lai arī vāciešiem izdevās ik pa laikam labi nospēlēt aizsardzībā, tas nedeva rezultātu punktu izteiksmē. Turpinājās arī kļūdas uzbrukumos, kas zviedrus tuvināja uzvarai (12:8). Pēc tehniskā pārtraukuma divreiz uzbrukumā kļūdījās Ohmans, kas deva cerību vāciešiem. Tomēr uzreiz sekoja Ēlera kļūda uzbrukumā un serves uzņemšanā, kas atmeta Vācijas duetu atpakaļ (11:16). Vācijas duets nespēja saglābt spēli, Ohmanam un Helvigam bez lielas piepūles seta galotnē uzvarot spēli ar 2-0 (21:10, 21:13) un kļūstot par olimpiskajiem čempioniem.

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, medaļu spēles

DatumsLaiksSpēleRezultāts
10. augusts22:00Čerifs/Ahmeds (QTR) - Mūls/Sērems (NOR)0-2 (13:21; 16:21)
10. augusts23:30Ohmans/Helvigs (SWE) - Ēlers/Viklers (GER)2-0 (21:10; 21:13)

Medaļu kopvērtējums pludmales volejbolā

VValstsZSBKopā
1.Brazīlija1001
Zviedrija1001
2.Kanāda0101
Vācija0101
3.Norvēģija0011
Šveice0011

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle