Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Tamberi no slimnīcas tiek finālā un steidz palīgā otram čempionam Baršimam

Agris Suveizda

Tamberi no slimnīcas tiek finālā un steidz palīgā otram čempionam Baršimam
Džanmarko Tamberi. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Šodien aizvadītas kvalifikācijas sacensības augstlēkšanā, 31 sportista konkurencē noskaidrojot 12 finālistus.

Kaut gan kvalifikācijas norma turpina pakāpeniski krist un tā bija zemākā kopš Atēnu olimpiskajām spēlēm, tā joprojām bija ārkārtīgi augsta – 2.29 metri, kas šā gada Eiropas čempionātā ukrainim Vladislavam Lavskim deva sudrabu. Nu jau piektajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas vīru augstlēcēji kvalifikācijas normu nepārvarēja, fināla ceļazīmju sadalījumam iztiekot ar zemākiem augstumiem.

Pieci augstlēcēji pārvarēja 2.27 metrus, pirmo vietu kvalifikācijā iegūstot amerikānim Šelbijam Makjūenam, kuram sekmīgi bija visi trīs lēcieni (2.15, 2.24 un 2.27, izlaižot 2.20 metrus). Savukārt vēl deviņi pārvarēja 2.24 metrus – aiz strīpas palika kubietis Luiss Sajass, kurš 2.24 metrus pārlēca tikai ar trešo mēģinājumu, un austrālietis Brendons Stārks, kurš, līdzīgi kā Eiropas bronzas medaļnieks Olehs Doroščuks no Ukrainas un bulgārs Tihomirs Ivanovs, tika galā divos piegājienos, tomēr samaksāja par kļūdām sākuma augstumos.

Ar 2.24 metriem finālam kvalificējās arī Tokijas čempions Džanmarko Tamberi, kurš sākuma augstumu 2.15 metrus izlaida, bet 2.20 un 2.24 metrus pieveica ar pirmo reizi. Atklāšanas ceremonijā viņš izcēlās ar pazaudētu laulības gredzenu, bet vēl trīs dienas pirms kvalifikācijas ar asām sāpēm sānā nokļuva slimnīcā. "Datortomogrāfija, ultraskaņa, asins analīzes. Iespējams, nierakmeņi. Un trīs dienas pirms sacensībām, kuru dēļ ziedoju visu, nu bezpalīdzīgi guļu gultā ar 38.8 grādu drudzi," svētdien pauda itālietis.

Tokijas olimpiskajās spēlēs trīs augstlēcēji pārvarēja 2.37 metrus, bet Tamberi un Kataras sportists Mutazs Baršims, kuriem bija vienāda mēģinājumu bilance, piekrita sacensības pārtraukt priekšlaikus un divatā saņemt zelta medaļas. Abi kameru epicentrā nokļuva arī šodien – 2.27 metru pirmā piegājiena ieskrējienā Baršima ikra muskuli sarāva krampis, un pirmais, kurš steidza palīgā, bija tieši Tamberi. Otrajā mēģinājumā Baršims bija sekmīgs un bija starp pieciem augstlēcējiem, kuri pārvarēja šo latiņu.

Tamberi pagājušajā gadā uzvarēja arī pasaules čempionātā, bet šogad Romā tika pie trešā Eiropas titula. Olimpiskais fināls gaidāms sestdienas vakarā.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/OG2024/pdf/OG2...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-07 14:29, pirms mēneša
Vīri vairs neprot lekt tā kā prata Sotomajors. Visiem kauns. Visai pasaulei.