Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Lietuvas ceturto medaļu Parīzē izcīna 17 gadus vecā breikdensa vicečempione

Agris Suveizda

Lietuvas ceturto medaļu Parīzē izcīna 17 gadus vecā breikdensa vicečempione
Dominika Baneviča ar pārējām medaļniecēm. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AP. Lietuvas sportiste Dominika Baneviča ar skatuves vārtu Nicka piektdien kļuva par Parīzes olimpisko spēļu vicečempioni breikdensā, bet vēsturē pirmo zelta medaļu šajā disciplīnā izcīnīja japāniete Ami Juasa jeb "Ami", kurai decembrī apritēs 26 gadi.

Finālcīņā Baneviča sāncensei zaudēja ar 0-3, saņemot 11 žūrijas balsis, bet pretiniecei - 16. Cīņā bar bronzu nepilnus 19 gadus vecā ķīniete Liu Cjinji jeb 671 ar 2-1 bija pārāka pār 18 gadus veco nīderlandieti Indiju Sardžo jeb India.

Vēl 2018. gadā breikdenss un debitēja Jaunatnes olimpiskajās spēlēs, bet gadu vēlāk tika iekļauts Parīzes spēļu programmā. Puišu fināls gaidāms rītvakar.

Kamēr Latvija un Igaunija joprojām ir bez medaļām, Lietuva Parīzes olimpiskajās spēlēs izcīnīja jau ceturto godalgu. Bronzu ieguva airētāja Viktorija Senkute un vīriešu 3x3 basketbola izlase (Evalds Džaugis, Aurelijus Puķelis, Šarūns Vingelis, Gintauts Matulis), bet sudrabu – pasaules rekordists diska mešanā Mīkols Alekna.

Parīzes olimpiskās spēles risināsies līdz 11. augustam, turklāt ne vien Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Breikdensa kopvērtējums

ValstsMedaļasKopā
Japāna1+0+11
Lietuva0+1+01
Ķīna0+0+11

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

  +3 [+] [-]

, 2024-08-10 04:19, pirms mēneša
Ar steigu jābīda uz olimpiskajām spēlēm "Es izjāju prūšu zemi." dejošanas sacensības ! Nu,vismaz zolīti vai novusu

     [+] [-]

, 2024-08-10 06:33, pirms mēneša
Izvēlies sev skatuves vārdu un sāc breikot.Varbūt ka aizcīnīsies līdz olimpiskai medaļai.
Atceros,pagājusā gadsimtā Latvijā uz ielu trotuāriem,bij redzami breikotāji.
Paņem kasetnieku,ieliec kasetniekā kādu breik dance mūzikas kaseti un aiziet.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-10 08:11, pirms mēneša
Te ir interesants fakts uz vestures. Mēģinu atcerēties, bet gadus 10 vai 15 sporta studijā (varbūt nosaukums bija 100% sports) bija intervija ar Latvijas breikdejotājiem. Uz to brīdi viņi bija kautkādu PČ čempionātu dančos vinnējuši un viens no puišiem kotējās, kā baigais stārs. Tajā pat laikā SOK gāja runas, ka breikdensu nakotnē iekļaus OS. Neatceros uz kurām bija plānots, bet mēs jau spriedām, ka būsim medaļu pretendenti! Šeit vajadzētu D.Ērnštreitam parakāties.arhivos un izcelt ārā šo raidijumu. Interesanti būtu zināt, kur palika LV izlases dalibnieki un tas superstārs.
Prieks par leišiem. Stress, nervozitāte, skatitāji, žurnālisti, odi, karstums, miegs, netraucē parādīt savas spējas. Ko nevar teikt par mūsu atlētiem. Meklē palīdzibu pie psihologiem, melo par savu fizisko stāvokli, cīnās ar mentālajām, garigajā. problēmām...... nesaprotu, vai tiešām LOK elites ārsti, kas pabeiguši Kembridžas un Oksfordas, tiešām neko nesajēdz no sprtistu veselības stāvokļiem? Nav jau nekas pret, ka mēnesī saņem 10 pakas..... bet zināšanām taču būtu jābūt.....
Es viekalā pa 600 eur strādajot saprotu vairāk nekā tie gudrinieki.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-10 08:15, pirms mēneša
Vajag olimpiādē dabūt iekšā novusu un zolīti.
Varbūt tad mūsējie dabūtu medaļas.

     [+] [-]

, 2024-08-10 08:34, pirms mēneša
Neatceros kad Lietuvai vienās vasaras spēlēs bijušas tik daudz medaļas.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-10 08:45, pirms mēneša
Nu tas jau ir par traku. Kas nākošais, riču-raču? Totāls sviests...

     [+] [-]

, 2024-08-10 08:46, pirms mēneša
Šito medāli gan var mierīgi izmest misenē. Tas nav nekāds sporta veids, bet gan absurds. Varbūt tad iekļaut OS arī dzeguzes kūkošanu?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 08:55, pirms mēneša
Es atkal noskatījos mākslas vingrošanu, kur metenes ar lenti, kaut kādiem rimbuļiem, kociņiem un vēl tur kaut ko lēkāja, pēc tam vakarā noskatījos šo te breiku un secināju, ka ja jau var būt mākslas vingrošana, tad arī breiks, jo būtībā tā īsti neatšķiras.
Interesanti, ka finālā klāt bija arī Bahs, izskatījās visnotaļ apmierinātu ģīmi, Bahs bija arī uz 3x3 fināliem, kur no ģīmja vairāk nolasījas, ka viņš nesaprot, kādēļ viņam tur jāatrodas un kaut kas tāds jāskatās.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 08:59, pirms mēneša
Cēsu stiprinieks rakstīja: Neatceros kad Lietuvai vienās vasaras spēlēs bijušas tik daudz medaļas.
Ir bijis arī vairāk

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 09:29, pirms mēneša
kasagrande rakstīja: Es atkal noskatījos mākslas vingrošanu, kur metenes ar lenti, kaut kādiem rimbuļiem, kociņiem un vēl tur kaut ko lēkāja, pēc tam vakarā noskatījos šo te breiku un secināju, ka ja jau var būt mākslas vingrošana, tad arī breiks, jo būtībā tā īsti neatšķiras.
Interesanti, ka finālā klāt bija arī Bahs, izskatījās visnotaļ apmierinātu ģīmi, Bahs bija arī uz 3x3 fināliem, kur no ģīmja vairāk nolasījas, ka viņš nesaprot, kādēļ viņam tur jāatrodas un kaut kas tāds jāskatās.
Paskatījos kkādus izvilkumus no pagājušā PČ - diezgan iespaidīgi triki, kas attiecīgi prasa specifiskas prasmes un pamatīgu fizisko sagatavotību. Pēc būtības sporta definīcija. Bet iedod konservatīvam cilvēkam kko jaunu, kas viņam tajā brīdī nedod nekādu labumu (būtu LV dalībnieki, kas iegūtu medaļas, dziedātu citu dziesmu), un tur bez domāšanas viss būs slikti

  -1 [+] [-]

, 2024-08-10 09:40, pirms mēneša
nākamreiz "miss olimpiāde" skaistumkonkursu arī varētu rīkot un dot zelta medāļus. Kultūristiem arī misteru olimpija varētu pārcelt uz šo četrgades notikumu un arī pa kādai zelta prīzzei dabūt.
Sviests. Nevis, lai tiktu vaļā no visādiem daiļsportiem, tie šogad pievienoja vēl divus breika un bmx triku paskatā.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 09:44, pirms mēneša
Ehh ! leišiem kārtējā medaļa hobijsportā ! kur tie laiki kad ar basketbola izsasi par medaļām sitās !

  -2 [+] [-]

, 2024-08-10 10:20, pirms mēneša
kristaps199021 rakstīja: Ehh ! leišiem kārtējā medaļa hobijsportā ! kur tie laiki kad ar basketbola izsasi par medaļām sitās !
Hobijsporti ir lielākā daļa no vasaras OS programmas.

