Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Miezis par nākotnes plāniem: "Savu cepurīti vēl nepaceļu"

Rolands Eliņš

Miezis par nākotnes plāniem: "Savu cepurīti vēl nepaceļu"
Nauris Miezis. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Nauris Miezis pēc sāpīgā zaudējuma Parīzes olimpisko spēļu bronzas mačā Latvijas medijiem atzina, ka šī nebija viņu diena, taču turnīrā kopumā komanda nospēlējusi ļoti labi un bijusi spēcīgākā starp turnīra astoņām dalībniecēm.

"Ja skatās pēc rezultātiem, tad nevaru nepiekrist - šī nebija mūsu diena," sacīja Nauris Miezis. "Sāpīgi, protams, sāpīgi. Vissmagāk man ir redzēt komandas biedru sejas, tas man ir sāpīgi. Viņi pārdzīvo un ir nelaimīgi."

"Taču uzskatu, ka viņi nedrīkst tā justies," uzsvēra Miezis, "jo domāju, ka mēs parādījām, ka esam šeit labākā komanda. Tāds nu ir turnīra formāts. Domāju, ka beigās tā arī paliks, ka mūsu bilance 7-2 būs labākā visā turnīrā, bet diemžēl esam bez medaļām. Tādēļ nē, džeki pilnīgi noteikti atstāja laukumā visu, gandarījums par viņu sniegumu, bija fantastiskas sajūtas spēlēt ar viņiem kopā. Diemžēl iznākums ir tāds, kāds ir. Tāds nu ir sports."

Miezis gan norādīja, lai nepaliktu nekādi pārpratumi, ka šo turnīru neuzskata par izdevušos: "Esmu maksimālists - vai nu zelts vai nekas. Tādēļ šis turnīrs nav izdevies. Bet ir gūta laba mācība, lieliska pieredze jaunajiem spēlētājiem. Un nav jau tā, ka es esmu baigi pieredzējis, līdz ar to šī ir mācība arī man. Tādēļ jāiet pie komandas ar paceltu galvu, jāsasēžas kopā, jāpasakās cits citam un jābrauc mājās."

Latvijas izlasei gan pusfinālā, gan bronzas mačā neveicās ar tālmetieniem, un tie tika izpildīti ar daudz zemāku precizitāti nekā grupas turnīrā un kopumā šosezon. "Jā, sāpīgi," teica Miezis. "Nav tā, ka mums tie tālmetieni ir uz labu laimi - ir ir, nav nav. Mēs esam daudz strādājuši pie šiem metieniem, vienkārši šodien nebija mūsu diena, nepaveicās ar metieniem. Ja kāds vēl pateiks, ka esam psiholoģiski vāji, tad absolūti nepiekritīšu. Domāju, ka mūsu komanda ir pieredzējusi un mentāli spēcīga, arī ar jaunajiem, kuriem tāpat ir pieredze 5x5 basketbolā. Vienkārši neiekrita metieni."

Noslēgumā aicinājām Nauri pašu izteikt savu sirdi, un viņš izteica pateicību Latvijas izlases atbalstītājiem: "Paldies visām ģimenēm, kas ir atbraukušas, paldies visiem, kas skatās no mājām un fano par mums, paldies visiem, kas saka labus vārdus un atbalsta. Paldies arī heiteriem (smejas), bez viņiem nekur. Bet nē, patiešām, paldies visiem. Tiešām vienreizējas olimpiskās spēles."

Savukārt uz jautājumu par nākotnes plāniem Miezis pasmējās: "Jau trešā intervija, kurā no manis cenšas izspiest, vai es turpināšu karjeru. Varu teikt tikai to, ka savu cepurīti vēl nepaceļu."

Sportacentrs.com no Parīzes

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

  +2 [+] [-]

, 2024-08-05 23:59, pirms mēneša
Nu redzēs, kur šis projekts būs LosAndželosā. 37 gadi mazajam spēlētājam... Daudz.
Nav jau tā, ka te visi 5x5 rindā stājas, lai uzspēlētu. 5x5 sasniedzot labu līgu - nauda nāk.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 00:08, pirms mēneša
Skaidrs,ka nevajag vēl beigt karjeru....Latvijai vēl nav PK zelta...

  -3 [+] [-]

, 2024-08-06 00:11, pirms mēneša
Nav ko beigt karjeru pēc LA varēs beigt

  +4 [+] [-]

, 2024-08-06 00:14, pirms mēneša
Arī slikta pieredze ir pieredze. Būs pieredzīte jebkam, kas nāks nākotnē. Basketbolā un ārpus tā!

Veiksmi Naurim un pārējiem džekiem!

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 00:15, pirms mēneša
Jā, šodien "drusku" neuzkrita - iemesti 3 no 26. 11,5 %. Pamatturnīrā iekrita 41 no 104 (39,4%).

