Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Jaunais LOK ģenerālsekretārs: "Vasaras galvenais uzdevums ir Parīzes olimpiskās spēles"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jaunais LOK ģenerālsekretārs: "Vasaras galvenais uzdevums ir Parīzes olimpiskās spēles"
Raitis Keselis. Foto: Romāns Kokšarovs/LOK

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) tuvāko mēnešu galvenā prioritāte ir vasarā gaidāmās Parīzes olimpiskās spēles, žurnālistiem otrdien uzsvēra jaunievēlētais LOK ģenerālsekretārs Raitis Keselis.

Līdzšinējais LOK juridiskā dienesta vadītājs Raitis Keselis bija palicis vienīgais kandidāts uz ģenerālsekretāra amatu. Viņš tika ievēlēts vienbalsīgi.

Amatam sākotnēji bija pieteikti četri kandidāti. Vispirms savu kandidatūru atsauca līdzšinējais ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, tad arī uz ģenerālsekretāra amatu pretendējošais Raimonds Lazdiņš tika ievēlēts par LOK prezidentu, bet visbeidzot savu kandidatūru atsauca arī Nauris Metnieks.

Keselis gan uzsvēra, ka nebūtu pareizi teikt, ka viņš amatā ievēlēts bez konkurences.

"Šis process mūs ļoti bagātinājis gan kā personības, gan kā organizāciju. Konkurence bija, tā ir nepieciešama un no tās varam mācīties," teica Keselis.

"Kardinālu izmaiņu nav, jo šīs vasaras mūsu galvenais uzdevums ir Parīzes olimpiskās spēles. Mums jāizdara viss, lai sportisti dotos uz olimpiskajām spēlēm sagatavojušies," turpināja Keselis.

Stājoties ģenerālsekretāra amatā, Keselis neturpinās vadīt juridisko dienestu, taču to, kurš varētu ieņemt vakanto amatu - kāds no LOK vai ārpus organizācijas - viņš atteicās minēt.

"Ceru, ka tuvākajā laikā vēl varēšu sniegt kolēģiem atbalstu arī šajā kapacitātē, lai gan oficiāli šajā amatā nebūšu," atklāja Keselis.

Ar jauno LOK prezidentu Lazdiņu viņš līdz šim sadarbojies tikai LOK Izpildkomitejas darbā un komisijās.

"Ļoti ceru, ka izdosies tas, ko viņš, manuprāt, šobrīd dara labi - vienot sporta veidu federācijas," teica Keselis, nepiekrītot asamblejas laikā izskanējušajiem viedokļiem, ka pašlaik notiek šķelšanās.

"Lai visus apvienotu, protams, ka sākumā izveidojas kādas interešu grupas, taču pēc tam tās var sanākt vienā veselumā," uzskata Keselis.

Lazdiņš LOK prezidenta amatā nomainīja Jāni Buku, kurš nekandidēja uz pārvēlēšanu. Buks par LOK prezidentu tika ievēlēts pēc Žorža Tikmera atkāpšanās un kā galveno uzdevumu bija izvirzījis LOK un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) apvienošanos, taču martā LOK Ģenerālajā asamblejā tika nobalsots pret izmaiņām statūtos un reorganizāciju.

Keselis uzskata, ka vismaz līdz nākamajām vēlēšanām šis jautājums netiks aktualizēts, jo "LOK biedri šobrīd ir nepārprotami pauduši savu viedokli par šo piedāvājumu".

Savukārt, ja biedru viedoklis mainīsies, šī jautājuma analīze tiks atsākta un "mēs pie tā turpināsim strādāt," skaidroja Keselis.

Kā ziņots, Ģenerālajā asamblejā šodien Rīgā tika vēlētas LOK amatpersonas - prezidents, ģenerālsekretārs, Izpildkomitejas locekļi, individuālie biedri un Revīzijas komisija.