Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:232, Did:0, useCase: 3

Taku orientēšanās čempionāts noslēdzas ar skandināvu dominanci

Jānis Pārums

Vakar, 28. maijā ar ļoti pārliecinošu zviedra Stiga Gerdtmana uzvaru noslēdzās Eiropas taku orientēšanās čempionāts. Stigs savai uzvarai pamatus ielika jau 1. sacensību dienā, kad bija precīzs visos kontrolpunktu posteņos.

Taku orientēšanās jeb "precīzās orientēšanās" sacensībās sportista pavadītais laiks distancē nav svarīgs – par uzvarētāju kļūst tas sportists, kurš visprecīzāk orientējās un visātrāk nosaka pareizo kontrolpunktu atrašanās vietu laika ņemšanas vietās.

Eiropas taku orientēšanās čempionātā dalībnieki startē divās grupās – atklātajā un paraolimpiskajā.

Otrā sacensību diena, kurā bija jāveic 2,7 km gara distance ar 23 kontrolpunktu posteņiem, ieviesa pārmaiņas arī godalgoto vietu sadalījumā. Uzvarēja Stig Gerdtman no Zviedrijas, kurš bija precīzākais abās dienās. 2. vietu izcīnīja Lars Jakob Waaler no Norvēģijas, kurš uzrādīja augstvērtīgu rezultātu arī otrajā dienā un spēja pakāpties līdz 2. vietai kopvērtējumā.

3. vietu izcīnīja Anna Hansson no Zviedrijas, kura pateicoties otrās dienas precīzajai orientēšanās, no piedastāla izstūma savu komandas biedru Martin Fredholm.

Latvijas izlasei šajās sacensībās nepalīdzēja pat mājas sienas, tika izcīnītas vietas, kas atrodas tablo pašā apakšā.

Rezultāti:

Vieta Sportists Valsts Punkti.
1. Stig Gerdtman SWE 45
2. Lars Jakob Waaler NOR 42
3. Anna Hansson SWE 42
47. Oļegs Tabernakulovs LAT 19
48. Sergejs Andrejevs LAT 17
49. Valdis Strods LAT 17
52. Vjačeslavs Lukaševics LAT 15
53. Anatolijs Lebedoks LAT 14
54. Vladislavs Grundans LAT 8

Nākamās starptautiskās sacensības notiek jūlijā, kad Čehijā norisināsies Pasaules taku orientēšanās čempionāts.

Informāciju sagatavoja
Eiropas čempionāta preses dienests