Ļoti labi, ka Miezis turpinās. Jo, lai nu cik neveiksmīgi viņam gāja šodien, viņš tomēr ir viens no labākajiem pasaulē.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-06 00:33, pirms mēneša
Simply chill and play - ar muti tomēr pēdējā laikā tika par daudz brūķēts

     [+] [-]

, 2024-08-06 00:35, pirms mēneša
vienigais_anonims rakstīja: Nu redzēs, kur šis projekts būs LosAndželosā. 37 gadi mazajam spēlētājam... Daudz.
Nav jau tā, ka te visi 5x5 rindā stājas, lai uzspēlētu. 5x5 sasniedzot labu līgu - nauda nāk.
Losandželosā varētu Timmu piesaistīt. Viņš klasiskajā basketbolā diez vai uz to laiku kandidēs uz vietu izlasē, bet te varbūt parādās iespēja kaut ko izcelt.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 00:37, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Losandželosā varētu Timmu piesaistīt. Viņš klasiskajā basketbolā diez vai uz to laiku kandidēs uz vietu izlasē, bet te varbūt parādās iespēja kaut ko izcelt.
Hm, vispār jā. Arī Annai varētu patikt brauciens uz Losandželosu.

Bet Timma nebūs par lēnu? Jau tagad izlasē kājās bija nekāds.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-06 01:10, pirms mēneša
leiš arī tādā ziņā bija vairāk pelnījuši...viņi vismaz piedāvā saviem skatītājiem Lietuvas TV vērot visus 3x3 lielos turnīrus...,kamēr latvieši izcilo 3x3 meistaru tikai redz reizi 4 gados

  -3 [+] [-]

, 2024-08-06 07:12, pirms mēneša
Lūdzu, beidz karjeru, jēga nekāda no Tevis

     [+] [-]

, 2024-08-06 07:44, pirms mēneša
Jābūt piezemētākiem, jo nebija ne titāna Olas vairs ne 1000% zināju ka būs! Uzvari turnīru un tad Talk o

  +3 [+] [-]

, 2024-08-06 08:04, pirms mēneša
Šoreiz nepiekritīšu Naurim .
Tā bija TIKAI psiholoģija. Jo no pārliecības vairs nebija ne miņas.
Pilnìgi muļķīgi lēmumi , un bailes darīt jebko .
Uz pēdējo dienu mums bija cita komanda

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 08:57, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Losandželosā varētu Timmu piesaistīt. Viņš klasiskajā basketbolā diez vai uz to laiku kandidēs uz vietu izlasē, bet te varbūt parādās iespēja kaut ko izcelt.
Tur vajag pazemīgu, labā fiziskā sagatavotībā cilvēku. Timma ir iedomīgs. Komandā netiks.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 09:12, pirms mēneša
vienigais_anonims rakstīja: Tur vajag pazemīgu, labā fiziskā sagatavotībā cilvēku. Timma ir iedomīgs. Komandā netiks.
Ārī tiesa. Patiesībā džeku, kas varētu spēlēt Latvijas izlasē ir potenciāli daudz. Te svarīgi ir atrast pareizo ķīmiju, saspēlēties un, tā teikt, ieeļļot mehānismu. Šoreiz tā ķīmija, kas pamatturnīra laikā šķietami perfekti darbojās, uz izšķirošām spēlēm kaut kur pazuda. Ja ar vēsu galvu to apdomā, tad atceramies, ka pirms Tokijas izlase kā komanda Rīga spēlēja pasaules tūrē un tai bija daudzu saspringtu finālu pieredze. Tagad divi mūsējie pelna naudu Ķīnā, divi vispār sezonā Zeļļos spēlē, tieši šādā sastāvā savācās kopš pirms dažiem mēnešiem. Pamatīgas ugunskristības šis sastāvs nemaz nebija izgājis. Divās galvenajās spēlēs ķīmija pazuda un zobrata mehānisms izrādījās nav piemēroti ieeļļots, jo pārslēgt ātrumus un domāšanu komanda nespēja.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 09:31, pirms mēneša
Vienīgais kurš tika galā ar spiedienu playoff mačos bija Lasmanis. Pārējā komanda pilnīga nulle. Pazuda oliņas un 1000%, pazuda komanda. Miezim pēdējās divās spēlēs tikai 5 punkti un bailes paņemt iniciatīvu savās rokās. Tā nebija neveiksmīga diena, tā tām bija jābūt kad komanda nav psiholoģiski gatava izslēgšanas spēļu spiedienam.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-06 09:45, pirms mēneša
Tagad visa runāšana nav nekā vērta kurš bija labākais turnīrā. Labākie tika pie medaļām, bet zaudētāji pie kocenēm. Nav ar ko šeit lepoties.

     [+] [-]

, 2024-08-06 10:21, pirms mēneša
Kāds neatceras, kāds Miezim bija lietotājvārds Sportacentrā? Atceros, ka Tokijas spēļu laikā it kā Mieža vārdā tika ierakstīts pārmetošs komentārs pārējiem mūsu olimpiešiem par nespēju cīnīties (laikam šķēpmetējiem adresēts, bet varbūt kļūdos).

