Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1322, Did:0, useCase: 3

Sestdien Rojā Latvijas spēkavīru čempionāta pēdējais posms

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sestdien Rojā Latvijas spēkavīru čempionāta pēdējais posms
Mareks Leitis
Foto: Ritvars Raits

Sestdien, 14. jūlijā, Rojā Zvejnieksvētkos norisināsies „Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta 2012” piektais, noslēdzošais posms pirms lielā fināla. Šis posms būs īpašs ne tikai ar to, ka ir pēdējais regulārā čempionāta posms, bet arī ar to, ka norisināsies pludmalē un arī vingrinājumi būs citādāki, nekā ierasts.

Spēkavīru sezona rit pilnā sparā un jau Rojā noskaidrosim tos, kuri kvalificēsies lielajam finālam, kas norisināsies 4. augustā Ventspilī un 5. augustā Koknesē. Sacensības solās būt aizraujošas, jo spēkavīriem kādu laiku nav bijis jāpilda uzdevumi pludmales smiltīs.

Rojā būs tāds vingrinājums kā Līvu alus mucu mešana. Šajā posmā tās būs jānes no jūras, kas skatītājiem būs īpaši interesanti. Otrs vingrinājums būs Tolmets pietupieni ar speciāli izgatavotu iekārtu. Atlētiem būs jāceļ Lode baļķis, jāveļ Triobet riepa pludmales smiltīs, kas varbūt pat atvieglos atlētiem vingrinājumu, jo būs vieglāk to satvert.

Redzēsim arī Nissan/Norde mašīnu turēšanu. Šoreiz abās pusēs novietotās Nissan Juke automašīnas būs pēc iespējas ilgāk jānotur karstajās pludmales smiltīs. Noslēgumā Siltums Jums stafete - ragavas un mucas, kas norisināsies gan jūrā, gan smiltīs.

Šīs sacensības noteikti nebūs tās vieglākās, jo pludmales smiltis ir papildus šķērslis, izpildot vingrinājumus. Šis ir pēdējais posms pirms fināla, tādēļ sacensības solās būt spraigas un visi, kas atbalsta spēkavīrus, laipni aicināti klātienē vērot un turēt īkšķus par saviem favorītiem, kā arī vienkārši baudīt Zvejnieksvētkus Rojā.

Čempionāta kopvērtējums pirms Rojas posma

VSportistsPunkti
1.Didzis Zariņš33
2.Dainis Zāģeris30
3.Oskars Martužans28
4.Mareks Leitis25
5.Ingus Kaktenieks22
6.Rolands Fersters16
7.Edgars Andersons15
8.Jānis Šleckus15
9.Ildars Sviķis14
10.Andris Leišavnieks11
11.Aivars Šmaukstelis4
12.Roberts Kieperszo3
13.Mareks Jēkabsons3
14.Māris Blumfelds1
15.Oskars Brugemanis0
16.Jānis Ilgavižs0

Nākamie „Siltums Jums Latvijas Spēkavīru čempionāta 2012” posmi norisināsies 21. jūlijā Līvānos (pāru sacensības), 22. jūlijā Ērgļos (pāru sacensības), 4. augustā Ventspilī (elites fināls), 5. augustā Koknesē (elites fināls) un 12. augustā Preiļos (komandu sacensības).

Vairāk informācijas par čempionāta norises vietām, laiku un dalībniekiem Par stipru Latviju!