Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Francijas policija apcietinājusi čečenu, kurš plānojis uzbrukumu olimpiskajām spēlēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Francijas policija apcietinājusi čečenu, kurš plānojis uzbrukumu olimpiskajām spēlēm
Parīzes olimpiskās spēles. Foto: VCG / cgtn.com

Francijas pilsētā Sentetjēnā policija apcietinājusi 18 gadus vecu čečenu, kurš plānojis uzbrukumu futbola stadionam, kas tiks izmantots Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Policija guvusi pierādījumus par plānotu uzbrukumu, kas balstīts islāmistu ideoloģijā, un 18 gadus veco čečenu izcelsmes vīrieti apcietinājusi 22. maijā. Iekšlietu ministrs Žerārs Darmanins slavēja drošības dienestus, kas sekmīgi novērsuši plānoto uzbrukumu olimpiskajām spēlēm.

Francijas policija nav nosaukusi arestētā vārdu, bet Francijas mediji vēsta, ka viņš ticis pieķerts, apmainoties ar ziņām ar pazīstamiem islāmistiem. Apcietinātā telefonā un datorā atrasti attēli ar Sentetjēnas stadionu. Iekšlietu ministrs pauda, ka bija plānots uzbrukums skatītājiem un drošības spēkiem.

Parīzes olimpiskās spēles notiks no 26. jūlija līdz 11. augustam. Francijas valdība drošības nodrošināšanai plānojusi izmantot 20 tūkstošus karavīru un vairāk nekā 40 tūkstošus policistu. Tāpat pasākuma drošības nodrošināšanā piedalīsies divi tūkstoši karavīru no citām valstīm.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/news/articles/c...

     [+] [-]

, 2024-06-01 16:13, pirms 3 nedēļām
Pļūtins savējos iesaistījis?

     [+] [-]

, 2024-06-01 17:52, pirms 3 nedēļām
Pandora rakstīja: Pļūtins savējos iesaistījis?
Nē, nē, tur piedalās tikai neitrālie teroristi! Paša Baha rezolūcija! Pozējot pēc spridzināšanas un šaušanas, nedrīkst rādīt kaimiņzemes karogu un simboliku. Pat himnu spēlēt nedrīkst.