Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:232, Did:0, useCase: 3

Ikaunieks: "Kļūdījās pat pasaules čempioni"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ikaunieks: "Kļūdījās pat pasaules čempioni"
Eiropas čempionāts orientēšanās
sportā Ventspilī bija sarīkots godam.

Pēc Eiropas čempionāta orientēšanās sportā, kas svētdien noslēdzās Ventspilī, Latvijas komandas pārstāvji par šo sacensību organizāciju un startēšanas apstākļiem izteicās ļoti atzinīgi.

"Tiešām prieks par to, ka nav jākaunas par šo sacensību organizāciju," eSports.lv atzina Latvijas izlases līderis Mārtiņš Sirmais. "Esmu ļoti apmierināts ar visu, arī ar silto un saulaino laiku, kas bija visu sacensību laiku. Daudzi ir apmierināti, kad līst lietus un vieglāk skriet, bet es esmu tas cilvēks, kas mīl siltumu, un, ja var nedaudz pasvīst, skrienu vēl labāk. Tā kā arī laiks bija saorganizēts pareizais."

Latvijas izlases treneris Gunārs Ikaunieks sevišķi uzsvēra interesantā apvadu, kurā vajadzēja startēt: "Sacensību arēnas bija ļoti interesantas un ļoti labi bija izveidoti sacensību centri, sevišķi garajā distancē un stafetē. Apvidus pilnīgi noteikti atbilst šāda līmeņa sacensībām, jo tas ir pietiekoši sarežģīts, lai ne mirkli nevarētu atslābināties. Ne velti daži sportisti, kas savulaik bijuši pasaules čempioni, pat netika līdz finālam. Komanda, kas gatavoja šo čempionātu, pastrādāja ļoti labi un domāju, ka visi čempionāta dalībnieki un viesi mājās devās ar labāk atmiņām par Ventspili un Latviju."

Latvijas dāmu komandas līdere Aija Skrastiņa atzina, ka šo čempionātu tiešām varēja izbaudīt: "Laiks, vieta, organizācija – viss bija perfekti. Arī apvidus bija ļoti interesants. Lai gan brīžiem bija smagi skriet pa kādu purvaināku vietu vai kāpām, tas tomēr bija ļoti interesanti." Tiesa Aijai tā īsti izbaudīt šīs sacensības liedza muļķīgs pārpratums garajā distancē – latvietei izdevās sasniegt astoto labāko rezultātu, taču galu galā neprecizitāte kāda kontrolpunktā beidzās ar diskvalifikāciju... "Apmierināta esmu tikai daļēji, jo žēl par misēkli garajā distancē. Arī vidējā distancē varēja būt labāk, bet tajā dienā man galīgi neveicās, toties sprintā bija daudzmaz atbilstošs rezultāts."

"Fiziski mēs esam tuvu labākajiem, bet svarīga ir arī pati orientēšanās. Šodien kādu laiku skrēju līdzās zviedram Emīlam Vigstedam un jutu, ka viņš ir spēcīgāks par mani, tāpēc bija jājautā, kā tad es viņu apsteidzu vidējā distancē? Tas tikai pierāda, ka vienādi svarīga ir gan skriešana, gan orientēšanā, bet šobrīd līderi ir nedaudz priekšā abos," komentējot sasniegtos rezultātus sacīja Sirmais.

Orientieristi tagad kādu laiku varēs atvilkt elpu, bet tad sekos pasaules kausa posms, bet jūlijā Čehijā jau risināsies pasaules čempionāts. Savukārt nākamais Eiropas čempionāts 2010.gadā notiks Bulgārijā.

Izmantotie resursi:
ventasbalss.lv
eoc2008.lv

     [+] [-]

, 2008-06-02 00:42, pirms 16 gadiem
Skrien pa mežu, atzīmējies kontrolpunktos, pa ceļu vāc sēnes. Pēc nonākšanas galapunktā, no distancē kopā pavadītā laika tiek atņemti salasīto sēņu koeficientu (katrai sēņu sugai savs koeficients - baravikām augstākais, piepēm zemākais) reizinājumi. Uzvarētājs ir tas, kura rezultāts ir vismazākais.

  +6 [+] [-]

, 2008-06-02 08:54, pirms 16 gadiem
MachimoI rakstīja: Skrien pa mežu, atzīmējies kontrolpunktos, pa ceļu vāc sēnes. Pēc nonākšanas galapunktā, no distancē kopā pavadītā laika tiek atņemti salasīto sēņu koeficientu (katrai sēņu sugai savs koeficients - baravikām augstākais, piepēm zemākais) reizinājumi. Uzvarētājs ir tas, kura rezultāts ir vismazākais.

Tev nav ne mazākās nojausmas- cik apbrīnojamas spējas ir pasaules labākajiem, un cik niansēts ir šis sporta veids!
Slēpts komentārs: J.Z.88

  -1 [+] [-]

, 2008-06-02 09:36, pirms 16 gadiem
J.Z.88 rakstīja: Kuš Kuš...Latvijas populārākais sporta veids taču =)

emmm nē LV populārakais sporta veids ir basītis. Bet ir daudz cilvēku, kas uzskata, ka tas ir OS, tādēļ visādas muļķības raksta par to.

  +2 [+] [-]

, 2008-06-02 10:25, pirms 16 gadiem
kas ir tas basiitis?

  -2 [+] [-]

, 2008-06-02 10:44, pirms 16 gadiem
ledusledus rakstīja: kas ir tas basiitis?

uuuuuuuuuuuuuuuu nu sarežģīts jautājums man liekas
1)Daiļslidošana
2)Basketbols
3)Bļitkošana

  +2 [+] [-]

, 2008-06-02 12:50, pirms 16 gadiem
Prieks par M.Sirmā medaļu vidējā distancē, biju klāt un emocijas vnk fantastiskas.. pēc tam dodoties EOC tour mačā bija tik viegli skriet aiz pacēluma
žēl ka stafete neiznāca bet par organizāciju varu teikt tikai visu to labāko

  +2 [+] [-]

, 2008-06-02 12:57, pirms 16 gadiem
Te var apskatīties kādi rezultāti ir orientieristam Zemgum Žagatam vieglatlētikā
skriesim.lv: ::::::: Skriesim! :::::::

Apskatieties, kungi, tad varbūt beigsiet kladzināt par sēņošanu.

  +2 [+] [-]

, 2008-06-02 14:54, pirms 16 gadiem
Jā, Eiropas čempionāts bija noorganizēts godam un, kad notika vidējās distances fināls un stafetes, kaislības un satraukums bija pat liekāks kā hokejā.
Kā var būt neinteresanti, ja tavi tautieši cīnās par medaļām pasaules čempionātā?
EOC tour ietvaros varu apgalvot, ka kartes un mežs tiešā, bija fantastiskas.
Žēl, gan, ka mums te Latvijā tāds pasākums vairs nespīd daudzus gadus...

     [+] [-]

, 2008-07-14 16:08, pirms 16 gadiem
Pasaules čempionātā rakstu, jo EČ startē lielākais vairums pasaules vadošo orientieristu.
Tas ir līdzīgi kā EČ un PČ futbolā.