Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:232, Did:0, useCase: 3

Stafetē devītie un sešpadsmitās

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Stafetē devītie un sešpadsmitās
Labākai rezultāts Latvijai Eiropas čempionātā
bija Mārtiņa Sirmā sudrabs vidējā distancē.

Ventspilī noslēdzies Eiropas čempionāts orientēšanās sportā, kura pēdējā disciplīnā – stafetē – Latvijas kungu pirmā komanda izcīnīja devīto vietu, bet dāmas sasniedza 16. rezultātu.

Gluži tāpat, kā iepriekšējās dienās, Ventspilī spoži spīdēja saule turklāt maigāks bija kļuvis vējš, kas nozīmēja, ka stafetes sacīkstes risināsies tiešām karstos laika apstākļos. Sevišķi jau kungiem, kas uz starta izgāja otrie.
Latvijas dāmu pirmajai komandai pirmā distancē devās Zanda Abzalone, kura sasniedza 19.laiku, bet Unai Aramai, kura startēja otrā, šo vietu neizdevās pat nosargāt. Aramai distancē daudz kļūdījās, tāpēc šī posma uzvarētājai zaudēja 28 minūtes un stafetes kociņu trešā posma veicējai Aija Skrastiņai nodeva, atrodoties 23.vietā. Skrastiņai situāciju gan nedaudz izdevās uzlabot, paceļot Latviju par vienu vietu augstāk, kas, neskaitot izlašu otrās komandas, komandai deva 16.vietu.
Kungi, Mārtiņa Sirmā vakardienas panākuma spārnoti, bija gatavi arī šoreiz pacīnīties par medaļu, taču jau pirmais posms sagādāja vilšanos. Edgars Bertuks Ventspils kāpās nedaudz apjuka, tāpēc pēc pirmā posma mūsējie bija vien 20.vietā. Lieliski savu posmu veica Jānis Krūmiņš, uzrādot septīto laiku un paceļot Latviju uz 14.vietu. Sirmā starts pēdējā posmā ļāva cerēt, ka desmitnieks ir sasniedzams, un tā arī notika. Mārtiņš gan finišēja 11.vietā, bet, tā kā priekšā bija arī divas otrās komandas, Latvijas kundi Eiropas čempionāta pēdējā dienā izcīnīja devīto vietu.

Par uzvarētājām sieviešu konkurencē kļuva zviedrietes, atstājot aiz sevis Krieviju un Somiju. Savukārt kungiem uzvarēja Krievija, bet tālāk sekoja Šveice un Somija. Jāpiebilst, ka cīņa par bronzu kungu mačos bija sevišķi spraiga, jo somi tuvākos sekotājus frančus un čehus apsteidza tikai par, attiecīgi, četrām un piecām sekundēm.

Jūnija pirmā diena bija Ventspils čempionātā bija pēdējā. Latvijas izlases sportistiem vienu reizi izdevās kāpt uz goda pjedestāla, jo Mārtiņš Sirmais izcīnīja otro vietu vidējā distancē. Līdz ar to Latvija kļuva par vienu no septiņām valstīm, kurām šajā čempionātā izdevās tikt pie medaļām.

Medaļu sadalījums

Komanda Z S B K
Krievija 2 2 1 5
Zviedrija 2 - 3 5
Norvēģija 2 - - 2
Somija 1 2 4 7
Francija 1 - - 1
Šveice - 3 - 3
Latvija - 1 - 1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-06-01 21:20, pirms 16 gadiem
oveckin var redzeet,ka tev par sho sporta veidu un taa attiistiibu Latvijaa naw nemaazaakas nojausmas.ja gribeeja savus uuber krutos lauku shutkas te baarstiit,tad ej to dariit ar saviem korifaaniem pie bamshlja pudeles,bet ne te.Zinaatu kaada tur konkurence,tad nerunaatu taa.Un cuik shis sporta veids ir attiistiits citaas eiropas valstiis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-01 21:34, pirms 16 gadiem
dafaktapvan rakstīja: Salabojiet tabulu, sirmajam sudrabs, nevis bronza

ups, pirksti liiki aukshaa vnk nepareizi burti bij sakartoti

  +2 [+] [-]

, 2008-06-01 21:37, pirms 16 gadiem
Kaa jau daudzos sporta veidos,finanseejuma zinjaa kvai.Visi labaakie orientieristi ir skrien aarzemju klubos,paarsvaraa skandinaavijas,jo tur tie nodroshina treninju apstaakljus,kkaadu naudu utt.Latvija to nevar pacelt.Protams peedeejaa laikaa viss iet uz augshu un arii komandaa ienaak jaunaa paaudze.zheel,ka peedeejaa laikaa strauji aug shii sporta veida izmaksas un taadeelj par tautas sporta veidu driiz buus gruuti nosaukt.Nu ja grib starteet daudzmas noziimiigaas sacensiibaas.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-02 13:39, pirms 16 gadiem
Labāk 1 medālis nekā neviens... (:

  +1 [+] [-]

, 2008-06-02 14:59, pirms 16 gadiem
Ja, diemžēl, Bertuks nebūtu pārdedzis uz 1. kontropunktu, tad iespējams arī mūsu vīriešu izlasei būtu kāda medaļa, jo Sirmais un Krūmiņš nolidoja teicami.
Skaidrs, ka mums sen nav bijusi tika lieliska izlase, tādēļ, ceram uz Pasaules čempi šogad čehijā.. Lai veicas!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-02 15:01, pirms 16 gadiem
Jautājums Ovečkinam... cik medaļas Latvijas jaunās brīvvalsts hokeja, futbola komandas ir guvušas Pasaules un Eiropas čempionātos?

     [+] [-]

, 2008-06-04 21:12, pirms 16 gadiem
Šitas bija labs jautājums.Varu pateikt ka latvijas futbola izlase ir pakāpus pasaules rangā uz 70 vietu.Apsveicam