Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Beļģijas lauka hokejistes reabilitējas Spānijai par pāridarījumu vīriešu turnīrā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Beļģijas lauka hokejistes reabilitējas Spānijai par pāridarījumu vīriešu turnīrā
Mirklis pēc Beļģijas valstsvienības vārtu guvuma ceturtdaļfināla spēlē pret Spāniju. Foto: Aijaz Rahi/AP/Scanpix

Beļģija un Spānija savā starpā spēkojās abu lauka hokeja turnīru ceturtdaļfinālos. Vīriešu sacensībā spāņi vakar negaidīti pārspēja (3:2) beļģus, kuri nolika olimpisko čempionu titulu, savukārt sieviešu konkurencē šovakar Beļģija Spāniju pieveica ar 2:0.

Arī pasaules rangā sievietēm Beļģija ir augstāk nekā Spānija. Grupu turnīrā beļģietēm četri panākumi, savukārt spānietes ar divām uzvarām grupā bija trešās.

Beļģietes abus vārtus iemeta pēdējā no 15 minūšu ceturtdaļām, 46. un 49. minūtē spāniešu vārtos bumbiņu nogādājot attiecīgi Delfinei-Dafnei Marienai un Šarlotei Engelbertai.

Beļģijas sieviešu valstsvienībai šis ir vēsturisks panākums – līdz tikšanai uz Parīzi tā piedalījās tikai un vienīgi vienās olimpiskajās spēlēs, 2012. gadā Londonā netiekot ārā no grupas. Pasaules kausā Beļģijas sieviešu izlasei ausgtākais panākums ir 1978. gadā izcīnītā bronza.

Pusfinālā trešdien pulksten 20.00 beļģietes spēkosies pret Ķīnas komandu, kas arī apspēlēja rangā augstāk esošu izlasi – Austrāliju. Ķīnietes līdz 35. minūtei ieguva 3:1 vadību, austrālietēm pēcāk spējot atgūt tikai vienus vārtus.

Ķīna spilgtāko sasniegumu izlases vēsturē guva 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā, tiekot līdz finālam.

Pusfināla kaujā trešdienas pēcpusdienā spēkosies Tokijas olimpisko spēļu finālistes Argentīna un Nīderlande.

Argentīnas un Vācijas duelī bija spoža pamatlaika galotne – 57. minūtē Viktorija Hūze sniedza pārsvaru vācietēm, bet priekšpēdējā minūtē argentīnietes paglāba lietuviešu izcelsmes lauka hokejistes Hulietas Hankunasas (Jankūnas) precīzais metiens.

Kordovā dzimusī Hankunasa pretinieču vārtsardzi pārspēja arī pēcāk izspēlētajā bullīšu sērijā. Tajā vācietes neizmantoja pat vienu no izgājieniem pret vārtiem, izcili nospēlējot Argentīnas vārtsardzei Kristinai Kosentino.

Četrkārtējā olimpiskā čempione un seškārtējā fināliste, kā arī šīs sezonas Pasaules līgas pārliecinošā līdere Nīderlande salīdzinoši droši tika galā ar pēdējo triju olimpisko turnīru medaļnieci Lielbritāniju.

Parīzes olimpiskās spēles, lauka hokeja turnīra sievietēm ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts
Austrālija – Ķīna2:3 (1:2)
Beļģija – Spānija2:0 (0:0)
Argentīna – Vācija2:1 p.m. (0:0)
Nīderlande – Lielbritānija3:1 (2:1)

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle