Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Semjonovu diskvalificē paralimpisko spēļu 50 metru peldējumā tauriņstilā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Semjonovu diskvalificē paralimpisko spēļu 50 metru peldējumā tauriņstilā
Jurijs Semjonovs. Foto: Ausma Cīrulniece

Latvijas peldētāju Juriju Semjonovu viņa pēdējās sacensībās Parīzes paralimpiskajās spēlēs sestdien, 7. septembrī, diskvalificēja 50 metru tauriņstila distances priekšsacīkstēs.

Diskvalifikācijas iemesls uzreiz nebija zināms, bet ar sasniegto rezultātu tā ieskaitīšanas gadījumā Semjonovam nebūtu pieticis iekļūšanai finālā. Priekšsacīkstēs 12 peldētāji bija sadalīti divos peldējumos, un Semjonovs startēja otrajā no tiem.

Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) vēsta, ka Semjonovs saņēma diskvalifikāciju par nepareizu peldēšanas tehniku. "Noteikumi paredz, ka abiem pleciem ir jāpaceļas virs ūdens, taču veselības dēļ Latvijas peldētājs to izdarīt nevar," skaidroja LPK.

"Nedomāju, ka man būs diskvalifikācija. Viss, paralimpiskās spēles ir beigušās, un tagad varu atpūsties," Latvijas Paralimpiskajai komitejai teica Semjonovs. "Spēlēs esmu guvis lielisku pieredzi – man viss ļoti patika. Tagad ir laiks strādāt, strādāt un vēlreiz strādāt, lai sagatavotos nākamajām paralimpiskajām spēlēm Losandželosā. No sevis gaidīju vairāk, centos sasniegt ko lielāku, bet kā ir, tā ir."

Kopvērtējumā astoņi ātrākie iekļuva vēlāk sestdien paredzētajā finālā. Labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza kolumbietis Karloss Daniels Serano Sarate, finišējot pēc 29,43 sekundēm.

Semjonovs iepriekš sacentās trijās distancēs, labāko sasniegumu uzrādot 100 metru peldējumā uz muguras, kur viņš iekļuva finālā un ieguva 7. vietu. Semjonova pirmais sasniegtais rezultāts bija 9. vieta 200 metru kompleksajā distancē, un devītajā pozīcijā viņš ierindojās arī 50 metru peldējumā brīvajā stilā.

Sacensību rezultāti:
https://olympics.com/en/paris-2024-...

Izmantotie resursi:
LSM.lv - Uzticamas ziņas