Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Parīzē uz Eifeļa torņa uzstāda olimpiskos riņķus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Parīzē uz Eifeļa torņa uzstāda olimpiskos riņķus
Foto: Zumapress/Scanpix

LETA--AP. Piecdesmit dienas pirms Parīzes olimpisko spēļu sākuma Francijas galvaspilsētā uz Eifeļa torņa izvietoti olimpiskie apļi.

Gredzenu konstrukcija, kas izgatavota no pārstrādāta Francijas tērauda, izvietota 135 gadus vecā pieminekļa dienvidu pusē Parīzes centrā, no kura paveras skats uz Sēnas upi.

2024.gada Vasaras olimpiskās spēles Parīzē norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam, bet paralimpiskās spēles tiks aizvadītas no no 28.augusta līdz 8.septembrim.

Pie 330 metrus augstā torņa, ko iesaukuši par "La Dame de Fer" (Dzelzs dāma), Olimpiādē notiks vīriešu un sieviešu volejbola sacensības. Pieminekļa pakājē Marsa laukumā arī tiks izveidotas tribīnes 13 000 līdzjutējiem.

Kā jau ziņots, arī olimpisko un paraolimpisko spēļu medaļās tiks iestrādāti gabaliņi no Eifeļa torņa.

Kā vēsta Francijas galvaspilsētas mērija, pirms olimpiskajās spēlēm ārkārtīgi populārajā Parīzes centrā esošajā piemineklī ir strauji pieaudzis apmeklētāju skaits.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-06-07 14:07, pirms 2 nedēļām
Jautājums autoram - olimpiādē volejbolu ārā spēlēs jeb pie Eifeļa torņa ir arēna uzcelta?