Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Francijai pietiek ar trīs setiem, lai otro reizi pēc kārtas iegūtu olimpisko zeltu

Emils Ozerinskis

Francijai pietiek ar trīs setiem, lai otro reizi pēc kārtas iegūtu olimpisko zeltu
Foto: volleyballworld.com

Parīzes olimpisko spēļu pēdējā dienā vietējos līdzjutējus iepriecināja Francijas volejbola izlase, kas ar rezultātu 3-0 (25:19, 25:20, 25:23) apspēlēja Polijas valstsvienību, tādējādi otrajā olimpiādē pēc kārtas iegūstot zelta godaglu.

• Francijas izlase līdz savai otrajai cīņai par olimpisko zeltu aizsoļoja ar ceturtdaļfinālā saspringti izcīnīto uzvaru ar 3-2 pret Vāciju, bet pusfināla stadijā ar 3-0 francūži sakāva citus savus kaimiņus itāļus. Savukārt Polijas ceļš līdz finālam bija ar 3-1 panākumu pār Slovēniju ceturtdaļfinālā un aizraujošā cīņā 3-2 apspēlētu ASV izlasi pusfināla stadijā.

• Zelta spēli ļoti pārliecinoši iesāka Francijas volejbolisti, kuri saimniekoja pirmajā setā, gūstot uzvaru ar 25:19. Otrajā spēles setā komandas soļoja līdzās līdz rezultātam 19:19. Žana Patrī netverama serve palīdzēja francūžiem noformēt trīs punktus pēc kārtas, ļaujot Tokijas olimpisko spēļu čempioniem salauzt otrā seta gaitu un uzvarēt to ar 25:20.

• Trešajā setā Francija lielākoties soļoja divus punktus pa priekšu poļiem, taču Bartolomeja Boladža bloks-auts sitiens ļāva Polijai izvirzīties priekšā ar 16-14. Francija gan nebija ar mieru atdot setu un vilkt spēli garumā. Ar lieliskām servēm francūži seta izskaņā pārņēma iniciatīvu un pirms mačbumbas iegūšanas sakrāja piecu punktu pārsvaru. Ar asajām Vilfredo Leono asajām servēm Polija atspēlēja četras franču mačbumbas, tomēr setu potenciāli izlīdzinošā serve lidoja autā, ļaujot Francijas volejbola izlasei otro olimpiādi pēc kārtas izcīnīt zelta godalgas.

• 1976 gada Monreālas olimpiskajās spēlēs zeltu ieguvušajai Polijas izlasei sudrabs Parīzē bija otrā olimpiskā godalga.

• Francijas uzvaru savu līdzjutēju priekšā ar 17 gūtiem punktiem palīdzēja kalt Žana Patrī rezultatīvā spēle. Trevors Kleveno sakrāja uzvarētāju rindās sakrāja 11 punktus, kamēr Ērvins Ngapet pievienoja astoņus. Poļiem desmit punktus guva Bartošs Kureks, bet pie deviņeim tika Jakubs Kočanovskis.

Francija - Polija 3:0 (25:19, 25:20, 25:23)

Olimpisko godalgu ieguvēji vīru volejbolā

GadsPilsētaZeltsSudrabsBronza
2024.ParīzeFrancijaPolijaASV
2021.TokijaFrancijaKOKArgentīna
2016.RioBrazīlijaItālijaASV

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-08-10 16:03, pirms mēneša
3 eisi trešā seta beigās franču volejbolistam (visā spēlē, šķiet, 4), kurš visā turnīrā pirms tam iespēja tikai 1 netveramu servi. Tā vismaz teica Eurosport komentētājs. Paskatijos, ka šajā Francijas sastāvā gandrīz visi spēlētāji kļuva par divkartejiem Olimpiskajiem čempioniem. Skaita ziņā minimālas izmaiņas, ja salīdzina ar to sastāvu, kas bija pirms 3 gadiem. Apsveicu Franciju!