Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Divi no diviem: slovēniete vēlreiz triumfē sporta kāpšanā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divi no diviem: slovēniete vēlreiz triumfē sporta kāpšanā
Janja Garnbreta. Foto: IMAGO/PanoramiC/Scanpix

LETA. Par Parīzes olimpisko čempioni sporta kāpšanas kombinētajās sacensībās sievietēm kļuva Janja Garnbreta no Slovēnijas, izcīnot savu otro titulu.

Sporta kāpšanas sacīkstes olimpiskajās spēlēs notika otro reizi, bet atšķirībā no Tokijas Olimpiādes, kur arī uzvarēja Garnbreta, šoreiz kombinācijā bija divcīņā - bolderings un grūtā kāpšana, kamēr ātrā kāpšana Parīzē debitēja kā atsevišķa disciplīna.

25 gadus vecā astoņkārtējā pasaules čempione finālsacensībās astoņu sportistu konkurencē bolderingā ar 84,4 punktiem bija labākā, bet grūtajā kāpšanā ar 84,1 punktu bija trešā, summā ar 168,5 punktiem kļūstot par divkārtējo olimpisko čempioni.

Sudrabu ar 156,0 punktiem summā izcīnīja Tokijas olimpisko spēļu piektās vietas ieguvēja Brūka Rabotū no ASV, kura bija otrā bolderingā (84,0 punkti) un piektā grūtajā kāpšanā (72 punkti).

Savukārt pie bronzas medaļas tika Džesika Pilca no Austrijas, kura Tokijas olimpiskajās spēlēs ieņema septīto vietu. Bolderingā austrietei 59,3 punkti un sestā pozīcija, bet grūtajā kāpšanā Pilca sasniedza otru labāko rezultātu 88,1 punkts, kas summā deva 147,4 punktus.

Medaļu kopvērtējums sporta kāpšanā

ValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
Polija1012
Lielbritānija1001
Indonēzija1001
Slovēnija1001
Ķīna0202
ASV0112
Japāna0101
Austrija0022

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!