Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Maratona uzvarētāja Hasana sprinta finišā uzduras sāncensei un iegūst olimpisko rekordu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Maratona uzvarētāja Hasana sprinta finišā uzduras sāncensei un iegūst olimpisko rekordu
Sifana Hasana (priekšplānā) un Tigsta Asefa Parīzes olimpisko spēļu maratona finiša taisnē. Foto: Dar Yasin/AP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensību programma noslēdzās ar maratonu sievietēm, kura pēdējos kilometros no piecu vadošo skrējēju grupas izvirzījās un uzvarēja Nīderlandi pārstāvošā etiopiete Sifana Hasana, kura ar laiku divas stundas, 22 minūtes un 55 sekundes par 12 sekunžu tiesu uzlaboja etiopietes Tiki Gelanas Londonā uzstādīto iepriekšējo olimpisko rekordu. Trīs sekundes pēc Hasanas trasi pabeidza cita etiopiete Tigsta Asefa, bet bronzas medaļu nopelnīja iepriekšējo divu olimpisko spēļu vicečempione 5000 metru skrējienos kenijiete Helēna Obiri.

31 gadu vecajai Hasanai šī jau ir sestā olimpiskā medaļa – Parīzē viņai bronza 5000 un 10000 metru skrējienos, bet pirms trim gadiem Tokijā viņai zelts 5000 un 10 000 metros, kā arī trešā vieta 1500 metru skrējienā. Hasana lielu daļu distances līderu grupu izmantoja kā iespēju skriet nelielā aizvējā.

Pēdējos četros kilometros vadošo skrējēju grupa saruka līdz piecām skrējējām, bet divus kilometrus pirms finiša no tās atkrita iepriekšējā gada pasaules čempione Amane Beriso Šankule. Pēcāk tempu nenoturēja arī kenijietes Obiri un Šārona Lokedi, savukārt pēdējos simtos metru izšķirošo izrāvienu veica Hasana, kura vienā no pagriezieniem pieskārās sāncenses Asefas sānam, nedaudz aizķerot viņu.

Pirmajā desmitniekā ieskrēja piecas kenijietes, trijām no viņām gan pārstāvot citas valstis – Rumāniju, Izraēlu un Bahreinu.

Parīzes olimpiskās spēles, maratons sievietēm

VSportists (valsts)Laiks
1.Sifana Hasana (Nīderlande)2:22:55 [O.R.]
2.Tigsta Asefa (Etiopija)+0:03
3.Helēna Obiri (Kenija)+0:15
4.Šārona Lokedi (Kenija)+0:19
5.Amane Beriso Šankule (Etiopija)+1:02
6.Juka Suzuki (Japāna)+1:07
7.Delvina Relina Meringora (Rumānija)+2:01
8.Stella Česanga (Uganda)+3:06
9.Lona Čemtaja Salpetera (Izraēla)+3:13
10.Jeunisa Čebičī Čumba (Bahreina)+2:30

Startēja 91 skrējēja, bet trasi pabeidza 80.

Pilna rezultātu liste:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-11 11:46, pirms mēneša
Es jau tā arī domāju ka viņas 10 tūkstoš metru skrējiens, kur viņa palika 3.vietā, būs kā laba sagatavošanās maratonam , kurā viņa uzvarēs . KĀ redzam tā arī notika..

     [+] [-]

, 2024-08-11 16:50, pirms mēneša
nu nezin gan vai hasana uzduuraas saancensei, kaa virsrakstaa rakstiits. tieshraidee skatoties, saancense apzinaati skreeja virsuu hasanai ar plecu, par ko driizaak pat vareetu DSQ dot......