Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas labākā spīdvejista tituls Junsonam

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Zviedrijas labākā spīdvejista tituls Junsonam
Andreass Junsons
Foto: SCANPIX SWEDEN

Ar Andreasa Junsona triumfu noslēdzies Zviedrijas čempionāts spīdvejā. Par Zviedrijas labāko spīdvejistu viņš kļuvis otro gadu pēc kārtas, bet kopumā tā viņam ir jau ceturtā zelta godalga. Otrajā vietā ierindojās Fredriks Lindgrens, bet labāko trijnieku noslēdza Magnuss Zeterstrēms.

Zviedrijas spīdveja čempionāts allaž piesaistījis plašu skatītāju uzmanību, jo šajā valstī netrūkst augstas klases braucēju, kaut arī šogad "Grand Prix" seriālā nevienam no viņiem nav īsti sekmējies. Šī gada čempionāta finālā startēja visi spēcīgākie šīs valsts spīdvejisti, tādēļ cīņa izvērtās ļoti sīva.

16 braucēji aizvadīja katrs pa pieciem braucieniem, pēc kuriem noskaidrojās trīs labākie, kuri automātiski kvalificējas lielajam finālam, bet vēl viens finālists noskaidrojās to spīdvejistu cīņā, kuriem pamatbraucienos 4.-7. vieta. Šo braucēju vidū labākais izrādījās Gdaņskas "Lotos" spīdvejists Tomass Jonasons, kuram šodien būtu jāviesojas Daugavpilī, bet viņš nav paņemts līdzi uz šiem mačiem. Lai arī Jonasonam izdevās tikt finālā, līdz godalgai viņš tā arī neaizsniedzās, paliekot ceturtajā vietā. Tikai devītais palika nākamā gada "Grand Prix" seriāla pamatsastāva dalībnieks Antonio Lindbeks.

Pamatbraucienos vislabāko rezultātu uzrādīja Magnuss Zeterstrēms, kurš iekrāja 14 no 15 iespējamajiem punktiem, bet finālā viņš augstāk par trešo vietu netika, piekāpjoties Andreasam Junsonam un Fredrikam Lindgrenam. Pēdējo divu cīņā pārāks bija Junsons, otro gadu pēc kārtas kļūstot par spēcīgāko šīs valsts braucēju. Pēdējos piecos čempionātos viņam četras uzvaras.

Kamēr Junsons izbauda pieaugušo čempionāta zeltu, par labāko Zviedrijas junioru kļuvis Deniss Andersons, kurš ir viens no Latvijas spīdvejista Maksima Bogdanova pretiniekiem pasaules junioru čempionāta finālā. Otro vietu ieņēma Linuss Eklufs, bet trešais palika Linuss Sundstrēms.

Zviedrijas spīdveja čempionāts

VBraucējsPunkti
1.Andreass Junsons13+3
2.Fredriks Lindgrens13+2
3.Magnuss Zeterstrēms14+1
4.Tomass Jonasons10+3+0
5.Mikaels Makss9+2
6.Peters Karlsons9+1
7.Davids Rūds9+0
8.Eriks Andersons8