Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Loka šāvēja Melle kvalificējas Riodežaneiro paralimpiskajām spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Loka šāvēja Melle kvalificējas Riodežaneiro paralimpiskajām spēlēm
Gints Jonasts un Ieva Melle
Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja / dpat.nl

Latvijas loka šāvēja Ieva Melle vakar Vācijā izcīnīja 9. vietu paralimpiskajā pasaules čempionātā un kvalificējās Riodežaneiro paralimpiskajām spēlēm.

Vācijas pilsētā Donaušingenā loka šāvēja Ieva Melle kvalificējās izslēgšanas mačiem, kur tika pie vienas uzvaras (1/16finālā 6:0 pret čehieti). Planētas meistarsacīkšu noslēgumā viņa ierindojās 9. vietā (no 37) un nopelnīja ceļazīmi uz Rio.

Pasaules čempionātā piedalījās arī mūsu loka šāvējs Gints Jonasts. Izslēgšanas mačus viņš sāka ar divām uzvarām (6:0 pret ukraini un 6:2 pret vācieti), bet 1/16finālā zaudēja ķīnietim (3:7). Planētas meistarsacīkšu noslēgumā viņš ierindojās 17. vietā starp 66 dalībniekiem.

Kā jzināms, paralimpiskajā spēlēs no mūsējiem labākos panākumus sasniedzis lodes grūdējs un diska metējs Aigars Apinis (42). Viņa kontā ir vairākas paralimpisko spēļu medaļas - trīs zelti, divi sudrabi un divas bronzas.

Izmantotie resursi:
donau2015.com
lpkomiteja.lv