Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Turpmāk valsts finansējumu sporta organizācijām administrēs IZM

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Turpmāk valsts finansējumu sporta organizācijām administrēs IZM
Vladimirs Šteinbergs, Anda Čakša, Jānis Buks un Kārlis Lejnieks. Foto: IZM

LETA. Turpmāk valsts finansējumu Sporta likumā noteiktā kārtībā atzītajām sporta federācijām, Latvijas Sporta federāciju padomei (LNSP), Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un Latvijas Paralimpiskajai komitejai centralizēti administrēs Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), otrdien nolēma valdība, apstiprinot sporta organizāciju finansēšanas kārtību.

IZM būs jānodrošina finansējuma sadalījums atbilstoši apstiprinātajiem kritērijiem un konkursu nolikumiem, vienlaikus uzraugot programmas un finansējuma izlietojumu.

Finansējuma piešķiršanas kritērijus sporta federācijām IZM iesniedza izskatīšanai 2023. gada 6. decembra Latvijas Nacionālā sporta padomes sēdē. Savukārt līdz šī gada 10. janvārim sporta federācijām, LNSP, LOK un Latvijas Paralimpiskajai komitejai jāiesniedz finansējuma saņemšanas pieteikumu.

Lēmumus attiecībā uz sporta federācijām un Latvijas Paralimpisko komiteju tiks pieņems Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā, bet attiecībā uz LNSP un LOK - Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajā kārtībā.

IZM valsts budžeta apakšprogrammā "Dotācijas sporta organizāciju, programmu un pasākumu atbalstam" šogad plānots kopējais finansējums 17 917 415 eiro apmērā. No tā indikatīvi 3 miljoni eiro saskaņā ar apstiprinātiem kritērijiem varētu tikt novirzīts sporta federācijām. Tas ir par 50% vairāk nekā iepriekšējos gados, lēš IZM.

IZM ieskatā, šāds risinājums ļaus nodrošināt efektīvu un caurspīdīgu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, izslēdzot dubultā finansējuma iespēju, kā arī samazinās valsts budžeta līdzekļu administrēšanas izdevumus un veidos priekšnosacījumus "viena organizācija - viens līgums" principa ieviešanai.

Uzskaitot ieguvumus no jaunās kārtības, IZM pieminējusi arī administratīvo izdevumu samazinājumu par vismaz 300 000 eiro. Ministrija ietaupīto finansējumu novirzīs bērnu un jauniešu sporta aktivitātēm.

     [+] [-]

, 2024-01-09 16:06, pirms 5 mēnešiem
Nu tad naudas maiss nonācis godīgākajās rokās 😉

     [+] [-]

, 2024-01-09 18:40, pirms 5 mēnešiem
Visa nauda volejbolam,jo tak Čakšai puika volejbolists.