Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Reklāmraksts: Kā izvēlēties velosipēdu?

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Transporta līdzeklis, trenažieris, izklaide – velosipēds ir tieši daudzpusīgs! Vasara bez tā gandrīz nav iedomājama. Velosipēdu piedāvājums ir tik plašs, ka apmulst ir pavisam viegli. Rakstā uzzināsi, kādi kritēriji jāņem vērā, lai veiktu pareizo izvēli un kur pieejami labi, bet lēti velosipēdi!

Cena

Kvalitatīvam velosipēdam nav obligāti jāmaksā 800 eiro, arī lēti velosipēdi var būt labi, viss atkarīgs no Tavām vēlmēm un vietas, kur to iegādājies. Ieteicams izvēlēties uzticamu tirdzniecības vietu, kur strādā savā jomā pieredzējuši speciālisti. Viņi noteikti palīdzēs veikt pareizo izvēli.

Var šķist, ka specializētos veikalos visi velosipēdi maksā dārgi, bet tā gluži nav taisnība. Piemēram, Velo Outlets veikalā Vienības gatvē 165A atradīsi maciņam draudzīgus un reizē arī modernus un kvalitatīvus divriteņus.

Mūsdienās nav jāuztraucas, ja līdz konkrētam veikalam tikt nav iespējams, velosipēdus var iegādāties arī internetā.
Vienibasgatave.lv vari gan apskatīt plašo preču klāstu, gan uzzināt vairāk par velosipēdu veidiem.

Kurš veids būs man piemērotākais?

Foto: Vienibasgatve.lv

Grūtākais lēmums, kas jāpieņem – kuru no velosipēdu veidiem izvēlēties?

Universālākie būs kalnu velosipēdi. Tie ir nepārspējami mazos un lielos braucienos pa dažādiem segumiem, grants ceļiem, meža takām un bezceļiem. Arī pa pilsētu braukšana būs ērta un vajadzības gadījumā varēsi uzņemt lielāku ātrumu.

Pilsētas velosipēdi ne tikai labi ripos pa pilsētas veloceliņiem un asfaltētiem ceļiem, tie arī izskatās stilīgi. Tā kā lielākajai daļai pilsētnieku velosipēdam vieta jāatvēl dzīvoklī, ir arī kompaktāki varianti – saliekamie velosipēdi ar paceļamu sēdekli un salokāmu rāmi.

Šosejas velosipēdus parasti izvēlas amatieri un profesionāļi, kuri trenējas šosejas riteņbraukšanā. Divriteņa ģeometrija, šaurās riepas un vieglais materiāls ļauj tam būt ātram, vieglam un aerodinamiskam.

Sieviešu velosipēdi būs īstā izvēle, lai baudītu pilsētas šarmu ērti un bez steigas. Zems groziņš svaigiem produktiem no tirgus, tikko ceptai maizei vai

Elektriskie velosipēdi lieliski būs piemēroti steidzīgajiem pilsētniekiem. No rīta varēsi bez lielas piepūles pabraukt garām visām sastrēgumos stāvošajām mašīnām un beidzot būt darbā laikus.

Bērnu un pusaudžu velosipēdi būs mazāka izmēra, vieglāki, un bieži vien arī interesantāka dizaina, lai arī paši mazākie var doties kopīgos piedzīvojumos.

Kā saprast pareizo izmēru?

Lai noteiktu piemērotību pieaugušo velosipēdiem parasti tiek ņemts vērā velosipēda rāmja izmērs attiecībā pret cilvēka augumu vai iekšējo kājas garumu.

Pēc kādiem parametriem tiek noteikts, kuri bērnu velosipēdi pēc izmēra derēs mazajam? Līdzīgi kā pieaugušajiem, nepieciešams zināt augumu vai iekšējo kājas garumu un riteņa diametru.

Katram ražotājam izmēri nedaudz atšķiras, tāpēc būtu vērtīgi aplūkot mājaslapu – tur noteikti jābūt izmēru tabulai.

Komplektācija

Nebūtu prātīgi pirkumu veikt vadoties tikai pēc cenas. Svarīgi saprast, kāda ir velosipēda komplektācija. Noteikti noskaidro vai tā ir standarta, vai ir pievienotas arī papildus detaļas? Piemēram, kalnu velosipēdiem svarīga ir amortizācija, sieviešu velosipēdiem tas noteikti ir groziņš, tūrisma velosipēdiem – bagāžnieks.

Foto: Unsplash.com

Speciālista viedoklis

Velosipēds ir ilgtermiņa pirkums, tāpēc pirms tā iegādes būtu vērtīgi pakonsultēties ar speciālistu. Ja nevienā paziņu lokā šāda persona nav, dodies uz velosipēdu veikalu, kur jautājumus varēsi uzdot pieredzējušiem un zinošiem ekspertiem.

Izmēģini klātienē

Parasti ražotājs vai pārdevējs norāda, kādam cilvēka augumam velosipēds ir paredzēts vai vismaz rāmja izmēru, pēc kura arī var noteikt aptuveno piemērotību. Tomēr vislabāk ir divriteni apskatīt klātienē un izbraukt pāris līkumus, lai saprastu – jā, braukšana ir ērta un šis ir mans!

Padari vasaru aizraujošāku – dodies uz Velo Outlets veikalu Vienības gatvē 165A vai ienāc Vienibasgatve.lv.. Viss nepieciešamais, lai veiktu labāko pirkumu – plašs sortiments, draudzīgas cenas un zinoši speciālisti!