Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Par Polijas čempionu spīdvejā kļūst Janušs Kolodžejs

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Par Polijas čempionu spīdvejā kļūst Janušs Kolodžejs
Janušs Kolodžejs kļūst par divkārtējo Polijas čempionu
Foto: http://foto.scigacz.pl

Šodien par Polijas čempionu spīdvejā aizraujošā cīņā kļuva Janušs Kolodžejs, tiekot pie sava otrā čempiona titula. Otrajā vietā Kšistofs Kaspžaks, bet trešajā vietā veterāns Rafals Dobruckis.

Polijas spīdveja čempionāta fināls šogad iztika bez krāšņākā šī valsts braucēja Tomaša Golloba, kurš bija spiests izlaist finālu savainojuma dēļ. Līdz finālam tikt neizdevās arī Rūnem Holtam, kurš būtu bijis viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru. No citām zvaigznēm iztrūka arī Gžegožs Valaseks. Lai nu kā, arī bez šiem braucējiem netrūka spēcīgu spīdvejistu, kuri cerēja uz zelta godalgu. Vērts pieminēt, ka starp 16 fināla pamatsastāva dalībniekiem bija arī seši Polijas 1. spīdveja līgas braucēji, bet pārējie pārstāvēja Polijas Ekstralīgu.

Cerības uz zelta godalgu jau pirmajos divos braucienos pazaudēja "Grand Prix" seriāla kopvērtējuma vicelīderis Jaroslavs Hampels, kuram tikai divi no sešiem iespējamajiem punktiem. Lai arī turpinājumā viņš brauca veiksmīgāk, līdz godalgai viņam tikt tā arī neizdevās. Cīņa par zeltu jau pirmajā braucienu sērijā noslēdzās vēl vienam favorītam Tomašam Gapiņskim, kurš guva savainojumu cīņā ar Kšištofu Bučkovski.

Neveicās arī Kšištofam Jabloņskim, kurš iepriekšējā nedēļas nogalē ieņēma ceturto vietu Latvijas atklātajā spīdveja čempionātā. Polijā viņam neizdevās tikt pat labāko desmitniekā. No citiem favorītiem neveiksmes piedzīvoja arī Sebastians Ulameks, kurš pēc divu braucienu sērijas bija līderis, bet beigās palika ārpus labāko sešinieka. Tikai vieta 9. vieta Pjotram Protaševičam.

Runājot par vakara veiksminiekiem, trešo vietu negaidīti ieguva Rafals Dobruckis, kurš ikdienā pārstāv Ekstralīgas klubu "Falubaz Zielona Gora", kas viņam deva mājinieka priekšrocību finālā, jo sacīkstes norisinājās šī kluba mājas trekā.To viņš veiksmīgi arī izmantoja, ar 11 punktiem ieņemot trešo vietu. Interesanti, ka šī viņam ir otrā bronza, bet pirmo viņš ieguva tālajā 1995. gadā.

Čempiona liktenis izšķīrās Januša Kolodžeja un Kšištofa Kaspžaka cīņā. Abiem pa 13 punktiem, tādēļ viss izšķīrās papildbraucienā, kurā pārāks izrādījās pirmais, tiekot pie zelta medaļas, bet Kaspžakam sudrabs, pie tam jau otro gadu pēc kārtas. Kolodžejs iepriekšējā gada bronzai pievienos šodien iegūto otro zeltu Polijas spīdveja čempionātos.

Vērts piebilst, ka tieši Kolodžejs būs wild-card īpašnieks 9. oktobra Polijas "Grand Prix" posmā.

Polijas spīdveja čempionāts

VBraucējsPunkti
1.Janušs Kolodžejs13+3
2.Kšištofs Kaspžaks13+2
3.Rafals Dobruckis11
4.Adrians Medziņskis9
5.Jaroslavs Hampels8
6.Macejs Kucjapa8
7.Sebastians Ulameks7
8.Roberts Koščeha7

     [+] [-]

, 2010-09-19 07:57, pirms 14 gadiem
nja,dalibnieku kaut ka ir par maz