Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Vācieši Ēlers/Viklers gāž olimpiskos čempionus un iekļūst finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Vācieši Ēlers/Viklers gāž olimpiskos čempionus un iekļūst finālā
Nils Ēlers un Klemens Viklers. Foto: AFP/Scanpix

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā olimpisko čempionu pilnvaras nolikuši norvēģi Anders Mūls un Kristiāns Sērems. Pusfinālā trīs setu cīņā pārāki izrādījās vācieši Nils Ēlers un Klemens Viklers, kā pirmie iekļūstot finālā.

Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem pirmajā cīņā par vietu finālā pašreizējie olimpiskie čempini Anders Mūls un Kristians Sērems mērojās spēkiem ar vāciešiem Nilu Ēleru un Klemenu Vikleru. Spēles ievadā pirmie pie divu punktu pārsvara tika vācieši, kad laba servju sērija padevās Vikleram, bet ar bloku atzīmējās Ēlers (7:5). Sēremam piekliboja serves uzņemšana un uzbrukumu noslēgšana, kas palīdzēja Vācijas duetam dubultot pārsvaru (10:6). Seta otrajā pusē norvēģi turpināja pieļaut kļūdas, un Ēlers bija lielisks blokā, kas beidzās ar ļoti pārliecinošu Vācijas dueta uzvaru - 21:13.

Otrā seta sākumā pie tīkla spīdēja Mūls, palīdzot Norvēģijas duetam izvirzīties vadībā ar 3:0. Kā vācieši sāka atgūties, tā sekoja vēl viens Mūla bloks (7:4). Vācieši sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet tad sekoja vairākas kļūdas, bet Mūls ar eisu panāca 14:8. Vācijas duets nedomāja padoties, Ēlers pārņēma kontroli cīņā pie tīkla, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (15:17). Tomēr Viklera kļūda serves uzņemšanā atspēšanos noslēdza, dodot norvēģiem četras setbumbas. Ar otro piegājienu sets tika noslēgts - 21:17.

• Izšķirošo setu nedaudz labāk sāka norvēģi, Mūlam ar eisu panākot 3:1. Viklers un Ēlers atbildēja ar lielisku spēli aizsardzībā, kas ļāva pārņemt vadību (6:4). Vācieši ļoti cīnījās, lai noturētu pārsvaru, bet tomēr tas neizdevās, seta un spēles liktenim izšķiroties tā galotnē. Viklers vāciešiem atguva divu punktu vadību, kas noveda arī pie divām mačbumbām. Pirmo Sērems atspēlēja, bet otrās izspēlē Mūls nospieda bumbu pie tīkla. Jau pēc izspēles Mūls nebija pārliecināts, vai nav skāris tīklu, ko parādīja pieprasītais atkārtojums. Līdz ar to Ēlers un Viklers gāza no troņa olimpiskos čempionus - 2-1 (21:13, 17:21, 15:13).

Parīzes olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, pusfināli

DatumsLaiksSpēleRezultāts
8. augusts19:00Ēlers/Viklers (GER) - Mūls/Sērems (NOR)2-1 (21:13; 17:21; 15:13).
8. augusts23:00Čerifs/Ahmeds (QTR) - Ohmans/Helvigs (SWE)

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle