Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:295, Did:0, useCase: 3

Reklāmraksts: Kā izvēlēties labāko sporta dvieli?

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Cītīgi krāmējot mantas, ejot uz sporta zāli, mēs pārdomājam sporta apģērbu, nopērkam pavisam jaunas kedas, meklējam smukākas čībiņas dušai, un vienkārši ieliekam tuvāko rokai sporta dvieli somā. Bet vai tas ir pareizi? Izvēloties sporta dvieli, jāņem vērā dažas detaļas un skrupulozāk jāpieiet izvēlei.

Dvieļu materiāls

Lielākā daļa sporta dvieļu ir izgatavoti no kokvilnas, un tas ir labi. Kokvilna ir izturīga, absorbējoša un pieejama.

Piemēram, frotē kokvilnas dvieļi ir ideāls sporta zāles aksesuārs fitnesa entuziastiem, kuri treniņu laikā daudz svīst. Kokvilna dvieļiem ir iespaidīga absorbcijas spēja un ātri žūstoša funkcija – tas palīdz novērst baktēriju augšanu.

Varam ieteikt interneta veikalu ar unikāli lielu dvieļu izvēli. Šeit jūs varēsiet atrast gan kvalitāti un izturību, gan sen meklēto toni, ka ideāli piestāvēs jūsu sporta kostīmam - https://www.nostra.lv/lv/katalogs/vannas-istabas-preces/dvieli/.

Kaut arī kokvilnas dvieļi ir ideāli, jūs varat apsvērt arī citas iespējas - linu, mikrošķiedru un bambusu dvieļus.

Ja meklējat ātri žūstošu dvieli ar mīkstām, plānām un neticami sīkām šķiedrām, vislabākā izvēle ir mikrošķiedra. Izņemot kokvilnu, mikrošķiedra ir arī cienīgs kandidāts treniņu dvieļiem – mitrums labi uzsūcas, dvielis ātri žūst.

Kaut arī jūsu sporta dvielim jābūt absorbējošam, tam nav nepieciešamas garas šķiedras, kas dvieli padara absorbējošāku. Izvēlieties tādu, kas ir pietiekami absorbējošs, bet ne tik biezs un smags, lai tajā nevairojas baktērijas. Baktērijas un pelējums aug mitros dvieļos, izraisot nepatīkamas smakas un pat higiēnas un veselības problēmas.

Piemērots izmērs un svars

Svarīgi ir arī dvieļa svars un izmērs. Dvieļus parasti mēra pēc auduma blīvuma. Jo plānāki ir dvieļi, jo mazāk tie sver. Plānāki dvieļi ātrāk nolietojas. Ja jūs meklējat labu sporta dvieli visam mūžam - apsveriet smagākos.

Smagāki dvieļi ir laba izvēle, jo tie var izturēt vairākkārtēju lietošanu un mazgāšanu. Tomēr paturiet prātā, ka tie var aizturēt vairāk mitruma un, ja netiek pareizi mazgāti un žāvēti, tajā var viegli ievākties baktērijas.

Dvieļu izmērs ir arī svarīgs apsvērums. Daži sporta zāles īpašnieki dod priekšroku maziem treniņu dvieļiem, kurus var viegli iesaiņot un uzglabāt. Standarta rokas dvielis parasti ir domāts tikai 30 pavadītām minūtēm sporta zālē.

Maigums

Ir daudz patīkamāk notīrīt sviedrus no sejas ar mīksto, maigu sporta dvieli.

Sejai ir jūtīga un maigā āda, tāpēc patīkams sporta dvieļa pieskāriens ir svarīgs. Ja vēlaties gan maigumu, gan izturību – labākais variants ir augstākās kvalitātes kokvilnas dvielis. Tomēr atcerieties, ka pareiza dvieļu kopšana ir būtiska, lai sporta dvielis būtu mīksts un kvalitatīvs.

Žāvēšanas laikā izveidots savārstījums

Dvieļos var izveidoties daudz svārstījumi – un tā ir maza, bet problēma. Neviens nevēlas noslaucīt sviedrus ar dvieli, pilnu ar savārstījumiem un citiem gružiem. Savārstījums rodas praktiski visiem dvieļiem, jo kokvilna ir šķiedra, kas dabiski izdalās.

Neatkarīgi no kvalitātes, jaunie dvieļi žāvēšanas laikā, iespējams, radīs savārstījumu. Lai nepārnest savārstījumu uz vecākiem dvieļiem, mazgāšanas un žāvēšanas laikā atdaliet veco no jaunā.

Kā rūpēties par treniņu dvieli

 Mazgāšana pēc katras lietošanas reizes. Jebkurā sporta inventārā ir daudz baktēriju. Pēc katra treniņa uz jūsu dvieļa ir daudz kaitīgu mikroorganismu. Par ko liecina nepatīkama smaka. Ikdienas mazgāšana atrisinās šo problēmu.
 Izvairieties no kondicioniera lietošanas. Mīkstinātāji satur silīciju, kas negatīvi ietekmē auduma uzsūktspēju. Izmantojiet parasto pulveri, derēs pat parastās veļas ziepes. Bet sakiet NĒ gaisa kondicionierim un mīkstinātājam.
 Parastā cepamā soda mazgāšanas līdzeklī padarīs jūsu dvieli īpaši mīkstu un svaigu.
 Nelietojiet pārāk daudz veļas pulvera. Ja jūs domājat, ka daudz pulvera padarīs jūsu dvieli tīrāku, tad jūs kļūdāties. Mikrošķiedru var labi mazgāt ar nelielu daudzumu mazgāšanas līdzekļa. Tas viss ir pateicoties īpašajai šķiedru struktūrai. Bagātīgais ķīmisko vielu daudzums var negatīvi ietekmēt jūsu ādu, kad jūs noslaucāt nosvīdušo pieri, seju, kaklu.
 Nepārslogojiet veļas mašīnu. Veļa tiek labi mazgāta tikai tad, ja veļas mašīnā ir pietiekami daudz vietas.
 Reizi mēnesī pievienojiet etiķi skalošanas līdzeklim. Etiķis noņem jūsu dvieļu lieko mazgāšanas līdzekli vai smakas un palīdz atjaunot absorbciju.
 Mazgājiet dvieļus siltā ūdenī - ne vairāk par 50 grādiem. Karsts ūdens var sabojāt dvieli.
 Nepāržāvējiet dvieļus.