Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Karavackis 11. Eiropas čempionātā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Karavackis 11. Eiropas čempionātā
Jevgēņijs Karavackis un Leonīds Paura
Foto: Viktors Sarvuta, eSports.lv

Latvijas 19. gadīgais spīdvejists Jevgēņijs Karavackis ieņēmis 11. vietu Eiropas čempionātā. Par Eiropas labāko spīdvejistu kļuvis Renats Gafurovs, kurš finālā apsteidza ukraini Andreju Karpovu.

Jevgēņija Karavacka iekļūšana finālā bija liels pārsteigums, jo to no jaunā braucēja negaidīja neviens. Eiropas individuālais čempionāts nav no tiem prestižākajiem notikumiem spīdveja pasaulē, jo to ignorē Eiropas lielvalstu labākie braucēji, taču dalībnieku sastāvs tāpat bija diezgan pieklājīgs.

Lielākā daļa no dalībniekiem bija no Krievijas, kas deleģēja praktiski labāko sastāvu. Jevgēņijs Karavackis sacīkstes uzsāka vienkārši lieliski, tiekot pie diviem punktiem savā pirmajā braucienā. Turpinājums gan bija neveiksmīgs, jo trīs braucienos pēc kārtas nācās samierināties ar pēdējo vietu braucienā. Prieks, ka vismaz pēdējā braucienā Karavackim izdevās iegūt vēl pāris punktus. Summā viņam četri punkti, kas deva 11. vietu.

Kopumā jāsaka, ka Jevgēnija starts jāvērtē pozitīvi, jo tos braucējus, kuri viņam bija jāapsteidz, viņš arī apsteidza, bet pārējie braucēji bija krietni vien pieredzējušāki par viņu,

Cīņa par uzvarētāja godu bija ļoti sīva, jo pēc pamatbraucieniem uzreiz trīs sportistiem bija vienāds punktu skaits. Labākais no viņiem finālbraucienā bija Renats Gafurovs, bet otrais palika ukrainis Andrejs Karpovs. Goda pjedestālu noslēdza čehs Alešs Drimls. "Lokomotīve" braucējs Danils Ivanovs palika desmitais.

Eiropas čempionāts

VietaBraucējsValstsPunkti
1.R.GafurovsKrievija13+3
2.A. KarpovsUkraina13+2
3.A.DrimlsČehija13+1
4.R.JamrožijsPolija12
5.M.FrancsČehija11
6.D.GizatulinsKrievija10
11.J.KaravackisLatvija4

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv