Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

"Lattelecom" Rīgas maratons nodrošinās svētkus visas nedēļas nogales laikā

"Lattelecom" Rīgas maratons nodrošinās svētkus visas nedēļas nogales laikā
"Lattelecom" Rīgas maratona partneri preses konferencē kopā ar "Rimi" bērnu maratona vēstniekiem
Foto: Mārtiņš Zilgalvis/F64

Šodien oficiālajā preses konferencē Rīgas Domē "Lattelecom" Rīgas maratona organizatori un partneri – "Lattelecom" un "Nordea banka", informēja par 2015. gada maratona jauninājumiem, ko skrējiena dalībnieki un līdzjutēji piedzīvos gatavošanās procesā un Maratona nedēļas nogalē 16.-17.maijā.

Preses konferencē piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs "NECom" valdes priekšsēdētājs Aigars Nords un maratona partneri - "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis un "Nordea bankas" vadītājs Latvijā Jānis Buks.

Iekļaujoties Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē oficiālajā kultūras programmā un atzīmējot Rīgas maratona 25 gadus, šogad "Lattelecom" Rīgas maratons priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus plašā skriešanas svētku programmā visas nedēļas nogales garumā, kurā piedalīties varēs gan skrējēji, gan līdzjutēji, gan rīdzinieki un pilsētas viesi.

17. maijā "Lattelecom" Rīgas maratons notiks jau 25. reizi. "Lattelecom Rīgas maratonā 2015" dalībniekiem būs pieejamas jau ierastās četras distances: maratons jeb 42,195 km, pusmaratons jeb 21,0975 km, 10 km un 5 km distances, šogad saglabājot jau 2014. gadā veiksmīgi izstrādātās trases pilsētas centrā un uz Brīvības ielas. "Lattelecom" Rīgas maratona epicentrs saglabājas jau tradicionāli - 11. novembra krastmalā, kur atrodas gan starts un finišs, gan dienu iepriekš, iesildot "Lattelecom" Rīgas maratonu, notiks plaša pasākumu programma pieaugušajiem un bērniem. 16. maijā, sestdienā pirms "Lattelecom" Rīgas maratona, Krastmalā iecerēta iesildīšanās iespēja bērniem "Rimi" bērnu maratonā, kas šogad notiks jau trešo reizi. Savukārt ārvalstu dalībniekiem, kuru skaits, pateicoties Rīgas pievilcībai, skaistajām trasēm pilsētas centrā un "Lattelecom" Rīgas maratona aktivitātēm ārvalstu tirgos, šogad varētu pieaugt vēl vairāk, būs iespēja pirmo reizi piedalīties Nāciju parādē jeb simboliskā gājienā cauri Vecrīgai līdz finiša līnijai un Krastmalai. Sestdienas programmu noslēgs jubilejas gada maratona svinīga atklāšana un t.s. "makaronu ballīte" jeb maratoniem raksturīgā pasta party turpat Krastmalā.

Līdzjutējiem, pilsētas viesiem un dalībniekiem 17. maijā īpaši pievilcīgs būs "Latvijas prezidentūras kultūras kilometrs" jeb īpaša kultūras, mūzikas un sadziedāšanās programma skrējiena laikā Brīvības ielā, galvaspilsētas centrālo ielu skatītājiem un skrējiena dalībniekiem ļaujot izbaudīt no cita – kultūrvēsturiska un izklaidējoša - skatu punkta. Dejotāji, dziedātāji, īpašas skatuves un performances dalībniekus un rīdziniekus izklaidēs visas Brīvības ielas trases posma garumā no Brīvības pieminekļa, kur bāzēsies "Kultūras goda sardze", līdz pat Stabu ielai.

""Lattelecom" Rīgas maratons pēdējo gadu laikā kļuvis par nozīmīgu Rīgas pilsētas vizītkarti, pulcējot tūkstošiem ārvalstu viesu un "maratona tūristu" un ceļot Rīgas atpazīstamību pasaulē. Pateicoties Latvijas prezidentūras statusam, ārvalstnieku skaits, kas piedalās "Lattelecom" Rīgas maratonā, šogad turpinās augt, tāpēc centrālās galvaspilsētas ielas un Brīvības ielas un uz tās notiekošo kultūras aktivitāšu saglabāšana visās maratona distanču trasēs ir organisks maratona attīstības solis. Pats galvenais – ceram, ka maratona atrašanās pašā centrā vēl vairāk skrējienā mudinās iesaistīties visus rīdziniekus, gan bērnus un jauniešus, gan cilvēkus jau gados, gan profesionālus skrējējus, gan iesācējus, gan, protams, līdzjutējus un atbalstītājus, kurus kuplā skaitā gaidām visas trases garumā, bet jo īpaši Brīvības ielā" – apgalvo Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pirmais maratons pasaulē ar savu televīzijas kanālu "360TV Maratons"

"Lattelecom" Rīgas maratons ir pirmais maratons pasaulē, kuram izveidots savs televīzijas kanāls "360TV Maratons". Kanāls, bez papildu maksas "Lattelecom" televīzijas klientiem, būs pieejams no 23. marta līdz pat 20. maijam, piedāvājot skatītājiem unikālu, Latvijā veidotu TV saturu ap un par skriešanu – diskusijas, padomus, tiešraides no pasākuma un pat realitātes seriālu, kas vēstīs par dalībnieku gaitām, gatavojoties "Lattelecom" Rīgas maratonam.

"Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis: "Esam kopā ar Maratonu jau kopš 2008. gada un, pārņemot galvenā partnera statusu, esam apņēmības pilni turpināt pasākuma attīstību, lai mēs būtu ne tikai labākie Ziemeļeiropā, bet inovāciju un tehnoloģiju ziņā arī pirmie visā Eiropā un pasaulē. Atbilstoši tehnoloģiju attīstībai šogad esam pilnveidojuši jau esošos maratonā izmantotos tehnoloģiju risinājumus. Pateicoties "Lattelecom TV" komandai, mums šogad ir izdevies nodrošināt, ka "Lattelecom" Rīgas maratons būs pirmais maratons pasaulē ar savu televīzijas kanālu "360TV Maratons" un esmu lepns, ka mums visiem kopā izdevies izveidot unikālu, kvalitatīvu un noderīgu saturu visiem skrējējiem un līdzjutējiem."

Papildus jaunajam televīzijas kanālam, "Lattelecom" 2015. gadā saglabājis un pilnveidojis arī iepriekšējos gados izstrādātos tehnoloģiju risinājumus: ievērojami uzlabota "Lattelecom" Rīgas Maratona reģistrācijas sistēmas veiktspēja, savukārt "Lattelecom" Rīgas maratona aplikācija atkal ļaus uzzināt programmu, sekot līdzi rezultātiem, iepazīties ar trasi. Kā jau pārliecinājāmies, aplikācija ir tikpat funkcionāla un atsevišķos gadījumos pat labāka, nekā vadošo Eiropas un pasaules maratonu aplikācijas.

Ar "Lattelecom" atbalstu arī šogad Uzmundrini savu maratona skrējēju! platformā visiem dalībniekiem būs iespējams nosūtīt virtuālos sveicienus, kurus atskaņos uz lielajiem ekrāniem trasē, kā arī uzņēmumu komandām iesaistīties Komandu kausa izcīņā.

Gatavošanās maratonam

Organizatori atgādina, ka iestājies pēdējais un atbildīgākais skrējiena sagatavošanās posms un aicina iesaistīties pasākumos, kas radīti, lai vēl vairāk palīdzētu skrējējiem sagatavošanās procesā – "adidas skriešanas skolā", programmā "Mans pirmais maratons", kā arī svētdienas koptreniņos Mežaparkā.