  +3 [+] [-]

, 2024-08-10 10:36, pirms mēneša
Alus dzeršanas sacensībās Latvija aizņems visu pjedestālu un ceturto vietu ari, bet varbūt arī čehi ,

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 12:09, pirms mēneša
Es ieteiktu ar steigu izņemt no OS programmas Džudo .Pilnīgi nebaudāms sporta veids.Viens otram rausta tās pidžamas.Tā pat teikvando.

     [+] [-]

, 2024-08-10 12:36, pirms mēneša
...vispār jau latviski būtu jāraksta un jāsaka "breikdanči", "breikdanču" utt. ...vai pārangļoties ir labāk kā pārkrievoties???

     [+] [-]

, 2024-08-10 13:33, pirms mēneša
neputns rakstīja: Paskatījos kkādus izvilkumus no pagājušā PČ - diezgan iespaidīgi triki, kas attiecīgi prasa specifiskas prasmes un pamatīgu fizisko sagatavotību. Pēc būtības sporta definīcija. Bet iedod konservatīvam cilvēkam kko jaunu, kas viņam tajā brīdī nedod nekādu labumu (būtu LV dalībnieki, kas iegūtu medaļas, dziedātu citu dziesmu), un tur bez domāšanas viss būs slikti
Mīnuss gan breikam, gan BMX frīstailam, gan vingrošanām, gan snovborda trikiem, gan daiļslidošanai - subjektivitāte. Lai arī prasmes un fiziskais jāiegulda vairāk, kā vienā otrā krietni klasiskākā sporta veidā, šajos sporta veidos nevar nomērīt rezultātu ar mērlenti vai svariem. Jebkurš sporta veids, kur rezultāts nav nomērams tieši, bet to dod tiesneši, žūrija utt. līdzi nes subjektivitāti un strīdus - skaitās tas klasisks sporta veids vai nē. Nesaku, ka man nepatīk, bet saprotu kāpēc daļai nepatīk. Par breiku viss loģiski - tie, kam deviņdesmitajos tas neiekrita sirdī, tie būs pret to, jo ta tak ir dejošana nevis sports. Kāpēc tad nevar OS ievest Bačatu, rumbu un citas sporta dejas? Kamēr BMX frīstails, skeitbords - ja noņem nost mīnusu par subjektivitāti ir paraugs tam, kādam būtu jābūt īstam 21. gs olimpiskajam sporta veidam - nodarbošanās, ko prieka pēc dara miljoni visā pasaulē un daļa no šiem miljoniem to dara profesionāli - ala milzīga konkurence ar potenciālu izsisties. Atšķirībā no tās pašas mūsu mīļās renes, kas ir dārgs sporta veids ar kuru nodarbojas vārda tiešakajā nozīmē pāris tūkstoši cilvēki visā pasaulē (un tas ir ņemot visas renes disciplīnas kopā, dalot, tie skaitļi būtu vēl niecīgāki)

     [+] [-]

, 2024-08-10 13:52, pirms mēneša
neputns rakstīja: Paskatījos kkādus izvilkumus no pagājušā PČ - diezgan iespaidīgi triki, kas attiecīgi prasa specifiskas prasmes un pamatīgu fizisko sagatavotību. Pēc būtības sporta definīcija. Bet iedod konservatīvam cilvēkam kko jaunu, kas viņam tajā brīdī nedod nekādu labumu (būtu LV dalībnieki, kas iegūtu medaļas, dziedātu citu dziesmu), un tur bez domāšanas viss būs slikti
Tik patiesi un vievi vārdi! Visām piekrītu! Breikdanss ir grūts un moderns sporta veids, ko daudzi vecie konservatīvie nemāk pieņemt,saprast.

     [+] [-]

, 2024-08-10 14:09, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Mīnuss gan breikam, gan BMX frīstailam, gan vingrošanām, gan snovborda trikiem, gan daiļslidošanai - subjektivitāte. Lai arī prasmes un fiziskais jāiegulda vairāk, kā vienā otrā krietni klasiskākā sporta veidā, šajos sporta veidos nevar nomērīt rezultātu ar mērlenti vai svariem. Jebkurš sporta veids, kur rezultāts nav nomērams tieši, bet to dod tiesneši, žūrija utt. līdzi nes subjektivitāti un strīdus - skaitās tas klasisks sporta veids vai nē. Nesaku, ka man nepatīk, bet saprotu kāpēc daļai nepatīk. Par breiku viss loģiski - tie, kam deviņdesmitajos tas neiekrita sirdī, tie būs pret to, jo ta tak ir dejošana nevis sports. Kāpēc tad nevar OS ievest Bačatu, rumbu un citas sporta dejas? Kamēr BMX frīstails, skeitbords - ja noņem nost mīnusu par subjektivitāti ir paraugs tam, kādam būtu jābūt īstam 21. gs olimpiskajam sporta veidam - nodarbošanās, ko prieka pēc dara miljoni visā pasaulē un daļa no šiem miljoniem to dara profesionāli - ala milzīga konkurence ar potenciālu izsisties. Atšķirībā no tās pašas mūsu mīļās renes, kas ir dārgs sporta veids ar kuru nodarbojas vārda tiešakajā nozīmē pāris tūkstoši cilvēki visā pasaulē (un tas ir ņemot visas renes disciplīnas kopā, dalot, tie skaitļi būtu vēl niecīgāki)
Tā gluži nebūs. Daiļslidošanā, piemēram, ir ļoti precīzi aprakstīts, par ko un kādi punkti sportistam pienākas. Jaunā tehnisko punktu skaitīšanas sistēma to visi padara skatītājiem saprotamu un viegli izsekojamu. Protams, tur vēl atzīmes par horeogrāfisko izpildījumu, tomēr tās ir cieši saistītas ar tehniskām atzīmēm, jo kritiens jau velk līdzi mīnusu arī horeogrāfijā. Pie tam jebkurš nespeciālists uzreiz atpazīs vāju horeogrāfiju kā tādu. Tas pats attiecas arī uz visiem jaunajiem veidiem. Visu var precīzi aprakstīt, kas un kā jāizpilda. Protams, ja skaties pirmo reizi un neko no tā nesaproti, tad tev liksies, ka tas viss ir subjektīvi.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 14:51, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Tā gluži nebūs. Daiļslidošanā, piemēram, ir ļoti precīzi aprakstīts, par ko un kādi punkti sportistam pienākas. Jaunā tehnisko punktu skaitīšanas sistēma to visi padara skatītājiem saprotamu un viegli izsekojamu. Protams, tur vēl atzīmes par horeogrāfisko izpildījumu, tomēr tās ir cieši saistītas ar tehniskām atzīmēm, jo kritiens jau velk līdzi mīnusu arī horeogrāfijā. Pie tam jebkurš nespeciālists uzreiz atpazīs vāju horeogrāfiju kā tādu. Tas pats attiecas arī uz visiem jaunajiem veidiem. Visu var precīzi aprakstīt, kas un kā jāizpilda. Protams, ja skaties pirmo reizi un neko no tā nesaproti, tad tev liksies, ka tas viss ir subjektīvi.
Aha.. basketbolā par danku arī varētu kaut kādu žūrijas keficientu gūtajiem punktiem pieskaitīt klāt. Šajā ziņā esmu konservatīvs - viss, ko nevar nomērīt ir skaistumkonkursi, kam nav vieta olimpiādē.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 15:06, pirms mēneša
Olimpiskās spēles ir palikušas par pilnīgu cirku. Pilns ar visādiem sporta veidiem, ko grūti par sportu nosaukt, labākajā gadījumā hobij sports vai brīvā laika aizraušanā. Tāpat piedalā visadi dīvainīši kurus par sportistiem grūti nosaukt. Atdodiet mums vecās labās speles ar to foršo olimpisko auru un sporta veidiem kādas bija agrāk. Ja visādiem pidrallā un dīvainīšem vajag sevi parādīt lai viņi to dara citur.

