Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Romantiskais duets Siņakova/Mahāčs triumfē olimpisko spēļu fināla trillerī

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Romantiskais duets Siņakova/Mahāčs triumfē olimpisko spēļu fināla trillerī
Kateržina Siņakova un Tomāšs Mahāčs ar olimpisko zeltu. Foto: AFP/Scanpix

Parīzē tuvojas noslēgumam olimpisko spēļu tenisa turnīrs "Roland Garros" māla laukumos. Jaukto dubultspēļu finālā šonakt uzvarēja Čehijas duets Kateržina Siņakova/Tomāšs Mahāčs.

# Zelta finālā Čehijas duets Kateržina Siņakova/Tomāšs Mahāčs pārspēja Sjiņju Vanu/Džidžeņu Džanu no Ķīnas (6:2, 5:7, 10-8).

Kateržina un Tomāšs bija pāris arī dzīvē, taču pirms olimpiskajām spēlēm Siņakova paziņoja par attiecību pārtraukšanu. Neskatoties uz izmaiņām privātajā dzīvē, olimpiskais duets saglabājās.

Pirmajā setā mača favorīti divas reizes salauza pretinieku servi (3:2, 5:2) un bija krietni pārāki. Otrajā setā cīņa ilgstoši risinājās bez breikbumbām, tomēr 12. geimā Ķīnas duets izmantoja pirmo iespēju un uzvarēja.

Taibreikā favorīti nokļuva iedzinējos (0-3) un triumfēja nākamajās trijās izspēlēs, bet tad Šiņakova pieļāva dubultkļūdu (3-4). Nākamajās divās izspēlēs Džans netrāpīja laukumā, Vana noformēja 5-5, bet turpinājumā rezultāts kļuva 6-8 par sliktu Čehijai. Mahāčs panāca 8-8 pie ķīnieša serves, bet tad Džans pieļāva dubultkļūdu pret Siņakovu - mačbumba Čehijai. Pēdējā izspēlē Vana pie tīkla netika galā ar čeha sitienu. Siņakova/Mahāčs tādējādi uzvarēja ar 10-8.

Kateržina Siņakova tagad ir divkārtējā olimpiskā čempione - sieviešu dubultspēlēs ar Barboru Krejčīkovu (2021) un jauktajās dubultspēlēs ar Tomāšu Mahāču (2024).

# Bronzas finālā Kanādas duets Gabriela Dabrovski/Fēlikss Ožē-Aljasims pieveica Demiju Šhūrsu/Vesliju Kolhofu no Nīderlandes - 6:3, 7:6(2).

Tenisa medaļas Parīzes olimpiskajās spēlēs

DisciplīnaZeltsSudrabsBronza
Sieviešu vienspēlesIga Švjonteka (POL)
Sieviešu dubultspēles
Vīriešu vienspēles
Vīriešu dubultspēles
Jauktās dubultspēlesSiņakova/Mahāčs (CZE)Vana/Džans (CHN)Dabrovski/Ožē-Aljasims (CAN)

Izmantotie resursi:
olympics.com

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!