"adidas skriešanas skola šogad izpelnījusies ļoti lielu skrējēju atsaucību – skolas sezonu uzsākām jau pagājušā gada oktobrī un jau no pirmās dienas esam centušies skrējējiem sniegt profesionālus padomus gan par treniņu programmu, veselību, pareizu uzturu un inventāru, gan arī devuši iespēju iedvesmoties no citiem skrējējiem. Noslēdzošajā 28. marta skriešanas skolas nodarbībā plānojam rekordlielu apmeklētāju skaitu – tajā piedalīsies arī mūsu patronese un Latvijas rekordiste Jeļena Prokopčuka, kā arī viņas vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks", stāsta "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs un "NECom" valdes priekšsēdētājs Aigars Nords un aicina gan uz adidas skriešanas skolas 28. marta nodarbību, kurai joprojām var pieteikties maratona mājaslapā, gan uz koptreniņiem katru svētdienu plkst. 10:00 Mežaparkā.

"Nordea banka", ilggadējais Rīgas maratona sponsors, šogad aktīvi iesaistījusies tieši sagatavošanās procesā, un šosezon treniņi pirmo reizi notiek sadarbībā ar "Nordea" Finanšu fitnesa programmu.

"Nordea bankas" vadītājs Latvijā Jānis Buks: "Esmu gandarīts, ka līdz ar maratona spēcīgo vārdu šo gadu laikā arī attīstījusies arī vispārējā skriešanas kultūra Latvijā, sasniedzot vēl nebijušu līmeni. Lai turpinātu attīstību un ienestu jaunas vēsmas, šogad būsim pamanāmi un pieejami ikvienam maratona dalībniekam ar "Nordea" Finanšu fitnesa aktivitātēm, jo skriešanā līdzīgi kā finansēs svarīga ir ilgtermiņa domāšana un mērķtiecīgs darbs. Tieši tādēļ šogad atbalstām ļoti svarīgu maratona sagatavošanās procesa daļu – koptreniņus Mežaparkā, lai tie būtu gan saturiski noderīgi, gan arī laba izklaide kopā ar ģimeni, draugiem vai domubiedriem nedēļas nogalē. Un arī pašā maratona dienā pirms sava personīgā labākā rezultāta uzstādīšanas aicinām kopīgi iesildīties un saņemt profesionālu sporta treneru padomus "Nordea" Finanšu fitnesa teltī!"

Oficiālais krekls un medaļa

2015. gada krekla dizaina autore šogad ir Latvijas izcelsmes māksliniece Ella Krugļanska (Ella Kruglyanskaya), kas sevi jau izcili pierādījusi Ņujorkas un pasaules mākslas vidē, izstādoties pasaules vadošajās galerijās, kā arī viņas mākslas darbam pavisam nesen rotājot prestižākā modernās mākslas izdevuma "FRIEZE" vāku. Sev raksturīgajā rokrakstā, Ella uz krekla attēlojusi omulīgus un dzīvespriecīgus skrējējus, atgādinot, ka skriešana nav vis par rezultātu, bet gan dalību un, protams, gandarījumu un dzīvesprieku, ko no tās gūstam.

Medaļas, kā jau ierasts, "Lattelecom" Rīgas maratonā saņems pilnīgi visi finišētāji, 5km distances dalībniekiem simboliski saņemot vieglākās un izmēros mazākās, savukārt, maratona distances dalībniekiem saņemot smagākās un izmēros iespaidīgākās medaļas. Medaļā iemūžināta Rīgas centra karte un, atzīmējot maratona 25.jubilejas sezonu, tā šogad veidota īpašā matētā tehnikā.

Reģistrēties iespējams "Lattelecom" Rīgas maratona mājaslapā Lattelecom Rīgas maratons un "Nordea bankas" filiālēs visā Latvijā. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākumam, bet, tuvojoties maratonam, dalības maksa pakāpeniski paaugstināsies. Patlaban reģistrējušies jau gandrīz 7 000 dalībnieku no 49 pasaules valstīm.

Informāciju sagatavoja:
Inese Ķīkule

  +1 [+] [-]

, 2015-03-23 15:14, pirms 9 gadiem
Šogad cenas, manuprāt, ir takā par augstu. Negribas maksāt 19EUR par to lai noskrietu 10km distanci.

     [+] [-]

, 2015-03-23 17:57, pirms 9 gadiem
Poniijs rakstīja: Šogad cenas, manuprāt, ir takā par augstu. Negribas maksāt 19EUR par to lai noskrietu 10km distanci.
skrien 5km..vareja ar letaK piereģ.