     [+] [-]

, 2024-08-10 15:23, pirms mēneša
kukberns rakstīja: Aha.. basketbolā par danku arī varētu kaut kādu žūrijas keficientu gūtajiem punktiem pieskaitīt klāt. Šajā ziņā esmu konservatīvs - viss, ko nevar nomērīt ir skaistumkonkursi, kam nav vieta olimpiādē.
Vari jau smiet, bet vispār es pilnīgi pieļauju, ka kau kādā nākotnē dankošana būs olimpisko spēļu programmā kā atsevišķa disciplīna. Šaja ziņā esmu par visādiem jauninājumiem, pieturēšanās pie konservatīvām tradīcijām man ir sveša.

     [+] [-]

, 2024-08-10 15:49, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Vari jau smiet, bet vispār es pilnīgi pieļauju, ka kau kādā nākotnē dankošana būs olimpisko spēļu programmā kā atsevišķa disciplīna. Šaja ziņā esmu par visādiem jauninājumiem, pieturēšanās pie konservatīvām tradīcijām man ir sveša.
Bet tad jāpapildina olimpiskais motto - ātrāk, augstāk, stiprāk - ar "skaistāk". Tad tādi sporti arī atbildīs garam.
Patīk man gan bmx paskatīties, gan vingrošanas, ziemā snovbordu un lēcienus, tomēr vienmēr riebusies žūrijas vvērtēšana kā suga, kur vietu sadalījumu var izšķirt tas, cik stiilīgi izskaties, kas olimpiskajā kontekstā man nav pieņemami.
Daudz labāk breikdanču vietā redzētu strongmanus, skeitborda triku vietā slalomus, longborda downhilus un tamlīdzīgas disciplīnas. Interesantu un skatāmu sportaveidu ar izmērāmu rezultātu ir daudz.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-10 15:53, pirms mēneša
Apbrīnojamas tas diskusijas par sporta veidiem..taču skatāties mierīgi tikai tos sportus,kurus ikdienā skatāties...kas jums kāds sit ar pātagu ,lai jūs skatītos breikdensu vai mākslas vingrošanu

  +1 [+] [-]

, 2024-08-10 16:19, pirms mēneša
dalef1 rakstīja: Apbrīnojamas tas diskusijas par sporta veidiem..taču skatāties mierīgi tikai tos sportus,kurus ikdienā skatāties...kas jums kāds sit ar pātagu ,lai jūs skatītos breikdensu vai mākslas vingrošanu
Jā, traucē, ka četrgades galvenajā sporta notikumā tiek iepīti modes šovi. Tik pat labi varu arē mēdīties pretējā virzienā - Nu skaties pats savus breikdančus un daiļslidošanas, bet tāpēc jau nav obligāti jābūt sporta pasākumā ar to. Taisiet paši savas daiļ/skaist/stil-spēles. Tad varēsiet savā nodabā tur tīksmināties kurš labāk un stilīgāk izskatās, māk vairāk par citiem nostiept purngalu un piruetes staltāk par balerīnām veikt.

     [+] [-]

, 2024-08-10 18:21, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Mīnuss gan breikam, gan BMX frīstailam, gan vingrošanām, gan snovborda trikiem, gan daiļslidošanai - subjektivitāte. Lai arī prasmes un fiziskais jāiegulda vairāk, kā vienā otrā krietni klasiskākā sporta veidā, šajos sporta veidos nevar nomērīt rezultātu ar mērlenti vai svariem. Jebkurš sporta veids, kur rezultāts nav nomērams tieši, bet to dod tiesneši, žūrija utt. līdzi nes subjektivitāti un strīdus - skaitās tas klasisks sporta veids vai nē. Nesaku, ka man nepatīk, bet saprotu kāpēc daļai nepatīk. Par breiku viss loģiski - tie, kam deviņdesmitajos tas neiekrita sirdī, tie būs pret to, jo ta tak ir dejošana nevis sports. Kāpēc tad nevar OS ievest Bačatu, rumbu un citas sporta dejas? Kamēr BMX frīstails, skeitbords - ja noņem nost mīnusu par subjektivitāti ir paraugs tam, kādam būtu jābūt īstam 21. gs olimpiskajam sporta veidam - nodarbošanās, ko prieka pēc dara miljoni visā pasaulē un daļa no šiem miljoniem to dara profesionāli - ala milzīga konkurence ar potenciālu izsisties. Atšķirībā no tās pašas mūsu mīļās renes, kas ir dārgs sporta veids ar kuru nodarbojas vārda tiešakajā nozīmē pāris tūkstoši cilvēki visā pasaulē (un tas ir ņemot visas renes disciplīnas kopā, dalot, tie skaitļi būtu vēl niecīgāki)
Miljoni nodarbojas ar BMX frīstailu un skeitborda frīstailu? Šķiet, ka pārspīlē.

     [+] [-]

, 2024-08-10 19:55, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Miljoni nodarbojas ar BMX frīstailu un skeitborda frīstailu? Šķiet, ka pārspīlē.
Neprofesionāli - jā. Kas pēc būtības ir frīstails - tie ir tie paši bērni, kas ar skrituļdēļiem vai bmx taisa trikus pilsētās, skeitparkos utt. Tas, ka pie mums tas īsti vairs nav modē nenozīmē, ka citur tas, joprojām nav topā. Bet būtībā ar abiem frīstailiem ir tāpat kā ar futbolu - kaut mazliet to ir darījuši ļoti daudzi. Bet mani nepārsteidz, ka krievmīlis tik daudz nespēj salikt bildi galvā kopā.

     [+] [-]

, 2024-08-10 19:57, pirms mēneša
dalef1 rakstīja: Apbrīnojamas tas diskusijas par sporta veidiem..taču skatāties mierīgi tikai tos sportus,kurus ikdienā skatāties...kas jums kāds sit ar pātagu ,lai jūs skatītos breikdensu vai mākslas vingrošanu
Un, ko tad tu pats citreiz lien pie sporta veidiem, kas tevi neinteresē?

     [+] [-]

, 2024-08-10 20:15, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Neprofesionāli - jā. Kas pēc būtības ir frīstails - tie ir tie paši bērni, kas ar skrituļdēļiem vai bmx taisa trikus pilsētās, skeitparkos utt. Tas, ka pie mums tas īsti vairs nav modē nenozīmē, ka citur tas, joprojām nav topā. Bet būtībā ar abiem frīstailiem ir tāpat kā ar futbolu - kaut mazliet to ir darījuši ļoti daudzi. Bet mani nepārsteidz, ka krievmīlis tik daudz nespēj salikt bildi galvā kopā.
Cik ir jābūt naivam vai muļķim lai kaut kādu mēsla frīstailu salīdzinātu ar futbolu. Dēļ šādiem hobij sportiem olimpiskās spēles ir pazaudējušas savu īpašo auru, un kļuvušas par kaut kādu dīvainīšu sacensībām.

     [+] [-]

, 2024-08-10 22:13, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Neprofesionāli - jā. Kas pēc būtības ir frīstails - tie ir tie paši bērni, kas ar skrituļdēļiem vai bmx taisa trikus pilsētās, skeitparkos utt. Tas, ka pie mums tas īsti vairs nav modē nenozīmē, ka citur tas, joprojām nav topā. Bet būtībā ar abiem frīstailiem ir tāpat kā ar futbolu - kaut mazliet to ir darījuši ļoti daudzi. Bet mani nepārsteidz, ka krievmīlis tik daudz nespēj salikt bildi galvā kopā.
Mākslīgais intelekts nespēj salikt bildi galvā kopā, lai saprastu, kurš ir "krievmīlis"?