Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Pārlecienos zeltu iegūst Kers, dāmu šķēpa zelts dodas uz Japānu

Emils Ozerinskis

Pārlecienos zeltu iegūst Kers, dāmu šķēpa zelts dodas uz Japānu
Jaunais olimpiskais čempions augstlēkšanā Hamišs Kers. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas programmas pēdējās divas disciplīnas sektoros bija vīru augstlēkšana un sieviešu šķēpmešana. Par jauno olimpisko čempionu augstlēkšanas sektorā ar pārlecienu palīdzību kļuva jaunzēlandietis Hamišs Kers, bet pirms trīs gadiem Tokijas finālā pēdējā vietā palikusī Haruka Kitaguči šoreiz ieguva zeltu.

• Izcilā šovmena Džanmarko Tamberi dēļ Parīzes spēļu vieglatlētikas sacensību kulminācija bija iecerēta augstlēkšanas sektorā. Tomēr itāļu sportistu šajās spēlēs vajāja veselības problēmas. Šorīt agri no rīta otro reizi Tamberi tika aizvests uz slimnīcu. Piedzīvojot vemšanu un neciešamas sāpes nierēs, Tokijas olimpisko spēļu čempiona cerības uz augstu rezultātu bija ļoti apdraudētas. Par spīti veselības problēmām Tamberi izgāja finālā, kur ar trešo piegājienu spēja tikt 2,22 metriem, tomēr pie 2,27 Tamberi apstājās un turpinājumā atbalstīja pārējos sacensību dalībniekus.

• Tamberi draugs un ar viņu Tokijas spēlēs zeltu dalījušais Mutazs Esa Baršims kvalifikācijā mocījās ar krampjiem ikrā. Šoreiz arī Baršimam titulu aizstāvēt nesanāca. Ar rezultātu 2,34 Kataras sportists ieņēma trešo vietu un tika pie bronzas godalgas, kas ir viņa karjeras ceturtā olimpiskā godalga, pirmo reizi paliekot trešajā vietā.

• Līdz 2,36 metru augstumā uzstādītās latiņas pārvarēšanai tika amerikānis Šelbijs Makivens un jaunzēlandietis Hamišs Kers. Abi sportisti pāri latiņām tika ar līdzvērtīgiem mēģinājumiem. Atšķirībā no Tamberi un Baršima divi šo olimpisko spēļu zelta pretendenti nepaspieda rokas un nedevās kopīgā čempiontitula svinēšanā. Sportisti nolēma sacensties pārlecienos.

• Vēlreiz 2,36 latiņai abi sportisti pāri netika un tā tika laista zemāk līdz 2,34 metriem. Amerikānis savu iespēju palaida vējā, bet Jaunzēlandes augstlēcējs Kers ar to tika galā, kļūstot par jauno olimpisko čempionu un atkārtojot Okeānijas rekordu.

Parīzes olimpiskās spēles - Augstlēkšana vīriešiem

VSportistsValstsRez.
1.Hamišs KersJaunzēlande2.36 (=AR)
2.Šelbijs MakivensASV2.36 (PB)
3.Mutazs Esa BaršimsKatara2.34
4.Stefano SottileItālija2.34 (PB)
5.Rjoiči AkamatsuJapāna2.31 (PB)
6.Olehs DoroščuksUkraina2.31 (PB)

• Sieviešu šķēpa mešanā savam pasaules čempiones titulam arī olimpisko zeltu pievienoja Haruka Kitaguči. Jau ar pirmo metienu Āzijas šķēpmešanas pārstāve uzlika nevienai konkurentei neaizsniedzamu mērķi - 65,80 metru. Kitaguči uzrādīja arī sacensību otro augstāko rezultātu - 64,73 metri, ko japāniete paveica piektajā piegājienā.

• Sudraba metiens ar nepilniem 64 metriem padevās dienvidāfrikānei Džoana van Daikai. Savukārt Eiropas šķēpmešanas godu ar bronzas iegūšanu aizstāvēja čehiete Nikola Ogrodņikova. Viņas rezultāts bija

Parīzes olimpiskās spēles - Šķēpmešana sievietēm

VSportisteValstsRez.
1.Haruka KitagučiJapāna65.80
2.Džoana van DaikaDienvidāfrika63.93
3.Nikola OgrodņikovaČehija63.68
4.Sāra KolakaHorvātija63.40
5.Flora Ruisa HurtadoKolumbija63.00
6.Julenmisa AguilaraSpānija62.78

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 23:03, pirms mēneša
Amerikānis negribēja dalīt zeltu,nu tad jāsamierinās ar sudrabu...

  -1 [+] [-]

, 2024-08-10 23:29, pirms mēneša
Visu cieņu, ka augstlecēji izvēlējās cīnīties par zeltu, ka īsti veči, nevis kā Tokijā tie divi, kas paņēma abi zeltu bez tālākās cīņas.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-11 00:12, pirms mēneša
Frants rakstīja: Amerikānis negribēja dalīt zeltu,nu tad jāsamierinās ar sudrabu...
Es tā arī nesapratu, vizuāli izskatījās, ka amerikānis grib turpināt cīņu, bet kā lēmums tika pieņemts neviens tā arī neizskaidroja.

Pieņemt derības kurās tu vari tikai zaudēt vai neko papildus nevinnēt ir vājprāta forma, man liekas.

     [+] [-]

, 2024-08-11 00:22, pirms mēneša
fall in love rakstīja: Es tā arī nesapratu, vizuāli izskatījās, ka amerikānis grib turpināt cīņu, bet kā lēmums tika pieņemts neviens tā arī neizskaidroja.

Pieņemt derības kurās tu vari tikai zaudēt vai neko papildus nevinnēt ir vājprāta forma, man liekas.
Pirmā vieta vai neizšķirts ,ir atšķirība

  +1 [+] [-]

, 2024-08-11 01:11, pirms mēneša
raivons rakstīja: Pirmā vieta vai neizšķirts ,ir atšķirība
Tu būtu čempions, tev būtu zelta medaļa un cool bro stāsts, ka esi viens no retajiem, kad bija divi uzvarētāji.. kuru varētu pat nepieminēt nevienam jo pēc laika tā pat neviens neatcerētos.

Pret sudrabu, laba maiņa, jaa.

     [+] [-]

, 2024-08-11 03:04, pirms mēneša
raivons rakstīja: Pirmā vieta vai neizšķirts ,ir atšķirība
Kāds neizšķirts? Abiem būtu pirmā vieta un zelta medaļa. Tagad amerikānis palika bez čempiona titula.

     [+] [-]

, 2024-08-11 09:02, pirms mēneša
Tādām lietām kā karma pārāk neticu, bet uzreiz nāca atmiņā Tamberi māžošanās Romā, kur pēc uzvaras viņš publikai tēloja traumu, tad vilka ārā no apaviem atsperi. Tipa baigais šovs. Vakar dienas garumā varēja taisīt realitātes šovu no slimnīcas.