Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Guntars Paste: "Pietrūka emociju un svaiguma, bet turnīrs vērtējams pozitīvi"

Guntars Paste
Guntars Paste

Guntars Paste: "Pietrūka emociju un svaiguma, bet turnīrs vērtējams pozitīvi"
Aleksandrs Ņiživijs, Ronalds Ķēniņš un Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2014. gada pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālu neizdevās sasniegt Latvijas valstsvienībai, kas izšķirošajā spēlē ar 2:3 atzina šveiciešu pārākumu. Pēc "Olybet" hokeja eksperta Guntara Pastes domām, iespaidu atstājis vakar piedzīvotais zaudējums pret laukuma saimniekiem baltkrieviem, tādējādi mūsējiem pietrūkušas emocijas un svaigums, tāpat bijis grūti saņemties pēc nonākšanas iedzinējos. Tiesa, neskatoties uz 11. vietu kopvērtējumā, Paste uzskata, ka pasaules čempionāts vērtējams kā pārsteigums un pozitīvi.

Pēc spēles pirmajām minūtēm varēja just, ka atpūtai bijušas mazāk nekā 20 stundas, varēja redzēt, ka izlasei nepietika svaiguma, bija sakrājies nogurums. Sākumā dabūjām divus skaitliskos vairākumus, kuros nekas lāgā nesanāca, turklāt tūdaļ Šveice ātri iemeta divas bezatbildes ripas. Tobrīd bija ļoti grūti savākties, varēja redzēt, ka Teds Nolans vairāk uzticas un biežāk laukumā laiž ceturto - Andra Džeriņa - maiņu, tāpat pārāk sāpošs bija Artūra Kuldas savainojums, jo viņš otrajā pusē tikpat kā nespēlēja. Patika Zemgus Girgensons, kurš mēģināja reabilitēties par diskvalifikāciju, jo pret Baltkrieviju viņš ļoti pietrūka.

Otros un trešos vārtus ielaidām, uzbrukumam pieslēdzoties šveiciešu aizsargiem. Piespēles nāca no aizvārtes uz laukuma vidu, tādēļ vaina jāuzņemas centra uzbrucējiem, kuri atstāja brīvus pleķus. Ja malējie uzbrucēji pazaudē sedzamo, tad ir jāmeklē brīvais, jo tomēr spēlējam piecatā pret pieciem, tukša vieta nekad nepaliek. Kļūdas radās uz noguruma un koncentrēšanās trūkuma fona, bet tāda ir turnīra formula.

Kopumā jāsaka, ka mačs pret Šveici bija bez emocijām, tukšs saraustīts. Taču malači, ka beigās metās glābt, ko vien varēja. Smieklīgi sanāk - apspēlējām Somiju un Amerikas Savienotās Valstis, bet ceturtdaļfinālā netiekam. Tāds ir hokejs. Tagad katra komanda var uzvarēt cita citu. Ja paskatāmies uz ceturtdaļfināliem, šobrīd zināms tikai viens pāris: Kanāda pret Somiju. Nedomāju, ka somi būs dāvana, domāju, ka viņi izsitīs kanādiešus. Piemēram, pret Baltkrieviju somi parādīja skatāmu spēli, vārtsargs bija labs, uzbrukumā Petri Kontiola, visa komanda labi slido, labi spēlē. Savukārt Kanādas izlase nav atstājusi nekādu iespaidu, nav parādījusi neko sevišķu. Sanāk tāda pseido Kanādas izlase.

Arī Francija var pacīnīties pret, piemēram, amerikāņiem, ja pieredzējušais Kristobāls Iē, kurš savulaik veiksmīgi spēlēja Monreālas "Canadiens" rindās, parādīs labu sniegumu. Arī laukuma saimnieku baltkrievu pretiniekiem neies viegli, atkal būs jūtams tiesneša pirksts. Baltkrievija nebūs tas labākais pretinieks.

