Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Apinis: "Ko tur daudz taisnoties - esmu ceturtais, viss kārtībā"

Rolands Eliņš

Apinis: "Ko tur daudz taisnoties - esmu ceturtais, viss kārtībā"
Aigars Apinis. Foto: Ausma Cīrulniece, Latvijas Paralimpiskā komiteja

Latvijas paralimpietis Aigars Apinis šodien ieguva ceturto vietu diska mešanas sacensībās Tokijas paralimpiskajās spēlēs. Pēc sacensībām viņš intervijā LTV atzina vilšanos un norādīja uz iespējamajiem iemesliem palikšanai bez medaļas, taču arī uzturēja labu garastāvokli.

Aigars Apinis diska mešanā F52 grupā uzrādīja rezultātu 19.54m, kas deva ceturto vietu. Apinis šajā disciplīnā iepriekš trīsreiz triumfējis paralimpiskajās spēlēs un šodien neslēpa sarūgtinājumu.

"Sajūtas? Rupji sakot, sūdīgas," viņš teica intervijā pēc sacensībām. "Palikt ceturtajā vietā – tas ir... Nezinu, viss bija izdarīts, kā vajag, bet tomēr kaut kas ņēma virsroku. Nezinu tieši, kas, bet laikam tas tomēr ir saistībā ar to, ka nevar veikt pienācīgas treniņnometnes Latvijā. Nevar pienācīgi sagatavoties, visu laiku kaut kur braukājot uz treniņiem, nedzīvojot uz vietas."

Apinim tika vaicāts, vai viņa startu ietekmēja kārtas numurs (pēdējais), par ko viņš nedaudz pasmējās: "No vienas puses, starta pozīcija jau man labvēlīga. Taču nedaudz par ilgu, jā."

Apinis toties vērsa uzmanību uz to, ka šoreiz sportistiem nav ticis ļauts saņemt palīdzību iekāpšanai iekšā: "Nezinu, kāpēc, pēkšņi pirmo reizi sacensībās tā bija. Visās sacensībās, visos čempionātos palīdz iekāpt iekšā, jo tas atvieglo sportistam sacensības."

Intervijā Apinis par savu rezultātu arī pasmaidīja, uzturot labu omu: "Kaut kad jau mazlietiņ arī jāzaudē, lai pēc tam atkal cīnītos un varētu iet uz priekšu. Jūs jau redzējāt - visi sportisti cīnās. Nav vāju sportistu, kuri šeit atbrauc, to dara paši labākie. Šobrīd grūti saprast, kas man nesanāca. It kā atbraucām laicīgi, sagatavošanās posmā viss bija labi. Varbūt tagad pēc dienas atkal 21 metru uzmetīšu. Bet tas jau vairs neko..."

"Žēl. Varbūt jāpaņem pauze," teica Apinis. "Jāpiedomā, kas un kā, jāsaliek visu pa plauktiņiem, jāpaanalizē. Bet nu pirmā lieta, par ko esmu drošs, šeit ir Covid-19, jo tas iztraucēja visus treniņus. Jo mums Latvijā reāli to nebija. Zinu, ka citās valstīs taisīja savus burbuļus, rīkoja treniņus, pienācīgi sportoja. Bet mums nebija. Ja man jābrauc trenēties uz... Bet ziniet ko, ko tur daudz taisnoties, es esmu ceturtais, viss kārtībā, paldies Latvijai par atbalstu!" Apinis interviju pabeidza ar smaidu un paceltiem īkšķiem.

  +3 [+] [-]

, 2021-08-29 18:54, pirms 3 gadiem
Malacis!!!

  +2 [+] [-]

, 2021-08-29 22:34, pirms 3 gadiem
Visu cieņu, Aigar! Milzīgs darbs paveikts daudzu gadu garumā! Paldies!

     [+] [-]

, 2021-08-30 13:20, pirms 3 gadiem
Viss kārtībā nu jau esi trešais vecīt 👍 indietis sajaucis klases un norāva disjābeli!