     [+] [-]

, 2024-08-06 10:25, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Ārī tiesa. Patiesībā džeku, kas varētu spēlēt Latvijas izlasē ir potenciāli daudz. Te svarīgi ir atrast pareizo ķīmiju, saspēlēties un, tā teikt, ieeļļot mehānismu. Šoreiz tā ķīmija, kas pamatturnīra laikā šķietami perfekti darbojās, uz izšķirošām spēlēm kaut kur pazuda. Ja ar vēsu galvu to apdomā, tad atceramies, ka pirms Tokijas izlase kā komanda Rīga spēlēja pasaules tūrē un tai bija daudzu saspringtu finālu pieredze. Tagad divi mūsējie pelna naudu Ķīnā, divi vispār sezonā Zeļļos spēlē, tieši šādā sastāvā savācās kopš pirms dažiem mēnešiem. Pamatīgas ugunskristības šis sastāvs nemaz nebija izgājis. Divās galvenajās spēlēs ķīmija pazuda un zobrata mehānisms izrādījās nav piemēroti ieeļļots, jo pārslēgt ātrumus un domāšanu komanda nespēja.
Tieši tā. Tokijā mūsu komanda bija vienots organisms. Jā, arī toreiz bija divi līderi (Miezis un Lasmanis), bet Krūmiņš un Čavars bija zobratiņi, kuru zināja, kuri zināja, kurā brīdī uz kuru pusi jāgriežas. Šoreiz komandas ķīmijas nebija.

     [+] [-]

, 2024-08-06 10:55, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Tieši tā. Tokijā mūsu komanda bija vienots organisms. Jā, arī toreiz bija divi līderi (Miezis un Lasmanis), bet Krūmiņš un Čavars bija zobratiņi, kuru zināja, kuri zināja, kurā brīdī uz kuru pusi jāgriežas. Šoreiz komandas ķīmijas nebija.
Toreiz virs galvas nespīdēja olimpisko čempionu lauru vainags.
Soreiz tas vainags sasēja kājas ,rokas un galvenais smadzenes.
Bet ar ķīmiju grupu turnìrā viss bija kārtībā

     [+] [-]

, 2024-08-06 11:11, pirms mēneša
Jā, Miezim neveicās ar metieniem pēdējās 2 spēlēs, bet komandu faktiski noraka Raimo un Lācis. Tiem gan būtu jāmeklē cita nodarbošanās.

     [+] [-]

, 2024-08-06 11:22, pirms mēneša
"jo domāju, ka mēs parādījām, ka esam šeit labākā komanda"
tukša plātīšanās-jūs paliekat vēsturē kā CETURTĀ komanda Parīzes olimpiskajās spēlēs.ieteiktu Miezim bišk domāt,pirms runāt,ar to deklarēšanu par nespēlēšanu pirms olimpiādes arī sanāca tā kā sanāca.)))

     [+] [-]

, 2024-08-06 12:33, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Losandželosā varētu Timmu piesaistīt. Viņš klasiskajā basketbolā diez vai uz to laiku kandidēs uz vietu izlasē, bet te varbūt parādās iespēja kaut ko izcelt.
Tak jau spēlēja BIG3 un bija diezgan nekāds. 3x3 basim vajag ātrumu, izturību. Timmam tas, diemžēl, nav palicis. Ja tik ļoti gribam pīt iekšā "vecos, labos" no klasiskā basketa, tad Lomažs. Vai AP

     [+] [-]

, 2024-08-06 13:46, pirms mēneša
xloco rakstīja: Vienīgais kurš tika galā ar spiedienu playoff mačos bija Lasmanis. Pārējā komanda pilnīga nulle. Pazuda oliņas un 1000%, pazuda komanda. Miezim pēdējās divās spēlēs tikai 5 punkti un bailes paņemt iniciatīvu savās rokās. Tā nebija neveiksmīga diena, tā tām bija jābūt kad komanda nav psiholoģiski gatava izslēgšanas spēļu spiedienam.
Miezi pēdējās 2 spēlēs cieši sedza pretinieki. Patērēja daudz enerģijas, lai atbrīvotos no sedzēja, piekusa. Kad varēja, meta, bet nekrita.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-06 16:25, pirms mēneša
Paceļiet lūdzu visi izlases sakarā savas cepures ! vakar noskatījos sieviešu Vācija -Kanāda 3x3 , šī Olimpisko spēļu sakarā ir dāmu spēle !

     [+] [-]

, 2024-08-06 19:24, pirms mēneša
Komanda vakar sabruka kā kāršu namiņš! Kādā sakarā te nahren 7-2? Intelekta līmenis tomēr nevelk.

     [+] [-]

, 2024-08-06 20:24, pirms mēneša
Uz galvas vīrietim ir cepure, cepurīte ir citā vietā !