Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

ASV karogu noslēguma ceremonijā nesīs titulētā peldētāja Ledeki un airētājs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

ASV karogu noslēguma ceremonijā nesīs titulētā peldētāja Ledeki un airētājs
Keitija Ledeki. Foto: Reuters/Scanpix

Amerikas Savienotās Valstis paziņojušas sportistus, kam svētdien tiks uzticēts gods nest karogu Parīzes olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā. Izvēlēti peldētāja Keitija Ledeki un airētājs Niks Mīds.

27 gadus vecā Keitija Ledeki kļuvusi par Amerikas Savienoto Valstu visu laiku titulētāko olimpieti starp sievietēm. Parīzē viņa izcīnīja divus zeltus, vienu sudrabu un vienu bronzu, bet karjeras griezumā Ledeki kontā ir 14 olimpiskās medaļas, starp tām deviņas ir zelta.

Olimpiskās spēles Ledeki noslēdza ar zeltu 800 metros brīvajā stilā, pievienojoties Maiklam Felpsam kā vienīgie olimpieši, kas vienā disciplīnā triumfējuši četrās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr Niks Mīds bija daļa no amerikāņu akadēmiskās airēšanas četrinieka, kas triumfēja Parīzē. Amerikas Savienotās Valstis šajā disciplīnā nebija uzvarējušas kopš 1960. gada Romas olimpiskajām spēlēm.

Kuri sportisti nesīs Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā? Kandidātu nav daudz

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!