Atgriežoties pie Latvijas valstsvienības parādītā snieguma pasaules čempionātā, simboliskajā izlasē bez šaubām iekļautu Artūru Kuldu, Kristapu Sotnieku, uzbrukumā Kasparu Daugaviņu, Ronaldu Ķēniņu un Zemgu Girgensonu. Vārtos laikam jau liktu Edgaru Masaļski. Man šķiet, ka šoreiz Nolans neuzminēja, bet tas paliek uz treneru sirdsapziņas, jo viņi atbild par sasniegto.

Aizvadītā sezona ar Nolanu jāvērtē ar lielu plusu, jo izdevās gan olimpiskās spēles, gan pasaules čempionāts. Man bija pārsteigums, ka Minskā spēlēsim tik forši. Sezona izdevusies fantastiska, tāpēc Hokeja federācijas prezidenta vietā censtos noturēt Nolanu. Taču Kirovam Lipmana kungam noteikti ir citi plāni galvenā trenera sakarā.

Spēlētāji ir malači, ka cīnījās līdz beidzamajām sekundēm, taču pietrūka emociju, visi bija iztukšoti. Izskaņā bija centieni glābt spēli, bet nogurums ņēma virsroku. Turnīrs bez šaubām vērtējams pozitīvi, varam redzēt, ka ir izauguši hokejisti, kuri izveidojušies par līderiem ne tikai laukumā, bet arī ģērbtuvēs. Lielais paldies jāsaka treneru korpusam ar Nolanu priekšgalā, visam apkalpojošajam personālam.

Galvenais, ka Latvijas līdzjutējiem ir sagādātas pozitīvas emocijas. Daudzi bija aizbraukuši uz Baltkrieviju un saņēma lielisku lādiņu.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 21:18, pirms 10 gadiem
Kas tas Pasta ir? Zobu pasta vai aknu pasta? Lai tik nelien pie Jirgensona!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 21:19, pirms 10 gadiem
tā jau emocijas ir nokaitētas, vēl šitam jālien ar saviem ''eksperta'' spriedumiem

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 23:03, pirms 10 gadiem
Cerams, ka viņa raksti būs arī turpmāk!

     [+] [-]

, 2014-05-20 23:24, pirms 10 gadiem
Nu, nu, Guntar, nešauj pār strīpu... Sākumā tiešām bija daudz pozitīvu emociju, bet beigās - nu nekādīgi, dominēja jau negatīvās... Un ir cits jautājums, kas sagādāja negatīvās emocijas - tiesnešu neieskaitītais vārtu guvums pret belariem, vai kāds cits faktors.
Ja mēs ņemam par atskaiti punktu, ka mums bija jāizdzīvo Elitē, tad jau, protams, mēs varam priecāties (es gan ievēroju visus Tavus komentārus jau kopš paša sākuma, un man ĻOOOTI nepatika, ka jau čempja sākumā tu mūsējiem tik zemas likmes liec jeb viņus tik zemu vērtē!), bet es uzskatu, ka mēs nedrīkstam saviem hokejistiem uzstādīt tik zemus mērķus un tādējādi netieši graut komandas spēku. Visam šajā pasaulē ir saistība, nedrīkst spļaut pa labi un pa kreisi, ja esi īstens Latvijas fans!
Tāpēc nākamreiz, ja tev ir negatīvi "pareģojumi", labāk sēdi savā mājā un negāz ārā savu "piezemēto" pļurzu. Zini, apnika jau šogad. It sevišķi, kad mūsējie sāka zaudēt, ko tik ļoti "vēlējies".

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 23:24, pirms 10 gadiem
Veciem vajag pateikt paldies par cempi! un varbiut nakamaja cempi, ja tiesam pamatviri netiek, traumas u.c.kibeles varbut dodam iespeju Upitim,Bicevskim un jaunajiem caliem no HK Riga.Jo, ja kaut vai viens izsauj (ka Indrasis paris gadus atpakal), tas jau Latvijai ir milzigs ieguvums un lidzjutejiem gandarijums, ka kaut kas iet uz prieksu un attistas!
Bet cehu tiesnesim lai nestav uz muzu! vispar jau tadus te galadrancus uzaicina iedod paris simtu eiro, un tas tak mati pardos ar meitu! uz cempi vajag normali apmaksatus tiesnesus sutit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja